Football Talk

Αμπέλ Φερέιρα: Κατέρριψε «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Μπέλα Γκούτμαν!

Αμπέλ Φερέιρα: Κατέρριψε «στοιχειωμένο» ρεκόρ του Μπέλα Γκούτμαν!

Η πρόκριση της Παλμέιρας εις βάρος της Ατλέτικο Μινέιρο στο Copa Libertadores έδωσε την δυνατότητα στον Αμπέλ Φερέιρα να καταρρίψει ένα στοιχειωμένο ρεκόρ.

Η Παλμέιρας μπορεί να βρέθηκε να αγωνίζεται με εννιά παίκτες κόντρα στην Ατλέτικο Μινέιρο, όμως κατόρθωσε, έστω και στα πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια, 2-2 ο πρώτος αγώνας), να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Copa Libertadores.

Έτσι, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές χρονιές όπου φτάνει ως τα ημιτελικά της διοργάνωσης, με στόχο φυσικά να υπερασπιστεί τον τίτλο που έχει κατακτήσει τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Αυτή η πρόκριση βέβαια, έχει ιστορική σημασία για τον Πορτογάλο, καθώς έγινε ο μοναδικός μη-Λατινοαμερικάνος τεχνικός που οδηγεί την ομάδα του στα ημιτελικά του θεσμού για τρίτη φορά (2020, 2021,2022), ξεπερνώντας τον Μπέλα Γκούτμαν.

Ο Ούγγρος είχε κατορθώσει να φτάσει στην τετράδα δύο φορές, το 1962 και το 1963 με την Πενιαρόλ, με την πρώτη εκ των δύο να προκρίνεται και στον τελικό, όπου ωστόσο ηττήθηκε από την Σάντος του Πελέ.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0