Football Talk

Ολυμπιακός: Χωρίς νίκη στα τέσσερα πρώτα 90λεπτα της σεζόν, σχεδόν μισό αιώνα μετά την τελευταία φορά!

Ολυμπιακός: Χωρίς νίκη στα τέσσερα πρώτα 90λεπτα της σεζόν, σχεδόν μισό αιώνα μετά την τελευταία φορά!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να κατάφερε, έστω και στα πέναλτι, να πάρει την πρόκριση κόντρα στην Σλόβαν, ωστόσο το 1-1 της κανονικής διάρκειας στην Μπρατισλάβα, άφησε τους «ερυθρόλευκους» χωρίς νίκη για τέταρτο σερί ενενηντάλεπτο. Μια επίδοση που πρέπει να ψάξουμε 41 χρόνια πίσω για βρεθεί ανάλογη…

Σχετικά Άρθρα

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε 315 δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη νίκη του για φέτος, κάτι που όμως δεν επετεύχθη. Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν δέχθηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις και ο αγώνας μοιραία οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο. Μπορεί η πρόκριση της ελληνικής ομάδας να ήρθε τελικά στα πέναλτι, αλλά το γκολ του Σάπονιτς λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, έδωσε συνέχεια στο κακό σερί των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι, παρότι έχουν δώσει τέσσερα επίσημα παιχνίδια ως τώρα, δεν έχουν κατορθώσει να πετύχουν νίκη σε 90 λεπτά αγώνα.

Αναλυτικά, στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα, με το γκολ που δέχθηκαν οι Πειραιώτες να έρχεται και πάλι στις καθυστερήσεις. Στη ρεβάνς του Γ. Καραϊσκάκης, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ηττήθηκε με το βαρύ 4-0. Ένα αποτέλεσμα που έφερε την απόλυση του Πορτογάλου, αλλά παράλληλα «ισοφάρισε» την μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

Έτσι, ο αποκλεισμός από το Champions League, έστειλε τους «ερυθρόλευκους» στα προκριματικά του Europa League, όπου αντιμετώπισαν την Σλόβαν. Οι δύο αναμετρήσεις έληξαν με το σκορ 1-1, σε 90’ αγώνα. Κατ’ αυτό τον τρόπο, ο Ολυμπιακός έμεινε για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι στο ξεκίνημα της σεζόν χωρίς νίκη. Μια επίδοση που πρέπει να γυρίσουμε πολύ πίσω το χρόνο για να βρούμε ανάλογη.

Συγκεκριμένα, ήταν στην εκκίνηση της σεζόν 1981/82, πριν 41 χρόνια δηλαδή, όταν η ομάδα του Πειραιά, ξεκίνησε κατ’ αντίστοιχο τρόπο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της. Τότε, φυσικά δεν υπήρχαν τα ευρωπαϊκά προκριματικά και οι πρώτοι αγώνες αφορούσαν την Α’ Εθνική.

Στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος τον Σεπτέμβρη του 1981, ο Ολυμπιακός είχε δύο σερί ισοπαλίες με Παναθηναϊκό (1-1) και Πανιώνιο (0-0). Ακολούθησε η ευρωπαϊκή ήττα με 3-0 από την ρουμανική Κραϊόβα και το αρνητικό σερί συνεχίστηκε με ακόμα μια, «εντός των τειχών», ισοπαλία 1-1 με την Καβάλα. Τελικά, η «παρθενική» νίκη για τον Ολυμπιακό ήρθε αμέσως μετά, στην Θεσσαλονίκη, με 1-0 εις βάρος του Ηρακλή.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να δώσουν ένα τέλος στο «κυνήγι» της πρώτης τους φετινής νίκης, με το επόμενο επίσημο παιχνίδι να είναι απέναντι στον Απόλλων Λεμεσού για τα play off του Europa League. Αν δεν έρθει ούτε σε αυτό το ματς η επικράτηση, τότε ο Ολυμπιακός θα γράψει ακόμα μεγαλύτερη… αρνητική ιστορία.  

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0