Football Talk

Απόλλων Λεμεσού - Ομόνοια 2-0: Ο προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού σήκωσε το Super Cup Κύπρου! (video)

Απόλλων Λεμεσού - Ομόνοια 2-0: Ο προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού σήκωσε το Super Cup Κύπρου! (video)
Ο Απόλλων Λεμεσσού, που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό στα playoffs του Europa League, νίκησε με 2-0 την κυπελλούχο Ομόνοια και σήκωσε το τέταρτο Super Cup της ιστορίας του.
Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League και την απομάκρυνση του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, που έφερε την πρόσληψη του Νταβίντ Καταλά ο Απόλλων Λεμεσού έβγαλε αντίδράση και σήκωσε την κούπα με τελικό σκορ 2-0!

Για να συμβεί αυτό, ο Απόλλωνας έπρεπε να κάνει ένα εξαιρετικό 1ο ημίχρονο, στο οποίο έχασε αρκετές ευκαιρίες, με τον κορυφαίο του γηπέδου Αρτυματά να είναι κομβικός και τον Νταμπό να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του με δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 11ο λεπτό. Στο τέλος του ημιχρόνου, μάλιστα, οι πρωταθλητές Κύπρου έχασαν και πέναλτι, το οποίο κέρδισε ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, ο Χάρης Μαυρίας. Ο Βραζιλιάνος κίπερ Φαμπιάνο όμως που υπέπεσε στην παράβαση, έβγαλε το κακό πέναλτι του Ψύχα, με το παιχνίδι να παραμένει στην λεπτή ισορροπία του 1-0. 


Στο 2ο ημίχρονο ο επερχόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού συνέχισε να πιέζει και στο 73' έφτασε στο 2-0 με γκολ του Βα από ασίστ του Πίττα. Στο 80' αποβλήθηκε ο Φιλιώτης από πλευράς Απόλλωνα, χωρίς όμως να αλλάζει κάτι μέχρι το τέλος, παρά την αριθμητική ανισορροπία. 

Έτσι ο προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στα playoffs του Europa League πήρε το ντέρμπι με 2-0 την κάτοχο του Κυπέλλου Ομόνοια στο ΑΕΚ Arena της Λάρνακας και σήκωσε το τέταρτο Super Cup της ιστορίας του. Τραυματίες αποχώρησαν ο σκόρερ Νταμπό στο 47' και στο 61' βγήκε αναγκαστικά με ενοχλήσεις και ο μέχρι εκείνη τη στιγμή κορυφαίος, Αρτυματάς, με τη συμμετοχή τους ενόψει των αγώνων με τον Ολυμπιακό να κρίνεται αμφίβολη.


Απόλλων Λεμεσσού (Κωνσταντίνος Μακρίδης): Δημητρίου, Φιλιώτης Αρτυματάς (Πεϊμπέρνς 61'), Βουκασίν, Μαυρίας, Κολ (Μπα 61΄), Σαχάρ, Ψύχας, Νταμπό (Πίττας 48'), Βα, Γιάνγκα.

Ομόνοια (Μάριος Νικολάου): Φαμπιάνο, Λέζιακς, Μάθιους, Μίλετιτς (Μπάρκερ 72'), Λανγκ, Γιούστε, Χαραλάμπους (Μιξ 72'), Μπασιρού, Μπρούνο, Ματάβς (Μπέζους 60'), Κακουλλής (Παπουλλής 72') 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0