Football Talk

Όταν ο πάγκος θυμίζει αρένα μποξ: Από τον Μουρίνιο και τον Βενγκέρ στον… Κλοπ και τον Αρτέτα! (video)

Όταν ο πάγκος θυμίζει αρένα μποξ: Από τον Μουρίνιο και τον Βενγκέρ στον… Κλοπ και τον Αρτέτα! (video)

«Εκρήξεις» πάθους από μοναδικούς προπονητές του βρετανικού ποδοσφαίρου και της Premier League στη κατά τα άλλα φλεγματική Αγγλία.

Με αφορμή τη διπλή διαμάχη μεταξύ Τόμας Τούχελ και Αντόνιο Κόντε στον αγώνα της Τσέλσι με την Τότεναμ για τη 2η αγωνιστική της Premier League, το BN Sports σας ταξιδεύει στο χρόνο, παρουσιάζοντας τους πιο που αξιομνημόνευτους «καυγάδες» που έχουν λάβει χώρα στο μαγικό κόσμο του αγγλικού ποδοσφαίρου. 

Άλαν Πάρντιου vs Αρσέν Βενγκέρ (Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ)

Ήταν 5 Νοεμβρίου 2006, όταν στον αγώνα μεταξύ Γουέστ Χαμ και Άρσεναλ, οι δύο τεχνικοί των ομάδων, Άλαν Πάρντιου και Αρσέν Βενγκέρ, βγήκαν… εκτός ελέγχου. Καθώς τα «σφυριά» άνοιξαν το σκορ στο 89ο λεπτό με τον Μάρλον Χάργουντ και ο προπονητής της Γουέστ Χαμ πανηγύρισε έξαλλα προς τη κατεύθυνση του Αλσατού, οδηγώντας σε σπρωξίματα, μέχρις ότου να παρέμβει ο τέταρτος διαιτητής και να λύσει το θέμα. 

Γιούργκεν Κλοπ vs Μικέλ Αρτέτα (Λίβερπουλ – Άρσεναλ) 

Μία πιο… πρόσφατη «μάχη» στις γραμμές των προπονητών είναι αυτή του Γιούργκεν Κλοπ με τον Μικέλ Αρτέτα στις 20 Νοεμβρίου 2021. Όταν ο Ισπανός τεχνικός ζήτησε εξαγριωμένα από τον διαιτητή τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σαντιό Μανέ για μαρκάρισμα στον Τακεχίρο Τομιγιάσου, με τον Κλοπ να μην παραμένει ψύχραιμος και να τρέχει για… τσακωμό, σηκώνοντας το γήπεδο στο πόδι. Μάλιστα, αυτό το συμβάν ίσως να ήταν καθοριστικό για τη ροή του αγώνα, καθώς το «Άνφιλντ» είχε πάρει… φωτιά και οι «reds» διέσυραν την Άρσεναλ με 4-0.

Γιούργκεν Κλοπ vs Φρανκ Λάμπαρντ (Λίβερπουλ – Τσέλσι) 

Δεύτερη «συμμετοχή» για τον Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ, όμως αυτή τη φορά ο ίδιος ήταν αρκετά πιο ψύχραιμος και αυτός που ξεκίνησε τον καυγά ήταν ο Φρανκ Λάμπαρντ. Με τα μικρόφωνα να καταγράφουν κάθε λέξη, μιας και το «Άνφιλντ» ήταν άδειο λόγω κορονοϊού σε μία ιστορική μέρα, καθώς οι «reds» θα σήκωναν το Πρωτάθλημα Αγγλίας μετά από 30 χρόνια. Ο πρώην ποδοσφαιριστής των «μπλε», χωρίς λόγο και αιτία άρχιζε να τσακώνεται με τον Γερμανό για ένα φάουλ που κέρδισε η Λίβερπουλ, λέγοντας του: «Πήρες μόλις ένα πρωτάθλημα και κάνεις σα να έχεις κατακτήσει τα πάντα γαμ*****». 

Ρομπέρτο Μαντσίνι vs Ντέιβιντ Μόγες (Μάντσεστερ Σίτι – Έβερτον)


Επιπλέον, 25 Μαρτίου 2010, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν πιεσμένος, λόγω του ότι  η ομάδα του δεν νικούσε την Έβερτον, και όταν η μπάλα βγήκε πλάγιο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, έσπρωξε τον Ντέιβιντ Μόγες για του πάρει τη μπάλα, με τον διαιτητή να αποβάλλει και τους δύο τεχνικούς που καθυβρίστηκαν.

Ζοζέ Μουρίνιο vs Αρσέν Βενγκέρ (Τσέλσι – Άρσεναλ)

Τέλος, ο «Special One» δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη λίστα, με το περίφημο καυγά του με τον Αρσέν Βενγκέρ να βρίσκεται στις μνήμες κάθε φιλάθλου της Premier League. Με τον Γάλλο coach να σπρώχνει τον Πορτογάλο, κάνοντας τους οπαδούς της Άρσεναλ να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Ωστόσο, οι δύο έμπειροι τεχνικοί μπορεί να είχαν στο παρελθόν αυτή τη διαμάχη εντός αγωνιστικών γηπέδων, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν βρεθεί στο πλατό της αγγλικής τηλεόρασης για να αναλύσουν μαζί παιχνίδια. 

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0