Football Talk

Νότιγχαμ Φόρεστ: Πέρασαν 23 χρόνια, για μία στιγμή που τελικά είχε… ελληνικό χρώμα!

Νότιγχαμ Φόρεστ: Πέρασαν 23 χρόνια, για μία στιγμή που τελικά είχε… ελληνικό χρώμα!

Η ιστορία «γράφτηκε» και όσα χρόνια και αν περάσουν, η νίκη της Νότιγχαμ Φόρεστ στο Σίτι Γκράουντ απέναντι στη Γουέστ Χαμ, δεν θα παραγραφεί. Ήταν η πρώτη μετά από 23 χρόνια στην Premier League, στο 200ο της ματς στη μεγάλη κατηγορία, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι ο διοικητικός της ηγέτης, στην άνοδο και σε μία νίκη που τόσο έλειψε από τους «κόκκινους»!

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω, στο μακρινό 1999. Ναι, καλά καταλάβατε, στον προηγούμενο αιώνα. Τότε άλλωστε ήταν η τελευταία φορά που η Νότιγχαμ Φόρεστ κατάφερε να επικρατήσει σε αναμέτρησή της στην Premier League, στο παιχνίδι νούμερο… 198 για αυτήν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με το 1ο να χρονολογείται επτά χρόνια νωρίτερα και να έχει ολοκληρωθεί με 1-0, όπως δηλαδή και το τελευταίο (με τη Λέστερ), απέναντι στην Λίβερπουλ.

Η Νότιγχαμ εκείνη την σεζόν υποβιβάζεται. Πραγματοποιεί μία πολύ κακή χρονιά, τερματίζει τελευταία με απολογισμό 30 βαθμούς σε 38 ματς και μόλις επτά νίκες, αλλά ουδείς φανταζόταν πως θα περάσουν 23 χρόνια για να επιστρέψει ξανά στην Premier League.

Εν τέλει, το καταφέρνει, με τον Στιβ Κούπερ να την βλέπει να αποχωρεί από το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη στα 19 του χρόνια και να είναι αυτός που της χάρισε την άνοδο, στα 42 του!

Όσο εντυπωσιακό και αν ακούγεται, η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν συμμετείχε στην Premier League για περισσότερες από 8.500 ημέρες. Ο στόχος όμως επετεύχθη και οι φίλοι της που έζησαν εκείνο τον υποβιβασμό, σήμερα μπορούν να είναι λίγο πιο… περήφανοι από τους υπόλοιπους.

Ο λόγος; Διότι η Νότιγχαμ ναι μεν ξεκίνησε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της, απέναντι στη Νιούκαστλ, με ήττα, αλλά το πρώτο εντός έδρας ματς της από τότε, αποδείχθηκε νικηφόρο. Με το ίδιο σκορ. Με 1-0 και με το Σίτι Γκράουντ σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Μπορεί ο MVP της συνάντησης να ήταν ο Ντιν Χέντερσον, ο οποίος στέρησε με την απόκρουση πέναλτι που έκανε, το 1-1 από τη Γουέστ Χαμ, όμως οι Άγγλοι θεωρούν πως η πρώτη νίκη στην Premier League μετά από 23 χρόνια, έχει ελληνικό χρώμα.

Μιλούν σαφέστατα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Τον άνθρωπο που ηγείται την δεδομένη χρονική στιγμή στον σύλλογο και που κατάφερε να πείσει τον Τζέσι Λίνγκαρντ να φορέσει την φανέλα του, ενεργοποιώντας μία «βόμβα», ακόμη και για τα δεδομένα της Premier League.

 

Άξιζε λοιπόν η αναμονή, ακόμη και αν το ταξίδι ήταν μεγάλο. Πλέον, ο Βαγγέλης Μαρινάκης περνά στην ιστορία ως ο άνθρωπος που ήταν ο πρόεδρος της Νότιγχαμ Φόρεστ όταν αυτή επέστρεψε στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον 21ο αιώνα.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0