Football Talk

Η Serie A επιστρέφει: Οι «Ροσονέρι» θέλουν να το ξανακάνουν, Ίντερ, Ρόμα και Γιουβέντους όμως παραμονεύουν...

Η Serie A επιστρέφει: Οι «Ροσονέρι» θέλουν να το ξανακάνουν, Ίντερ, Ρόμα και Γιουβέντους όμως παραμονεύουν...

Η Serie A επιστρέφει έτοιμη να μας προσφέρει νέες συγκινήσεις και το BN Sports κάνει έναν πρώτο έλεγχο των ομάδων λίγες ώρες πριν την έναρξη της νέας σεζόν. Ποιοι θα παλέψουν για το scudetto; Ποιοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη και ποιοι θα κινδυνέψουν με υποβιβασμό;

Η περσινή χρονιά στην Ιταλία ήταν καθηλωτική, με τους δύο γίγαντες του Μιλάνου, Ίντερ και Μίλαν να μονομαχούν μέχρι την τελευταία στιγμή για το scudetto και τους «Ροσονέρι» να στέφονται πρωταθλητές Ιταλίας έπειτα από 11 ολόκληρα χρόνια.

ac-milan-serie-a-title_1.jpg

Η νέα σεζόν βρίσκεται μονάχα λίγες ώρες πριν την έναρξή της, με τον αγώνα της πρωταθλήτριας Μίλαν κόντρα στην Ουντινέζε, το Σάββατο (13/8) στο Σαν Σίρο να ανοίγει την αυλαία για φέτος. Η χρονιά αναμένεται μεγάλη και τελείως πρωτόγνωρη, ελέω Μουντιάλ στο Κατάρ τον χειμώνα, πράγμα που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Το BN Sports σας παρουσιάζει έναν πρώτο έλεγχο των ομάδων λίγες ώρες πριν την έναρξη της φετινής Serie A.

Οι συνήθεις ύποπτοι για τον τίτλο

Σίγουρα είναι δύσκολο να προβλέψουμε ποιος θα καταφέρει να παλέψει για το scudetto μέχρι τέλους ωστόσο βάση ρόστερ και μεταγραφικών κινήσεων μέχρι στιγμής, Μίλαν, Ίντερ και Γιουβέντους αναμένεται να είναι οι επίδοξοι μονομάχοι.

Το έργο της ομάδας του Στέφανο Πιόλι για την διατήρηση των σκήπτρων μόνο εύκολο δεν είναι, μιας και οι αντίπαλοί της έχουν ενισχυθεί σημαντικά ενώ εκείνη έχει πληγές στο ρόστερ της που ακόμα δεν τις έχει κλείσει. Ο Φρανκ Κεσιέ έφυγε ως ελεύθερος για την Μπαρτσελόνα και αναμένεται ακόμα η αντικατάστασή του ενώ Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Ντιβόκ Οριγκί θα λείψουν ελέω τραυματισμών. Φυσικά, έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις σε θέσεις που η ομάδα πόναγε πέρυσι, με τους Αντλί και Ντε Κετελάρε, να αναβαθμίζουν το ρόστερ. Η Μίλαν θα παλέψει σίγουρα για τον τίτλο, ωστόσο είναι ένα στοίχημα για τον Πιόλι να αντέξει η ομάδα του έχοντας και το Champions League στις πλάτες της, εκεί που θα ψάξει σαφώς μία καλύτερη πορεία από την περσινή.

FZkI6REXgAER95I_1.jpg

Στην συμπολίτισσά Ίντερ, η επιθυμία για επιστροφή στους τίτλους είναι μεγάλη ωστόσο παρά την επιστροφή του Λουκάκου με την μορφή δανεισμού από την Τσέλσι, οι «Νερατζούρι» δεν συνέχισαν το ίδιο εντυπωσιακά τις μεταγραφές τους, δείγμα της οικονομικής κατάστασης του συλλόγου. Κάτι η απώλεια του περσινού MVP, Ιβάν Πέρισιτς, κάτι το κάζο με την αρπαγή του Ντιμπάλα από την Ρόμα, το κλίμα στην Ίντερ είναι κάπως παράξενο αλλά σαφώς έχει το ρόστερ για να παλέψει για τον τίτλο. Σίγουρα αναμένονται και προσθήκες, με πώληση του Σκρίνιαρ να είναι προ των πυλών, όπερ και σημαίνει ζεστό χρήμα στα ταμεία του συλλόγου για προσθήκες.

