Football Talk

Από τον Νίκο Αναστόπουλο στον Γιώργο Γιακουμάκη: Ελληνικά «ψαλιδάκια» που έμειναν στην ιστορία! (video)

Από τον Νίκο Αναστόπουλο στον Γιώργο Γιακουμάκη: Ελληνικά «ψαλιδάκια» που έμειναν στην ιστορία! (video)

Ο Γιώργος Γιακουμάκης άνοιξε λογαριασμό στα γκολ για φέτος με ένα τρομερό ψαλίδι, στην εκτός έδρας νίκη της Σέλτικ επί της Κιλμάρνοκ (5-0). Το BN Sports με αφορμή το φοβερό γκολ του 27χρονου επιθετικού θυμάται και άλλα ψαλίδια με τα οποία σκόραραν άλλοι Έλληνες άσοι στο παρελθόν.

Μπορεί στις δύο πρώτες εμφανίσεις του να μην είχε σκοράρει όμως η τρίτη ήταν η… τυχερή! Ο Γιώργος Γιακουμάκης άνοιξε λογαριασμό για φέτος στα γκολ με την φανέλα της Σέλτικ και το έκανε με… στυλ. Ο 27χρονος διεθνής μπήκε ως αλλαγή στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης της Σέλτικ με την Κιλμάρνοκ και στο 82’ σκόραρε ένα υπέροχο γκολ με ανάποδο ψαλίδι, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 5-0 για την ομάδα του.

Το BN Sports με αφορμή το φοβερό γκολ του Γιακουμάκη θυμάται και άλλα γκολ με ψαλίδια από Έλληνες άσους στο παρελθόν.

Νίκος Αναστόπουλος (Ολυμπιακός – Λάρισα 2-0, 1985/86)

Ο μετρ των ψαλιδιών, Νίκος Αναστόπουλος, μας έχει χαρίσει στο παρελθόν πολλά απίστευτα γκολ με ψαλιδάκι, ωστόσο ίσως το πιο εντυπωσιακό ήταν εκείνο κόντρα στη Λάρισα την σεζόν 1985/86.

Ο Ολυμπιακός είχε υποδεχθεί τότε την ΑΕΛ σε ένα κατάμεστο, από σχεδόν 70.000 θεατές, ΟΑΚΑ, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Μόλις στο 26’ έπειτα από σέντρα του Σέστιτς και κεφαλιά-πάσα του Μητρόπουλου, ο εμβληματικός Νίκος Αναστόπουλος θα εκτελέσει τον Πλίτση με ένα απίστευτο γυριστό ψαλίδι για το 1-0!


Μίμης Δομάζος (Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1, 1973/74)

Την σεζόν 1973/74, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στο στάδιο Καραϊσκάκη για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» θα καταφέρουν να πάρουν «κεφάλι» στο ντέρμπι ύστερα από γκολ του Υβ Τριαντάφυλλου και έδειχναν ότι θα είναι εκείνοι οι μεγάλοι νικητές, ωστόσο ο Μίμης Δομάζος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη από πλευράς «πρασίνων».

Στο 83’ ύστερα από δυνατή εκτέλεση πλαγίου από τον Δημητρίου, ο Γονιός θα δώσει με κεφαλιά στον Δομάζο και εκείνος με ένα υπέροχο γυριστό ψαλιδάκι θα πετύχει ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία των «ντέρμπι αιωνίων».


Γιώργος Μητσιμπόνας (Λάρισα – Ηρακλής 1-0, 1987/88)

Μεταφερόμαστε στη σεζόν ορόσημο για την ΑΕΛ, 1987/88, όταν το «αλογάκι» της Θεσσαλίας κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο και μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ήταν εκείνη η νίκη με 1-0 κόντρα στον Ηρακλή, την Πρωτομαγιά του '88, στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, με το απίστευτο γκολ ψαλίδι του αείμνηστου Γιώργου Μητσιμπόνα, που σφράγισε την κατάκτηση του ιστορικού τίτλου και έστειλε στα ουράνια μία ολόκληρη πόλη.

