Football Talk

Εκπλήξεις, παραδόσεις και ρεκόρ στην πρεμιέρα της La Liga: «Βαριά» φανέλα η Ρεάλ, μοναδικός Μοράτα και… κατάρα κόκκινων η Βαλένθια!

Εκπλήξεις, παραδόσεις και ρεκόρ στην πρεμιέρα της La Liga: «Βαριά» φανέλα η Ρεάλ, μοναδικός Μοράτα και… κατάρα κόκκινων η Βαλένθια!

Τι είδαμε και τι… δεν είδαμε στην επιστροφή του ισπανικού πρωταθλήματος, από τα «μεγαθήρια» μέχρι και τις ομάδες που ανέβηκαν για να παίξουν για τη σωτηρία τους. 

Η La Liga επέστρεψε και οι λάτρεις του ισπανικού ποδοσφαίρου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τις μοναδικές στιγμές που προσφέρει η συγκεκριμένη διοργάνωση από τη πρώτη μόλις αγωνιστική. 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και από την ομάδα που βγήκε πρώτη στη περσινή κατάταξη, τη πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης. Η οποία έδειξε για… χιλιοστή φορά πως έχει χαρακτήρα και πως η φανέλα της είναι «βαριά». Ο λόγος; Στο ότι ξεκίνησε ακόμα ένα πρωτάθλημα, με «χαλαρότητα» στην άμυνα, αλλά κατάφερε να το ανατρέψει το σκορ χωρίς καν τη βοήθεια του «killer» Μπενζεμά. 

