Football Talk

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2 (πεν. 3-4 ): Ο Βαλμπουενά έσπασε την κατάρα των πέναλτι και έφερε τους «ερυθρολεύκους» στους ομίλους!

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2 (πεν. 3-4 ): Ο Βαλμπουενά έσπασε την κατάρα των πέναλτι και έφερε τους «ερυθρολεύκους» στους ομίλους!

Πέρασε από 40 κύματα, έφτασε μία ανάσα από την πρόκριση και… ισοφαρίστηκε δύο φορές, με αποτέλεσμα να παίξει παράταση και πέναλτι, αλλά ο Ολυμπιακός απέδειξε πως στην Μπρατισλάβα είχε έρθει ώρα για να πάρει την πρώτη, πρόκριση της σεζόν! Αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Σλόβαν με 2-2, κέρδισε στη «ρώσικη ρουλέτα» με 4-3, συνεχίζει στα play off του Europa League και δεδομένα θα βρίσκεται σε ευρωπαϊκούς ομίλους τον χειμώνα, μιας και εξασφάλισε θέση για το Europa Conference League!

Την πρώτη του επίσημη, φετινή νίκη αναζητούσε στη Μπρατισλάβα ο Ολυμπιακός και εν τέλει παρότι δεν... κέρδισε, πανηγύρισε μία… επική πρόκριση επί της Σλόβαν, προς ικανοποίηση των φίλων του, αν και ισοφαρίστηκε και τις δύο φορές που προηγήθηκε και χρειάστηκε να παίξει παράταση και πέναλτι! Για πρώτη φορά στην ιστορία τους προκρίνονται οι «ερυθρόλευκοι» στα πέναλτι (4-3), με τον Βαλμπουενά να βάζει το τελευταίο!

Ήταν δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει από νωρίς να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να κάνει πράξη όσα είχε δηλώσει ο Κάρλος Κορμπεράν στην συνέντευξη Τύπου. Να έχει δηλαδή την κατοχή της μπάλας και να επιχειρήσει να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις κατά της Σλόβαν, στοχεύοντας στα ανασταλτικά κενά των Σλοβάκων, τα οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο σκόρερ του πρώτου ματς, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, που ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα.

Με την συμπλήρωση ενός τετάρτου, οι γηπεδούχοι κατέγραψαν μόλις μία τελική, με τον Ζρχμαλ να απειλεί αλλά τον Βατσλίκ να αντιδρά σωστά, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, έλαβε χώρα η μεγαλύτερη ευκαιρία ολόκληρου του πρώτου 45αλέπτου, η οποία είχε… ελληνικό χρώμα.

Ο Ελ Αραμπί τροφοδοτήθηκε μέσα στην περιοχή από τον Κούντε, πλάσαρε με τη μία, αλλά για κακή του τύχη, ο Χόβαν βρέθηκε στην σωστή θέση και κατάφερε να αποκρούσει με το πόδι.


Έκτοτε, η Σλόβαν πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και απείλησε σε δύο περιπτώσεις μέσα σε ένα τρίλεπτο, από το 35ο μέχρι και ο 38ο λεπτό. Αρχικά, ο Τσακβετάτζε σούταρε, αλλά ο Βατσλίκ ήταν στο κέντρο της εστίας και μπλόκαρε εύκολα και εν συνεχεία ο Κούτσο είχε την στιγμή του, από πλεονεκτική θέση, αλλά τελείωσε πολύ άσχημα την φάση!

Κάπως έτσι, το 0-0 του πρώτου μέρους ήταν γεγονός, αλλά ο Ολυμπιακός έδειχνε πως πατά καλύτερα στην συνάντηση και πως αν σταθεί και λίγο… τυχερός, θα καταφέρει να πάρει το πολυπόθητο προβάδισμα. Και έτσι έγινε!

Έπειτα από καλή κυκλοφορία μπάλας, αυτή έφτασε στον Ζινκερνάγκελ στο 53’ και ο Δανός με ένα εξαιρετικό σουτ, που κόντραρε και άλλαξε ελάχιστα πορεία, έκανε το 1-0, πράγμα που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός σκόραρε σε δύο συνεχόμενα ματς, για πρώτη φορά φέτος.


Η αντίδραση της Σλόβαν θα μπορούσε να είναι άμεση, αλλά ο Βατσλίκ συνέχιζε να… διορθώνει τα κακώς κείμενα στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του και το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι και το 70ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα όμως, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός γλίτωσε αρχικά σε δύο περιπτώσεις, το γκολ της Σλόβαν ακυρώθηκε στο 93’, αλλά τα 9 λεπτά που δόθηκαν ως καθυστερήσεις, έμοιαζαν ικανά για να κάνουν τη «ζημιά».


Εν τέλει, το 1-1 έγινε στο 95’, με τη σέντρα-σουτ του Άγκμπο να μετουσιώνεται γκολ από τον Σάπονιτς και η παράταση έμοιαζε πιο κοντά από ποτέ, με μία ακόμη έκπληξη να προκύπτει πριν το σφύριγμα της λήξης, καθώς ο Αμπένα αποβλήθηκε!


Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός και το «χρυσό» γκολ εν τέλει έλαβε χώρα στο 101’. Ο Εμβιλά βρήκε τον Μασούρα στην κίνηση, αυτός έκανε την ασίστ με το κεφάλι στον Αγκιμπού Καμαρά και ο τελευταίος χρίστηκε σκόρερ, οδηγώντας επί της ουσίας τον Ολυμπιακό με το… ένα πόδι στα play – off του Europa League!


Και πάλι όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν απάντηση, σε μία φάση που ξεκίνησε από φάουλ και κατέληξε με τον Γκριν να χρίζεται σκόρερ και με το τελικό 2-2, το ματς να οδηγείται στα πέναλτι!

Η διαδικασία των πέναλτι και η πρόκριση του :

Ραμίρες 1-0

Κούντε 1-0

Σάπονιτς 2-0

Μπουχαλάκης 2-1

Κούτσκα 2-1

Μασούρας 2-2

Γκριν 3-2

Άβιλα 3-3

Τσακβετάτζε 3-3

Βαλμπουενά 4-3


Περισσότερα σε λίγο...

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Χόβαν, Κασία, Αμπένα, Ντε Μάρκο (68’ Άντμπο), Πάουσεκ (90’ Μεντβέντεβ), Κανκάβα (90’ Τσάβριτς), Κούτσκα, Ζμρχαλ (85’ Ραμίρες), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγιάν (68’ Σάπονιτς), Γκριν

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Άβιλα, Μπα (85’ Μπουχαλάκης), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ζίνκερναγκελ (68’ Α. Καμαρά), Μασούρας, Ραντζέλοβιτς (80’ Μανωλάς), Ελ Αραμπί (68’ Τικίνιο, 91’ Κανέ, 118’ Κανέ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0