Football Talk

Ο πλουσιότερος Βρετανός, Τζιμ Ράτκλιφ, θέλει να αγοράσει ποσοστό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο πλουσιότερος Βρετανός, Τζιμ Ράτκλιφ, θέλει να αγοράσει ποσοστό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Ο δισεκατομμυριούχος σερ Τζιμ Ράτκλιφ φέρεται να έχει δείξει ενδιαφέρον για αγορά των «κόκκινων διαβόλων», με την οικογένεια Γκλέιζερς ωστόσο να συζητά μόνο την παραχώρηση ενός μεριδίου του συλλόγου.

Μεγάλη συζήτηση έχει προκύψει στην Αγγλία για το φημολογούμενο ενδιαφέρον του 69χρονου δισεκατομμυριούχου, Τζιμ Ράτκλιφ, για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την οικογένεια Γκλέιζερς. Ο Άγγλος επιχειρηματίας και πλουσιότερος άνθρωπος της Βρετανίας έχει βάλει στόχο να επενδύσει στο αγγλικό ποδόσφαιρο καθώς είχε ψαχτεί για την αγορά της Τσέλσι προτού αυτή καταλήξει στον Τοντ Μπόελι, ενώ τώρα βλέπει με πολύ καλό μάτι την εξαγορά των «κόκκινων διαβόλων». Από τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι Γκλέιζερς συζητάνε την πώληση μόνο ενός ποσοστού των μετοχών της ομάδας και όχι το 100%.

2912113-59855268-2560-1440_1.jpg

Ο Τζιμ Ράτκλιφ είναι ιδιοκτήτης και CEO της εταιρείας INEOS, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των χημικών προϊόντων. Συνολικά η περιουσία του φτάνει τα 13 δις δολάρια! Φυσικά το ενδιαφέρον του για επένδυση στο ποδόσφαιρο δεν είναι τωρινό. Ο Ράτκλιφ είναι ιδιοκτήτης της ελβετικής Λωζάνης ενώ από το 2019 κατέχει τις μετοχές και της γαλλικής Νις. Μάλιστα, λίγα χρόνια πριν, ο Άγγλος μεγιστάνας ενδιαφέρθηκε για την αγορά του Πανιωνίου!

Οι Γκλέιζερς φημολογείται ότι ζητούν αυτή τη στιγμή 6 δις δολάρια για την παραχώρηση μετοχών της Γιουνάιτεντ, με την αξία της ομάδας να βρίσκεται στα 2 δις. Σύμφωνα πάντως με την «Sportsmail» , η οικογένεια έχει ξεκινήσει συνομιλίες με την αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Apollo, η οποία ενδεχομένως να φέρει και άλλους επενδυτές στο κόλπο αγοράς του αγγλικού συλλόγου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0