Football Talk

Νότιγχαμ Φόρεστ – Γουέστ Χαμ 1-0: Πρώτη νίκη στον 21ο αιώνα στην Premier League, με «ήρωα» τον Χέντερσον! (video)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Γουέστ Χαμ 1-0: Πρώτη νίκη στον 21ο αιώνα στην Premier League, με «ήρωα» τον Χέντερσον! (video)

Την πρώτη της νίκη στον 21ο αιώνα στην Premier League πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία επικράτησε με 1-0 της Γουέστ Χαμ στο Σίτι Γκράουντ, έχοντας ως πολυτιμότερο ποδοσφαιριστή της τον… γκολκίπερ της, Ντιν Χέντερσον, που έπιασε πέναλτι και σώθηκε δις από τα δοκάρια του. Πέρασαν 23 χρόνια από την τελευταία φορά, παρών στο «ιστορικό» γεγονός για τους «κόκκινους» ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Επέστρεψε στην Premier League, έκανε μεταγραφές, συνήλθε από την ήττα της πρεμιέρας και... πανηγύρισε στο 200ο παιχνίδι της η Νότιγχαμ Φόρεστ έναντι της Γουέστ Χαμ, στο Σίτι Γκράουντ, επικρατώντας με 1-0, χάρη στο «ιστορικό» γκολ του Αβονίγι, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και στην εκπληκτική εμφάνιση του Ντιν Χέντερσον, που απέκρουσε πέναλτι και χρειάστηκε και τη συμβολή της... τύχης!

Στα της αναμέτρησης τώρα, η Νότιγχαμ Φόρεστ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας και ξεκίνησε πολύ καλύτερα το ματς από τη Γουέστ Χαμ, που έμοιαζε να ξαφνιάστηκε από την ενέργεια που έβγαλε στο γήπεδο η αντίπαλός της.

Η ομάδα του Κούπερ πίεζε, είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μισάωρο, αλλά η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους φιλοξενούμενους, που είδαν τον Σούτσεκ να σουτάρει από κοντά στο 25ο λεπτό, αλλά τον Ντιν Χέντερσον να προβαίνει σε μία εξαιρετική απόκρουση.

Σε μία περίεργη φάση, στο 43ο λεπτό, τα «σφυριά» σκόραραν με τον Μπενράχμα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ από τον VAR, κάνοντας έξαλλο τον Ντέιβιντ Μόγιες και ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 θα αποτελέσει το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, οι γηπεδούχοι σημείωσαν το πρώτο τους γκολ με την επιστροφή τους στην Premier League, μετά από 23 χρόνια.

Ο Αβονίγι χρίστηκε σκόρερ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, σε μία μάλλον… τυχερή φάση, καθώς το τελείωμα του Λίνγκαρντ κατευθυνόταν εκτός εστίας και από εκεί και πέρα, το ματς έγινε… ροντέο, σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος!

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι έχασαν ασύλληπτη ευκαιρία, με το εκτός περιοχής σουτ του Φορνάλς να πηγαίνει στο δοκάρι του Χέντερσον και στη συνέχεια ο Άγγλος τερματοφύλακας να νικάει από κοντά τον Σούτσεκ με απίστευτη απόκρουση για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Μάλιστα, η Γουέστ Χαμ έκανε και δεύτερο δοκάρι, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπενράχμα, με την μπάλα να καταλήγει ξανά στην γραμμή και έξω στο 65'!

Χαμένη ευκαιρία μετά από χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Μόγιες που σα να μην έφτανε αυτό, δε κατάφερε να βρει δίχτυα ούτε από την άσπρη βούλα, καθώς ο Χέντερσον νίκησε τον Ράις στο 65’, σε χέρι του Μακένα, που ενδεχομένως θα μπορούσε να αποβληθεί, καθώς σταμάτησε την μπάλα με το χέρι!

Ωστόσο, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, που ήταν παρόντας, σημείωσε την πρώτη της νίκη στην Premier League!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0