Football Talk

Παναθηναϊκός - Σλάβια Πράγας 1-1: Και όμως μπορούσε! Αστοχία και ατυχία τον αφήνουν εκτός! (video)

Παναθηναϊκός - Σλάβια Πράγας 1-1: Και όμως μπορούσε! Αστοχία και ατυχία τον αφήνουν εκτός! (video)
Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε της Σλάβια Πράγας στο Απόστολος Νικολαΐδης για 90 λεπτά, αλλά παρά τις πολλές και μεγάλες ευκαιρίες που είχε για νίκη μεγάλη σε εύρος, ήρθε ισόπαλος με 1-1 (11/08) και αποκλείστηκε από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.
Πάλεψε, μόχθησε, κυριάρχησε σε ολόκληρο το ματς, αλλά το τελικό 1-1 (11/08) κόντρα στη Σλάβια Πράγας δεν ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό.

Ο Σπόραρ έβαλε «φωτιά» στο Απόστολος Νικολαΐδης στο 58ο λεπτό με... αεροπλανική προβολή, την ώρα που οι «πράσινοι» είχαν τέσσερις τεράστιες ευκαιρίες πριν το γκολ, μεταξύ αυτών και δοκάρι, για να προηγηθούν νωρίτερα. Εν τέλει, ισοφαρίστηκαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Γιουρέτσκα.

Έντονες διαμαρτυρίες από το «τριφύλλι» για πέναλτι στον Σένκεφελντ στο 42ο λεπτό, σε μία φάση που ο γκολκίπερ της Σλάβια φαίνεται να βρίσκει με το γόνατο στη μέση τον Ολλανδό στόπερ.

Η ορμή της κατάμεστης Λεωφόρου λίγο έλειψε να φέρει ένα γκολ για τον Παναθηναϊκό με το... καλημέρα! Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Μάγκνουσον έβγαλε την μπαλιά στον Χουάνκαρ που έκανε την κούρσα από τα αριστερά. Το γύρισμά του βρήκε τον Σπόραρ που από απόσταση «αναπνοής» έστειλε την μπάλα στο δοκάρι!
 
Λίγα λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» έφτασαν για δεύτερη φορά μία «ανάσα» από το 1-0, αυτήν τη φορά με τον Αϊτόρ.

Ο Βαγιαννίδης έκοψε την αντεπίθεση των Τσέχων στο 20ο λεπτό, προώθησε την μπάλα στον Ισπανό εξτρέμ που «πάτησε» περιοχή, σούταρε, αλλά είδε τον Μαντούς να έχει απάντηση και να διατηρεί το 0-0! Στη συνέχεια της φάσης οι αμυντικοί της Σλάβια απομάκρυναν.
 
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας, οι Τσέχοι είχαν την πρώτη τους σημαντική ευκαιρία.

Μετά από ωραία αντεπίθεση, ο Ντουντέρα βρήκε τον χώρο να σουτάρει από τα όρια της μεγάλης περιοχής του Μπρινιόλι, αλλά η προσπάθειά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ιταλού γκολκίπερ.

Η «απάντηση» των Τσέχων δεν πτόησε τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που έφτασαν για τρίτη φορά κοντά στο γκολ, αλλά δεν ήρθε και πάλι!

Μετά το δοκάρι του Σπόραρ στο 2' και τη διπλή ευκαιρία του Αϊτόρ στο 20', ο Σλοβένος φορ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής στο 32ο λεπτό, μετά από εκπληκτική μπαλιά του Κώτσιρα, αλλά νικήθηκε από τον Μαντούς!
Στο 42ο λεπτό υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι του Μαντούς πάνω στον Σένκεφελντ.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ από τα αριστερά, ο γκολκίπερ των Τσέχων «γκρέμισε» τον στόπερ των «πρασίνων», δίχως να έρχεται σε επαφή με την μπάλα. Αντιθέτως, τον βρήκε με το γόνατο και σε περίπτωση που δινόταν η παράβαση, ο Μαντούς θα δεχόταν δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα είχε αποβληθεί.

Ο διαιτητής έδειξε «παίζεται», στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια δίχως να υπάρχει σκορ.

Ο «γόρδιος δεσμός» της άμυνας των Τσέχων λύθηκε στο 58ο λεπτό. Αϊτόρ και Χουάνκαρ συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Σπόραρ με... αεροπλανική προβολή, έγραψε το 1-0 για τους «πράσινους»!

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, παρά τις προσπάθειες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο να κάνει ακόμα πιο απειλητική την ομάδα του και να εκμεταλλευτεί τη «φλεγόμενη» Λεωφόρο, το 2ο γκολ δεν ήρθε, παρότι στο 86ο λεπτό, παραλίγο να υπάρξει αυτογκόλ από τους Τσέχους.

Η Σλάβια Πράγας «έσπασε» τον ρυθμό και εν τέλει, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Γιουρέτσκα στο 90+4', μετά από μεγάλο λάθος του Καμπετσή, έγραψε το τελικό 1-1 (11/08) και άφησε το «τριφύλλι» εκτός συνέχειας στο Europa Conference League, που παρά τον αποκλεισμό, καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο του.


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (55' Κουρμπέλης), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (77' Καμπετσής), Πέρεθ, Τσέριν, Βαγιαννίδης (77' Ιωαννίδης), Αϊτόρ (88' Καρλίτος), Σπόραρ

Σλάβια Πράγας (Γίντρικ Τρπισόφσκι): Μαντούς, Ντουντέρα (82' Μάζοπουστ), Ούσου, Καχαμπάρα, Ντόρλεϊ, Τιεχί (82' Γιουρέτσκα), Σραντζ (90+7' Τεκλ), Τραορέ (61' Σεβτσίκ), Χόλες, Ολαγίνκα, Λινγκρ (61' Ουσόρ)

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0