Football Talk

Απόλλων Λεμεσού – Ολυμπιακός 1-1: Κρεσέντο χαμένων ευκαιριών με φοβερή εμφάνιση, «μάγο» Χουάνγκ και τώρα... Καραϊσκάκης! (video)

Απόλλων Λεμεσού – Ολυμπιακός 1-1: Κρεσέντο χαμένων ευκαιριών με φοβερή εμφάνιση, «μάγο» Χουάνγκ και τώρα... Καραϊσκάκης! (video)
Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένος κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού, έχασε πολλές ευκαιρίες για να πάρει κάτι καλύτερο από το τελικό 1-1 (18/08) και είχε ως μεγαλύτερο κέρδος τον Χουάνγκ, που... μάγεψε στο ντεμπούτο του.

Ολυμπιακός και Απόλλων Λεμεσού ήρθαν ισόπαλοι στο ΓΣΠ με 1-1 (18/08), στο πλαίσιο της πρώτης μεταξύ τους αναμέτρησης στα play-offs του Europa League.

Πολλές και μεγάλες ευκαιρίες για τους Πειραιώτες για να νικήσουν και με... διαφορά μάλιστα, στο εξαιρετικό ντεμπούτο του Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ, που βρήκε δίχτυα και ήταν κινητήριος «μοχλός» κάθε καλής ενέργειας της ομάδας του. Πρώτη επίσημη εμφάνιση και για τον Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε.

Όλα «ανοικτά» για τη ρεβάνς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την ερχόμενη Πέμπτη (25/08, 22:00), με τον Ολυμπιακό να έχει κάθε δικαίωμα να είναι αισιόδοξος, μετά από την πιο μεστή/πειστική του εμφάνιση το φετινό καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να κερδίσει για 5ο συνεχόμενο ματς στην έναρξη της σεζόν, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί από την αγωνιστική περίοδο 1959/60, την τελευταία για την οποία προσφέρει δεδομένα το αξιόπιστο transfermarkt.com!

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στην αναμέτρηση, σε μία ανύποπτη στιγμή, με τον Κούντε.

Στο 17ο λεπτό, ο χαφ των «ερυθρολεύκων» επιχείρησε ένα μακρινό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς!


Εν τέλει, οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν άνοιξαν το σκορ, αλλά ένα λεπτό αργότερα βρέθηκαν και πίσω σε αυτό!

Ο Κολ σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στα σώματα, στρώθηκε στον Γιάνγκα που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και δεν είχε πρόβλημα να γράψει το 1-0 για τον Απόλλωνα!

Η «απάντηση» του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Ο Ρέαμπτσιουκ έκανε μία εξαιρετική κούρσα από τα αριστερά, «έσπασε» την μπάλα την κατάλληλη στιγμή στον Χουάνγκ, που άδειασε έναν αντίπαλο και με ψύχραιμο πλασέ στην κλειστή γωνία του Γιοβάνοβιτς, έγραψε το 1-1, στο ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, το σύνολο του Κάρλος Κορμπεράν πήρε τα «ηνία» της αναμέτρησης, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει το σκορ, έως ότου οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Αφού επέστρεψαν από αυτά, είχε δύο συνεχόμενες ευκαιρίες να το πράξει.

Στο 55ο λεπτό, ο Χουάνγκ έβγαλε τον Ραντζέλοβιτς στην κόντρα, αυτός «έσπασε» την μπάλα στον ολομόναχο Ελ Αραμπί, αλλά το κοντρόλ του ήταν κακό και η άμυνα των Κυπρίων τον πρόλαβε, προτού εκτελέσει.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ξανά με δημιουργό τον Χουάνγκ, ο Ολυμπιακός απείλησε. Ο Νοτιοκορεάτης άδειασε δύο παίκτες, «έσπασε» την μπάλα στον Ελ Αραμπί, αλλά ο Γιοβάνοβιτς πρόλαβε αρχικά και έπειτα οι αμυντικοί του Απόλλωνα απομάκρυναν.

Ο «καταιγισμός» ευκαιριών για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε, με τον Χουάνγκ να είναι ξανά πρωταγωνιστής. Στο 64ο λεπτό ο Ελ Αραμπί τον βρήκε με εξαιρετική κάθετη μπαλιά, αυτός «τσίμπησε» την μπάλα προ του Γιοβάνοβιτς, αλλά ο τερματοφύλακας των Κυπρίων απέκρουσε, διατηρώντας το 1-1.

Στη συγκεκριμένη φάση, μάλιστα, ο χαφ των «ερυθρολεύκων» ένιωσε ενοχλήσεις κι αποχώρησε, εν μέσω χειροκροτημάτων από την κερκίδα, μιας και ήταν με διαφορά ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης.

Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα αξιόλογο δεν σημειώθηκε. Ο Απόλλων συμβιβάστηκε με την ισοπαλία, ενώ ο Ολυμπιακός, μετά την αποχώρηση του Χουάνγκ, δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Στο τελευταίο σφύριγμα ο φωτεινός πίνακας έδειξε το 1-1 ως τελικό σκορ της αναμέτρησης, αφήνοντας τα πάντα ανοικτά για τη ρεβάνς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την ερχόμενη Πέμπτη (18/08, 22:00).


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Λεμεσού (Νταβίντ Καταλά): Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Πέιμπερνς, Ρομπέρζ, Κάμας, Κυριάκου (60' Μπα), Κολ, Βα (46' Ονζεντά), Πίττας, Γιάνγκα (60' Σαχάρ), Ντιγκινί (75΄ Χέντι).

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βάτσλικ, Άβιλα, Μπα, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε (90+2' Μπουχαλάκης), Χουάνγκ (65΄ Αγκιμπού Καμαρά), Ζίνκερναγκελ (80' Ντε Λα Φουέντε), Ραντζέλοβιτς (80' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (65' Χασάν).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0