Football Talk

Από τον Βρσάλικο και τον Βίντα μέχρι τον Μασάς: Οι «σουπερλιγκάτες» μεταγραφές που έκαναν θόρυβο

Από τον Βρσάλικο και τον Βίντα μέχρι τον Μασάς: Οι «σουπερλιγκάτες» μεταγραφές που έκαναν θόρυβο

Μετά από δύο σεζόν όπου ο κορωνοϊός επηρέασε το ποδόσφαιρο με τον χειρότερο τρόπο, το φετινό καλοκαίρι έκανε τις ελληνικές ομάδες να βγουν από τα «ρηχά νερά» και να κάνουν την διαφορά με τις κινήσεις τους. Παίκτες υψηλού επίπεδου, με παραστάσεις στην Ευρώπη και στις μεγάλες διοργανώσεις, πατούν σε ελληνικό χώμα για να ανεβάσουν το επίπεδο της Super League.

Μπορεί οι ελληνικές ομάδες να μην ξεκίνησαν καλά την σεζόν με αποκλεισμούς στην Ευρώπη, αυτό όμως δεν τις εμπόδισε να κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι και να φέρουν ορισμένα αξιόλογα ονόματα όπως οι φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Κροατίας Σίμε Βρσάλικο και Ντομαγκόι Βίντα. Οι μεταγραφές από το πάνω ράφι δεν σταμάτησαν εκεί αφού και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να ντύσει στα πράσινα τον σπουδαίο Βραζιλιάνο άσο Μπερνάρντ, ενώ ήδη έχει κάνει μια αξιόλογη κίνηση με την απόκτηση του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς

Ολυμπιακός: Σίμε Βρσάλικο

Από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές «βόμβες» της δεκαετίας για τη Super League. Ο Σίμε Βρσάλικο αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ατλέτικο Μαδρίτης και εν τέλει υπέγραψε στον Ολυμπιακό για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο 30χρονος μπακ αποτελεί την καλύτερη λύση των «ερυθρολεύκων» για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, με πάνω από 100 συμμετοχές στους «ροχιμπλάνκος» αλλά και 52 παρουσίες με το εθνόσημο της Κροατίας.

FXdlyjaX0AEMpQD.jpg

Παναθηναϊκός: Μπέντζαμιν Βέρμπιτς

Οι κανονισμοί της FIFA για τις Ουκρανία και Ρωσία λόγω πολέμου, δεν θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει περισσότερο κάποια ομάδα από τον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι», μετά τις αποκτήσεις των Σπόρερ και Τσέριν, έκαναν το μεγάλο… μπαμ με τη μεταγραφή του Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Ο Σλοβένος εξτρέμ έκανε τρομερά πράγματα με την Ντιναμό Κιέβου και ανεβάζει κατακόρυφα την ποιότητα στην επιθετική γραμμή των Πρασίνων και μάλιστα, δίχως να έχει βγει ούτε ευρώ από τα ταμεία της ομάδα. Αξιοσημείωτο πως η τιμή του ανέρχεται στα 7,5 εκατ. ευρώ.

FY2iPJ6XkAQogaO.jpg

ΑΕΚ: Ντομαγκόι Βίντα 

Είναι το μεγάλο μπαμ της Ένωσης για το φετινό καλοκαίρι. Η ΑΕΚ έφερε στην Αθήνα έναν σπουδαίο αμυντικό τον Ντομαγκόι Βίντα ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από την Μπεσίκτας. Την αξία του δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς αφού μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που ήταν για χρόνια βασικό στέλεχος της εθνικής Κροατίας έχοντας φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Με τον Βίντα στην ενδεκάδα η Κροατία έφτασε στο προηγούμνο Μουντιάλ στον μεγάλο τελικό και όπως καταλαβαίνει κανείς η παρουσία του και μόνο ανεβάζει επίπεδο την ασθμαίνουσα την περσινή σεζόν άμυνα των «κιτρινόμαυρων».

vida_1.jpg

ΠΑΟΚ: Ντομινίκ Κοτάρσκι

Έχοντας αποφύγει τα «μεγάλα» ονόματα, ο ΠΑΟΚ κινείται στους ρυθμούς του Ζοζέ Μπότο, ο οποίος προτιμάει να πάει σε πιο… εύστοχες επιλογές. Από τους παίκτες που έχει φέρει, το όνομα του Ντομινίκ Κοτάρσκι φαίνεται πως κάνει μεγαλύτερο γκελ. Ο 22χρονος πορτιέρο έχει μπει στα… γάντια του Αλέξανδρου Πασχαλάκη και έχει καπαρώσει τη θέση βασικού με το… σπαθί του. Σταθερότητα, ωριμότητα και ένα τρομερό ταλέντο που κάνει πραγματικά τη διαφορά με τις επιδόσεις του. Μπορεί να αποδειχθεί διαμάντι για τον Δικέφαλο.

FWPks_ZVsAARt0H.jpg

Άρης: Μανού Γκαρθία

Γέννημα-θρέμμα της Μάντσεστερ Σίτι, ο Μανού Γκαρθία αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του Άρη και όχι άδικα. Ο 24χρονος μέσος έκανε γεμάτη σεζόν με την Αλαβές στην Ισπανία και είχε ήδη εντυπωσιακά νούμερα και με την Σπόρτινγκ Χιχόν. Μπορεί στη Σίτι να μην βρήκε θέση να αγωνιστεί (λογικό με τους παίκτες που έχει στον άξονα) αλλά για τον Άρη είναι μία περίπτωση που μπορεί να βοηθήσει στο παρόν αλλά και στο μέλλον.

FYm6iKYWYAACc0y.jpg

Ιωνικός: Ζινεντίν Μασάς

Από τις κινήσεις που μας έκαναν περισσότερο εντύπωση. Ο Ιωνικός ήρθε σε συμφωνία τόσο με τη Νάπολι όσο και με τον Ζινεντίν Μασάς και έκανε δικό του τον έμπειρο χαφ ως ελεύθερο. Πρόκειται για έναν παίκτη που τον χειμώνα του 2017 είχε φτάσει πολύ κοντά στον Ολυμπιακό πριν επιλέξει τον ιταλικό σύλλογο, ως wonderkid της Γαλλίας. Από τα φιλικά έχει αποδείξει πως θα κάνει τη μέγιστη διαφορά στον Ιωνικό.

FWwda6-XoAMg9iN.jpg

Ατρόμητος: Γκαετάν Ρομπάιγ

Αρχικά δεν… γέμιζε τα αυτιά του ελληνικού κοινού παρά τη σούπερ σεζόν που είχε κάνει πέρσι στη Ligue 2. Ο Γκαετάν Ρομπάιγ ήρθε στον Ατρόμητο με την βλέψη να φτάσει ακόμα πιο ψηλά και με την ποιότητα, δείχνει πως θα κάνει την διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ο έμπειρος εξτρέμ είναι ένας εξαιρετικά καλός, τεχνικά, ποδοσφαιριστής, με τρομερή εκτέλεση με το δεξί αλλά και σωστή διαχείριση κάθε επιθετικής λειτουργίας. Στα φιλικά που έχει παίξει είναι μακράν ο MVP των αγώνων και αναμένουμε τις επίσημες συμμετοχές του.

FYRkW3bXwAM-npR.png

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0