Football Talk

Τσέλσι - Τότεναμ 2-2: Τούχελ και Κόντε το έκαναν... ροντέο, αλλά ο Κέιν είπε την τελευταία λέξη! (video)

Τσέλσι - Τότεναμ 2-2: Τούχελ και Κόντε το έκαναν... ροντέο, αλλά ο Κέιν είπε την τελευταία λέξη! (video)

Τσέλσι και Τότεναμ ήρθαν ισόπαλες (14/08, 2-2) στο Στάμφορντ Μπριτζ σε ένα ματς που είχε ένταση ανάμεσα στους Κόντε και Τούχελ, αλλά κι ένα τρελό buzzer beater από τον Χάρι Κέιν!

Λίγα δευτερόλεπτα χώριζαν την Τσέλσι από τη νίκη κόντρα στην Τότεναμ, αλλά ο Χάρι Κέιν δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Ο Άγγλος φορ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 (14/08) στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Στάμφορντ Μπριτζ, έσωσε τον βαθμό για τους «Spurs» και έδωσε... τέλος στη «μονομαχία» των Αντόνιο Κόντε και Τόμας Τούχελ, που λίγο έλειψε να πιαστούν στα... χέρια!

Η Τσέλσι ήταν ανώτερη καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά εν τέλει, αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας. Η κυριαρχία της φάνηκε, άλλωστε, από το γεγονός πως Κέιν, Σον και Κουλουσέφσκι έμοιαζαν εξαφανισμένοι από τον αγωνιστικό χώρο.

Στην πρώτη σημαντική στιγμή του ματς ήρθε και το πρώτο γκολ, με τον Κουλιμπαλί στο 19’, που έγινε μόλις ο 2ος Σενεγαλέζος της Τσέλσι, μετά τον Ντεμπά Μπα, που σκοράρει σε ματς πρωταθλήματος. Η Τότεναμ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Μεντί εξουδετέρωσε το σουτ του Σεσενιόν στο 22ο λεπτό.


Η εικόνα της αναμέτρησης στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία σημαντική ευκαιρία για γκολ. Ωστόσο, τόσο ο Στέρλινγκ, όσο και ο Κέιν, δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έγινε ροντέο. Η Τσέλσι προηγείται με 1-0 στο 68ο λεπτό, ο Χάβερτς μαρκάρεται από πίσω, ο διαιτητής δεν σφυρίζει κάτι και η φάση συνεχίζεται. Η Τότεναμ επιτίθεται, ο Σον χάνει από τον Ζορζίνιο και κερδίζει ξανά την μπάλα και αυτή φτάνει στον Χόιμπιεργκ, που πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ομάδας του κόντρα στους «μπλε» μετά από σχεδόν 800 λεπτά!

Ακολουθεί… πανικός. Ο Κόντε πανηγυρίζει έξαλλα, κάνει το ίδιο μπροστά στον Τόμας Τούχελ και οι δύο προπονητές λίγο μένει να πιαστούν στα χέρια. Η κατάληξη της φάσης; Γκολ, κανένα φάουλ, 1-1 και από μία κίτρινη στους δύο προπονητές!

Ωστόσο, η τάξη αποκαθίσταται στο 77’, με τον Ρις Τζέιμς να σκοράρει, αλλά τον Χάρι Κέιν να κάνει το 2-2 στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, με το κεφάλι!

Το τέλος της αναμέτρησης, ωστόσο, έφερε νέο γύρο «μάχης» ανάμεσα στους δύο προπονητές, που παρά το buzzer beater του Κέιν, κατάφεραν να γίνουν οι -αρνητικοί- πρωταγωνιστές του παιχνιδιού.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια, Λόφτους Τσικ, Ζορζίνιο (73΄Αθπιλικουέτα), Καντέ (85΄Γκάλαχερ), Μάουντ, Χάβερτς (89΄Μπρόγια), Στέρλινγκ (85΄Πούλισικ)

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Έμερσον (82΄Μόουρα), Σεσενιόν (58΄Ριτσάρλισον), Χόιμπεργκ, Μπεντανκούρ (82΄Μπισούμα), Κουλουσέφσκι, Σον (82΄Πέρισιτς), Κέιν

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0