fc-lugano-v-fc-internazionale-pre-season-friendly-1-1024x598_1.jpg

Η περσινή απογοήτευση της σεζόν, Γιουβέντους, επιστρέφει δυναμικά τη νέα χρονιά, με την «Βέκια Σινιόρα» να κάνει σημαντικές προσθήκες και τον Αλέγκρι να θέλει να δώσει έναν νέο πιο επιθετικό αέρα στην ομάδα του. Η επιστροφή του Πογκμπά ήταν σημαντική ενίσχυση, ωστόσο ο Γάλλος άσος τραυματίστηκε και οι «ζεύρες» σίγουρα θα χρειαστούν περεταίρω ενίσχυση στη μεσαία γραμμή. Στην άμυνα, το κενό του Ντε Λιχτ καλύφθηκε επάξια με τον καλύτερο αμυντικό της περσινής χρονιάς, Γκλέισον Μπρέμερ, ενώ η άφιξη του Ντι Μαρία στο Τορίνο προσθέτει έξτρα ποιότητα και εμπειρία. Η Γιουβέντους είναι δύσκολο έως αδύνατο να επαναλάβει τόσο κακή χρονιά όπως πέρυσι ενώ με μία ενδεχόμενη προσθήκη ενός επιθετικού όπως ο Μοράτα, θα δυναμώσει ακόμα παραπάνω ενόψει της μάχης για τον τίτλο.

juventus_2.jpg

Αυτοί που θα παλέψουν για την έξοδο στην Ευρώπη

Στη μάχη για το τέταρτο εισιτήριο του Champions League αλλά και γενικά για την έξοδο στην Ευρώπη, οι μνηστήρες είναι αρκετοί, άλλοι με περισσότερες και άλλοι με λιγότερες πιθανότητες.

Η Ρόμα είναι ίσως το μεγαλύτερο ερωτηματικό της φετινής σεζόν, με πολύ κόσμο να πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει επάξια το πρωτάθλημα.  Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, ενισχύθηκε σημαντικά σε όλες τις γραμμές, με την απόκτηση του Πάουλο Ντιμπάλα να προκαλεί χαμό και εκείνες των Βαϊνάλντουμ, Τσέλικ, Μάτιτς και Σβίλαρ να ακολουθουν. Σίγουρα χρειάζεται και άλλες μεταγραφές για να αποκτήσει βάθος στο ρόστερ, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν έχει, ενώ ειδικά στη μεσαία γραμμή η απόκτηση ενός γρήγορου άσου είναι επιβεβλημένη. Η ομάδα αναβαθμίστηκε, το κλίμα στις τάξεις των Ρωμαίων είναι πιο καλό από ποτέ και ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει τον τρόπο να πάει την Ρόμα ψηλά ωστόσο δεν είναι εύκολο να πάει κατευθείαν για το πρωτάθλημα, όταν τις προηγούμενες σεζόν πάλευε για την Ευρώπη.

1413482090.0_1.jpg

Σε αντίθεση με την Ρόμα, η Νάπολι ήταν η ομάδα που έχασε πολύ σε ποιότητα και βάθος. Παίκτες βαρόμετρα όπως οι Μέρτενς, Κουλιμπαλί και Ινσίνιε αποτέλεσαν παρελθόν από τους «Παρτενοπέι», ωστόσο οι προσθήκες μέχρι στιγμής, εξαιρουμένου του εξαιρετικά ταλαντούχου Κβαρατσκέλια, είναι πολύ μέτριες. Ο κόσμος είναι δυσαρεστημένος με αυτή την κατάσταση, ωστόσο επίκειται ενίσχυση. Η Νάπολι θα παλέψει για την έξοδο στην Ευρώπη, οι πιθανότητες για την τέταρτη θέση είναι πολύ λίγες ωστόσο.

Napoli-3_1.jpg

Στη Λάτσιο υπήρξαν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της και ουσιαστικά παραμένει μυστήριο η νέα ομάδα  του Μαουρίσιο Σάρι. Το πολύ θετικό για τους «Λατσιάλι» είναι ότι και οι επτά προσθήκες που έκαναν, έγιναν ως τα τέλη Ιουλίου, όπερ και σημαίνει ότι ο τεχνικός της ομάδας μπορούσε να δουλέψει με σχεδόν έτοιμο το ρόστερ. Φυσικά χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση τόσο στην επίθεση με έναν αναπληρωματικό του Τσίρο Ιμόμπιλε όσο και στη θέση του επιτελικού μέσου καθώς ο Λουίς Αλμπέρτο είναι πολύ πιθανό να πωληθεί. Όπως κάθε χρόνο, αναμένουμε μία Λάτσιο που θα παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

