Football Talk

Νταβίντ Καταλά: Ένας… ΑΕΚτζής στον δρόμο του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Europa League! (video)

Νταβίντ Καταλά: Ένας… ΑΕΚτζής στον δρόμο του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Europa League! (video)

Ο Νταβίντ Καταλά έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με την ΑΕΚ Λάρνακας, στην οποία υπήρξε τόσο ποδοσφαιριστής, όσο και προπονητής. Πλέον, θα κάθεται στην άκρη του πάγκου του Απόλλωνα Λεμεσού και το «ταξίδι» του στην ομάδα ξεκινά από τα play off του Europa League, απέναντι στον Ολυμπιακό!

Ένας από τους πολύπειρους και πολύ αγαπητούς στον κόσμο ποδοσφαιριστές στην Κύπρο, ο Νταβίντ Καταλά, μετά από μια εφταετία με την φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του και να ασχοληθεί με την προπονητική. Μετά από έναν χρόνο στον πάγκο της ομάδας που λατρεύτηκε όσο λίγοι, πλέον βρίσκεται σε αυτόν του Απόλλωνα Λεμεσού και το βράδυ της Πέμπτης (18/8) θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό για τα play off του Europa League

Η ποδοσφαιρική καριέρα του Ισπανού ξεκίνησε από την Εσπανιόλ, σύλλογο της γενέτειρας του, Βαρκελώνης. Πρώτα στην Β’ ομάδα κι έπειτα στην «μεγάλη». Ακολούθησαν άλλες έξι ομάδες στην ιβηρική χερσόνησο, όπου παρέμεινε συνολικά 13 χρόνια. Χερέθ, Λέιδα, Αλμπαθέτε, Λόκα Ντεπορτίβα ακολούθησαν, με το πέρασμά του από την καθεμία να κρατάει ένα χρόνο.

Στα 27 του πήγε στη Σαλαμάνκα, όπου συμπλήρωσε δύο γεμάτες σεζόν. Κι έπειτα, το 2009, μετακόμισε στο Βίγκο, όπου αποτέλεσε βασικότατο στέλεχος της Θέλτα. Το 2012 όμως πήρε μια μεγάλη απόφαση. Για πρώτη φορά έφυγε από την πατρίδα του για να αναζητήσει την τύχη του αλλού, κι βρέθηκε στη Λάρνακα. Η επιλογή αυτή φυσικά τον δικαίωσε…

Στην ΑΕΚ βρήκε το «λιμάνι» του. Κάθε σεζόν έδειχνε όλο και πιο… αναντικατάστατος. Μάλιστα, από την δεύτερη μόλις σεζόν του στη Λάρνακα, φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και δε το έβγαλε ποτέ! Η εμπειρία του καθοριστική στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Κύπρου τη σεζόν 2017-18, όντας 38 ετών και το Σούπερ Καπ λίγους μήνες μετά, ενώ έφτασε και στους ομίλους του Europa League. Εκέι όπου σκόραρε απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, και έγραψε ιστορία, αφενός γιατί ήταν το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ, αφετέρου επειδή έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ στη διοργάνωση! Ένα χρόνο αργότερα, αποφάσισε να βάλει τέλος στην πολυετή καριέρα του, μετά από εφτά συναπτές σεζόν. 

catala.jpg

Ωστόσο, η σχέση του με την Κύπρο δεν σταμάτησε εκεί. Ο Καταλά αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική και ο πρώτος του σταθμός δε θα μπορούσε να είναι άλλος από την αγαπημένη του… ΑΕΚ. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει άλλωστε, «ήταν όνειρο να γίνω προπονητής της ΑΕΚ».

Αρχικά, ξεκίνησε ως τεχνικός στην κ19 του συλλόγου αλλά ένα χρόνο αργότερα, προήχθη στην «μεγάλη» ομάδα. Μετά από ένα 10μηνο στον πάγκο της ομάδας, ωστόσο ήρθε μια απρόσμενη απόλυση. Κάποια αρνητικά αποτέλεσμα της ΑΕΚ οδήγησαν τον πρόεδρο του συλλόγου, αιφνιδιαστικά, να αντικαταστήσει τον Καταλά

Αυτή η εξέλιξη πλήγωσε ανεπανόρθωτα τον Ισπανό. «Για μένα δεν ήταν δίκαιη η απόφαση. Γιατί ο σύλλογος είναι στις θέσεις που όταν είχα προσληφθεί συμφωνήσαμε. Να είμαστε εντός ευρωπαϊκών θέσεων και να παλέψουμε για όλα. Είμαστε εντός στόχων στην Ευρώπη με προοπτική και για κάτι καλύτερο και φυσικά είμαστε και στα ημιτελικά του κυπέλλου. Όπως και να έχει εγώ πρέπει να αποδεχθώ την απόφαση, όμως δεν συμφωνώ και πιστεύω δεν είναι δίκαιο. Το αποδέχομαι όμως και αυτό είναι».

Η ΑΕΚ βέβαια θα είναι πάντα η μεγάλη του αγάπη. Ο κόσμος της τον αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή κι ο ίδιος ένιωσε πρωτόγνωρα συναισθήματα στη Λάρνακα. Παρότι έφυγε αδικημένος και πληγωμένος, η καρδιά του παραμένει εκεί.

Πλέον όμως, θα κάθεται στον πάγκο μιας άλλης κυπριακής ομάδας, του Απόλλωνα Λεμεσού. Η πρόληψη του ανακοινώθηκε μόλις ένα 24ωρο πριν τον αγώνα play off του Europa League με τον Ολυμπιακό. Φυσικά το πρώτο «διαγώνισμα» που θα βρει μπροστά του θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά το πραγματικό τεστ θα είναι αυτό της επιστροφής του στον ΑΕΚ Αρίνα, όταν θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ΑΕΚ. 

Βασίλης Βασιλείου 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0