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως ο Κάρλο Αντσελότι δεν ηττήθηκε για 14η φορά σε πρεμιέρα πρωταθλήματος, με το 2-1 επί της Αλμερία να είναι αρκετό για να του δώσει τους πρώτους τρεις βαθμούς και να κάνει (κυριολεκτικά) το πρώτο βήμα για το back-to-back. 
fbl-esp-liga-almeria-real-madrid-1000x600.jpgΑντιθέτως, η αιώνια αντίπαλός της, η Μπαρτσελόνα, ξεκίνησε με το… αριστερό τις υποχρεώσεις της, αφού στραβοπάτησε στο «Spotify Camp Nou» κόντρα στον νέο… κακό δαίμονα της, τη Ράγιο Βαγιεκάνο (0-0). Αρκετά παράδοξο πως αυτή η ομάδα με τόσες επιθετικές λύσεις και με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στη κορυφή, δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει το πρώτο της επίσημο τρίποντο ή έστω να βρει δίχτυα.
lewandowski-1.jpegΓια 20η φορά στην ιστορία των αγώνων πρωταθλήματος ανάμεσα σε Χετάφε και Ατλέτικο Μαδρίτης, οι «ροχιμπλάνκος» κρατάνε το αήττητο ενάντια στους συμπολίτες τους, πραγματοποιώντας μία άκρως επαγγελματική εμφάνιση και βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο έναν «καυτό» Άλβαρο Μοράτα, που φαίνεται ότι έχει επιστρέψει με… ορέξεις, αλλά και για να παλέψει για τον τίτλο. 
f16d9479-3069-44cc-ab62-ce86021e0098_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg.pngΓια να συμπληρωθεί η 4άδα του περσινού πρωταθλήματος, η Σεβίλλη στραβοπάτησε στο «Ελ Σαδάρ», χάνοντας με 2-1 από την σκληροτράχηλη Οσασούνα του Γιαγκόμπα Αρασάτε. Από την άλλη πλευρά, ο Ζουλέν Λοπετέγκι γνωρίζει ότι η φετινή χρονιά δεν θα είναι σαν τις προηγούμενες τρεις, που οι Ανδαλουσιάνοι έκαναν «περίπατο» στη 4άδα, μιας και οι αποχωρήσεις των Ζιλ Κουντέ και Ντιέγκο Κάρλος από την άμυνα είναι αρκετά ηχηρές, ενώ η αντικατάσταση τους στην άμυνα δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς έχει αγοραστεί μόνο ο Μαρκάο από τη Γαλατασαράι
3431636-70017888-2560-1440.jpgΣειρά της Ρεάλ Μπέτις. Ίσως, η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι να είναι το φαβορί για να περάσει την συμπολίτισσα Σεβίλλη και να βρεθεί εκείνη στο Champions League. Η παρθενική της εμφάνιση είχε άρωμα από τη περσινή σεζόν, μιας και απόλυτοι πρωταγωνιστές στη νίκη με 3-0 επί της Έλτσε, ήταν οι Μπόρχα Ιγκλέσιας και Χουάνμι. Οι οποίοι τη περσινή σεζόν σκόραραν 26 γκολ συνολικά (16 ο Χουάνμι, 10 ο Ιγκλέσιας). Εάν συνεχίσουν σε τέτοιους ρυθμούς και τη σεζόν που διανύουμε, τότε τα «αστέρια» δεν θα είναι μόνο ένα όνειρο για τους Ανδαλουσιάνους. 
3433316-70051488-2560-1440.jpgΠαράλληλα, η Ρεάλ Σοσιεδάδ πήρε το τρίποντο επί της Κάντιθ, εκτός έδρας, με το κλασικό 1-0, το φτωχό αλλά αρκετό για τους Βάσκους. Μάλιστα, σκόρερ ήταν ο Τακεφούσα Κούμπο που φόρεσε την πέμπτη φανέλα ισπανικής ομάδας (Ρεάλ Μαδρίτης, Βιγιαρεάλ, Μαγιόρκα, Χετάφε) στην ηλικία των 21!
bf81c37c-ede4-4e70-9712-e208e845d1d9_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg.pngΑν κάποια ομάδα αξίζει το «10» παραπάνω από την Ατλέτικο για τη πρώτη αγωνιστική, αυτή είναι η Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι, η οποία με την αποτελεσματικότητά της σκότωσε τη νεοφώτιστη Ρεάλ Βαγιαδολίδ (3-0), με σκόρερ, δύο νεαρούς παίκτες που δεν παίρνουν πολλές ευκαιρίες, τους Νίκολας Τζάκσον και Αλεχάνδρο Μπαένα (δύο γκολ). 
FaFC38lWAAA2CF-.jpgΗ Βαλένθια για τρίτη διαδοχική χρονιά δέχεται κόκκινη κάρτα στη πρεμιέρα της, όμως, όπως και πέρσι κόντρα στη Χετάφε, έτσι και φέτος με τη Χιρόνα, καταφέρνει να νικήσει με 1-0, χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Κάρλος Σολέρ. Σαφώς, οι τρεις βαθμοί είναι που μετράνε για τις «νυχτερίδες» του Τζενάρο Γκατούζο, αλλά η ομάδα του θέλει αρκετή δουλειά, έτσι ώστε να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.  
7a6e05d8-7949-4a17-8e8e-e3ede98e058c_1200x680.jpegΕν συνεχεία, η αναμέτρηση της Θέλτα με την Εσπανιόλ στο «Μπαλαίδος», ίσως να ήταν η πιο θεαματική, με τους φιλοξενούμενους να «κλέβουν» το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στο 90+8’, χάρη στα γκολ των Εξπόσιτο και Χοσέλου που πραγματοποίησαν τα ντεμπούτα τους. Παρά την έλευση του Όσκαρ Μινγκέθα, η ομάδα από το Βίγκο παρουσίασε εκ νέου τα περσινά αμυντικά της λάθη, ενώ οι «pericos» βρίσκονται ακόμα σε περίοδο μετάβασης, με τοννέο τεχνικό στο τιμόνι, Ντιέγκο Μαρτίνεθ.
695190811_226435605_1706x960.jpg_1.webp
Τέλος, η επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στους πάγκους της Αθλέτικ Μπιλμπάο έπεσε στο «παγόβουνο»… Πρέντραγκ Ράικοβιτς. Αφού, ο τερματοφύλακας της Μαγιόρκα δεν άφησε τη μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας του, παρά τις συνεχείς προσπάθειες των Ινάκι Γουίλιαμς, Ασιέρ Βιγιαλίμπρε και Άλεξ Μπερενγκέρ, κρατώντας το τελικό 0-0. Με τον Ικέρ Μουνιαίν να συμπληρώνει την 500η εμφάνιση φορώντας τα ερυθρόλευκα του συλλόγου. 

73faab724c.jpg
Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0