real-valladolid-cf-v-ss-lazio-pre-season-friendly-11.jpg

Και από τη Ρώμη μεταφερόμαστε στη Φλωρεντία, με το καμάρι της πόλης, την Φιορεντίνα, να είναι έτοιμη για μία δυνατή σεζόν σε Ιταλία και… Ευρώπη έπειτα από πέντε χρόνια! Η παραμονή του Βιντσέντσο Ιταλιάνο ήταν καθοριστική, ενώ σχετικά με το ρόστερ, διοίκηση και προπονητής επέλεξαν να γίνουν λίγες προσθήκες, με εκείνη του Γιόβιτς να κλέβει φυσικά την παράσταση. Η Φιορεντίνα ίσως χρειάζεται μία ενίσχυση στα χαφ με έναν πιο δημιουργικό παίκτη, ωστόσο πρόκειται για μία αρκετά δουλεμένη ομάδα, η οποία όπως και πέρυσι θα παλέψει για την Ευρώπη, ωστόσο φέτος ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος, μιας και υπάρχουν και οι υποχρεώσεις στο Conference League.

ACF-Fiorentina.jpg

Σεζόν με ζόρια

Με διαφορά η πιο άπειρη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος είναι εκείνη της νεοφώτιστης Κρεμονέζε. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλβίνι επέστρεψε έπειτα από 26 ολόκληρα χρόνια στη Serie A και ο ενθουσιασμός που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας είναι φυσιολογικά τεράστιος. Παρ’όλα αυτά η χαρά της επιστροφής στα σαλόνια από μόνη της δεν μπορεί να αποτελεί εγγύηση και για την παραμονή. Η απειρία σε όλα τα επίπεδα αλλά και η έλλειψη ποιότητας σίγουρα θα κοστίσουν στην κατά τ’άλλα συμπαθέστατη ομάδα από την Κρεμόνα, η οποία κατά βάση θα στηριχτεί σε δανεικούς παίκτες.

cremonese-coppa-italia.jpg

Για την Σπέτσια θα είναι η τρίτη σερί χρονιά στη Serie A και ίσως να είναι και η φαρμακερή. Η ομάδα ξεκινάει με τρίτο διαφορετικό προπονητή στα χρόνια της πρώτης κατηγορίας και ταλαιπωρήθηκε από απαγόρευση μεταγραφών, η οποία και άρθηκε. Οι προσθήκες των Καλντάρα και Μαλντίνι σίγουρα είναι σημαντικές αλλά από εκεί και πέρα μία μετριότητα… Η Σπέτσια αναμένεται να περάσει δύσκολα και ο νέος τεχνικός Λούκα Γκότι ενδεχομένως να μη φανεί αρκετός για την επίτευξη της παραμονής.

esulta-4-1-nzola.42569.jpg

Η Σαμπντόρια μετά βίας διατήρησε την παραμονή της στη Serie A πέρυσι και επωφελήθηκε από την κατάρρευση άλλων ομάδων στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο πήχης για τη νέα σεζόν είναι πολύ χαμηλός και ουσιαστικά ο στόχος είναι η παραμονή και μόνο. Η ομάδα του Μάρκο Τζαμπάολο στο μεταγραφικό παζάρι δεν έκανε τίποτα το αξιοσημείωτο, μιας και οι οικονομικές δυνατότητες είναι πενιχρές. Με δεδομένο ότι δεν άλλαξαν και πολλά και μάλιστα αποδυναμώθηκε στη μεσαία γραμμή, θα είναι μία δύσκολη σεζόν για την ομάδα της Γένοβας.

19732424_small.jpg

Αυτή που ίσως αποτελέσει έκπληξη

Δικαιωματικά αυτός ο τίτλος ανήκει στη Μόντσα. Η ομάδα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι την περσινή χρονιά πήρε ιστορική άνοδο στα σαλόνια της Serie A και στόχος των νεοφώτιστων είναι η εδραίωση στην κατηγορία. Οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι ήταν εντυπωσιακές, με τους διεθνείς Πεσίνα, Καπράρι, Κράνιο και Σένσι να εντάσσονται στο ρόστερ, δείχνοντας τη δυναμική της διοίκησης Μπερλουσκόνι-Γκαλιάνι. Σίγουρα πρόκειται για πρωτάρα στην κατηγορία ωστόσο έχει τις δυνατότητες να είναι η φετινή ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Monza-Frosinone-20220807-Calciomercato.it_.jpg


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0