Νίκος Πλίτσης (ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 1-0, 1990/91)

Στις 30 Σεπτέμβρη του 1990, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ομάδα του Πανιωνίου στο γήπεδο της Τούμπας, για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλονικείς τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους παίκτες του «Ιστορικού», μένοντας μάλιστα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μητσιμπόνα, ωστόσο μία «χρυσή» αλλαγή που έκανε ο τότε τεχνικός του «δικεφάλου», Ρομπ Γιάκομπς, θα έδινε τη λύση.

Στο 81’ πέρασε στο παιχνίδι ο Νίκος Πλίτσης, ο οποίος στην τελευταία φάση του αγώνα θα πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ με ανάποδο ψαλίδι ύστερα από κεφαλιά του Μήτογλου, δίνοντας έτσι την πολυπόθητη νίκη στην ομάδα του.

Νίκος Μαχλάς (Ελλάδα – Σαν Μαρίνο 2-0, 1994/95)

Τον Νοέμβριο του 1994, η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει το Σαν Μαρίνο, στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι για τα προκριματικά του EURO. Η Ελλάδα σε εκείνο το ματς έχασε σωρεία ευκαιριών και όλοι φοβόντουσαν ότι θα έρθει μέγα κάζο κόντρα σε μία από τις πιο αδύναμες εθνικές ομάδες της διοργάνωσης. Ευτυχώς για την Εθνική, τότε ανέλαβε δράση ο Νίκος Μαχλάς, ο οποίος με ένα έξοχο γυριστό ψαλίδι έδωσε τη λύση, ανοίγοντας το σκορ, ενώ ο Κώστας Φραντζέσκος με απευθείας φάουλ αργότερα θα διαμόρφωνε το 2-0.


Απόστολος Βέλλιος (Ρόδεραμ – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-2, 2016/17)

Άλλος ένας Έλληνας επιθετικός που σκόραρε με ψαλίδι όντας παίκτης ομάδας στο εξωτερικό ήταν ο Απόστολος Βέλλιος. Η τότε ομάδα του, Νότιγχαμ Φόρεστ είχε φιλοξενηθεί από την Ρόδεραμ την σεζόν 2016/17 και ο Βέλλιος πέτυχε ένα τρομερό γκολ με ανάποδο ψαλίδι, το οποίο μάλιστα ψηφίστηκε τότε ως το κορυφαίο της χρονιάς από τους φίλους των «κόκκινων».


Βεβαίως, ο ίδιος παίκτης είχε πετύχει ένα εξίσου τρομερό γκολ και με την φανέλα του Ατρομήτου κόντρα στη Λαμία την σεζόν 2020/21, πάλι με ψαλίδι, το οποίο επίσης είχε ψηφιστεί ως το καλύτερο γκολ της χρονιάς στο πρωτάθλημα!

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ – ΑΕΛ 1-0, 2017/18)

Ήταν Απρίλης του 2018 όταν η ΑΕΚ υποδέχθηκε την ΑΕΛ για τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση τα είχε βρει σκούρα απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλίας, η οποία βρισκόταν μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με το ένα πόδι στον τελικό, ωστόσο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είχε άλλα σχέδια! Ο Έλληνας άσος με μία φοβερή έμπνευση, έπειτα από κόρνερ του Αραούχο θα πετύχει ένα εκπληκτικό τέρμα με ψαλίδι, λυτρώνοντας την ΑΕΚ, στέλνοντάς την στον τελικό της διοργάνωσης.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ – Κέρκυρα 3-1, 2012/13)

Όχι ένα, αλλά δύο γκολ με γυριστό ψαλίδι είχε πετύχει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με την φανέλα του ΠΑΟΚ την σεζόν 2012/13, στον αγώνα του «Δικεφάλου» κόντρα στην Κέρκυρα στην Τούμπα. Το πρώτο και πιο εντυπωσιακό είχε έρθει στο 25’ όταν έπειτα από σέντρα του Κατσουράνη, ο Έλληνας επιθετικός έπιασε ένα φοβερό γυριστό για το 1-0 ενώ στο 34’ εκτέλεσε και πάλι τους Φαίακες με τον ίδιο τρόπο εντός περιοχής. Το πρώτο γκολ του «Σάλπι» είχε ψηφιστεί τότε ως το καλύτερο εκείνης της αγωνιστικής.

 

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0