Football Talk

ΑΕΚ: Φέρνει στην Αθήνα και παίρνει τον Μουκουντί για την άμυνά της! (video)

ΑΕΚ: Φέρνει στην Αθήνα και παίρνει τον Μουκουντί για την άμυνά της! (video)

Ο Αρόλντ Μουκουντί από τη Σεντ Ετιέν έρχεται το απόγευμα της Τετάρτης (17/08) στην Αθήνα για να περάσει ιατρικά και να υπογράψει με την ΑΕΚ!

Ο εκλεκτός για την άμυνα της ΑΕΚ βρέθηκε και ακούει στο όνομα, Αρόλντ Μουκουντί! Πρόκειται για θηριώδη Καμερουνέζο στόπερ, γεννημένο στη Γαλλία με κοινοτικό διαβατήριο, που βλέπει τον... κόσμο από τα 1.91 μέτρα.

Η «Ένωση» επιβεβαιώνει τη συμφωνία με τον 25χρονο διεθνή κεντρικό αμυντικό, που θα πλαισιώσει τον Ντομαγκόι Βίντα. Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης (17/08) αναμένεται στην Αθήνα, ώστε να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο.

Είναι μία από τις περιπτώσεις που ο Ματίας Αλμέιδα είχε τοποθετήσει πολύ ψηλά στη λίστα του και μετά από μεθοδικές κινήσεις, η ΑΕΚ κατάφερε να την φέρει εις πέρας.

Ο Μουκουντί είχε συμβόλαιο με τους «στεφανουά», αλλά μετά τον υποβιβασμό τους, ήταν δεδομένο πως θα αποχωρήσει. Πολλές ομάδες από τη Γαλλία έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να βγουν νικητές στη μεταγραφική «μάχη».

Ως προς το αγωνιστικό του στυλ, διακρίνεται για τον δυναμισμό του και την αθλητικότητά του. Είναι δυνατός στις στημένες φάσεις στις δύο άκρες του γηπέδου και προκαλεί -θετική- έκπληξη, πως στην έως τώρα καριέρα του δεν έχει χάσει κανέναν αγώνα λόγω τραυματισμού!

Τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αλλά το «κασέ» του στη Σεντ Ετιέν ήταν στις 800.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα γαλλικά δημοσίευματα, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που οι «στεφανουά» αδυνατούσαν να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στη Χάβρη και το καλοκαίρι του 2019 έκανε το «άλμα» για τη Σεντ Ετιέν. Αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο δανεικός στη Μίντλεσμπρο και επέστρεψε στη Γαλλία, όπου καθιερώθηκε. Την περασμένη σεζόν μέτρησε 24 ματς, ενώ όσον αφορά την εθνική του ομάδα, παρά την παρουσία  του στα χαμηλότερα κλιμάκια της Γαλλίας, έως και το επίπεδο της U20, επέλεξε την εθνική του Καμερούν.

Έχει συνολικά 11 συμμετοχές, ήταν μέλος της ομάδας του Κόπα Άφρικα το 2021 που κατέλαβε την τρίτη θέση και αναμένεται να βρίσκεται στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.
 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0