Football Talk

Τουρνουά Βόλου: Τέσσερις μονομάχοι, διαφορετικά συμπεράσματα

Τουρνουά Βόλου: Τέσσερις μονομάχοι, διαφορετικά συμπεράσματα
Το BN Sports παρακολούθησε το τουρνουά του Βόλου όπου συμμετείχαν Βόλος, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης κι έβγαλε τα δικά του συμπεράσματα λίγο πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Super League.

Πολλοί λένε πως τα φιλικά τουρνουά είναι αποκλειστικά για τους προπονητές και όχι τους οπαδούς αφού τέτοιου είδους αγώνες λειτουργούν περισσότερο ως μια καλή ευκαιρία για το τεχνικό τιμ να βγάλει τα συμπεράσματα που πρέπει όσον αφορά τους νέους παίκτες αλλά και την καινούργια ομάδα που δημιουργείται ενόψει της νέας σεζόν.

Το τουρνουά του Βόλου είχε τέτοιο χαρακτήρα με την τοπική ομάδα, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΦΗ να τεστάρουν τις δυνάμεις τους λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων τους. Ένα τουρνουά που έδειξε κάποια πράγματα και μπορούν να αποτελέσουν οδηγός για τις ομάδες.

Βόλος

Ας ξεκινήσουμε από τον νικητή του τουρνουά. Με νέο προπονητή τον Γάλλο Οσβάλντ Τανσό οι Βολιώτες αντιμετώπισαν το τουρνουά σαν να ήταν επίσημα παιχνίδια. Βγάζοντας δυναμισμό και πάθος και στις δύο αναμετρήσεις επικράτησαν τόσο του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο παιχνίδι όσο και στον τελικό του ΟΦΗ. Τι είδαμε από την ομάδα του Βόλου; Έναν Πάολο Φερνάντες ο οποίος θα κάνει την διαφορά. Ο Αργεντινός άσος ήταν η ειδοποιός διαφορά τόσο για την ομάδα του κι έδειξε πως θα είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα ξεχωρίσουν στο πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα όπως είπαμε ο Βόλος ήθελε να κατακτήσει το τουρνουά και για τον λόγο αυτό το αντιμετώπισε ως επίσημα παιχνίδια (γι αυτό και οι ελάχιστες αλλαγές κατά την διάρκεια των αγώνων). Κάποια θεματάκια πίσω θα τα έχει.

ΟΦΗ

Ανέβηκε στο Βόλο με στόχο να καταφέρει να ενσωματώσει τα νέα αποκτήματα της ομάδας. Στον ημιτελικό επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπουζούκη. Στο παιχνίδι αυτό ο Νίκος Νιόπλιας χρησιμοποίησε την πλειοψηφία των βασικών του ποδοσφαιριστών με την ομάδα να έχει μια μεγαλύτερη συνοχή. Αντίθετα, στον τελικό υπήρξαν αλχημείες εκ μέρους του τεχνικού των Κρητικών ο οποίος ξεκίνησε με ενδεκάδα που δύσκολα θα την δει κανείς σε επίσημο παιχνίδι δίνοντας παράλληλα χρόνο συμμετοχής στα νέα αποκτήματα.

ΠΑΣ Γιάννινα

Μιλάμε για μία εντελώς νέα ομάδα που χρειάζεται χρόνο. Κάτι απολύτως λογικό αν σκεφτεί κανείς πως έχουν αλλάξει τα 8/11 της ενδεκάδας. Κόντρα στον Βόλο ο Θανάσης Στάικος παρέταξε μια πειραματική ενδεκάδα σε αντίθεση με το ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης όπου εκεί είδαμε ένα πιο ορθολογικό σχήμα. Παρόλα αυτά κάποια πράγματα φάνηκαν για τους Ηπειρώτες. Όπως το γεγονός πως προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του και να προσπαθήσει να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας που δεν θα έχει καμία σχέση με τον περσινό τρόπο παιχνιδιού. Ο Εραμούσπε θα είναι ξανά ο ηγέτης της άμυνας, προβληματισμός για τα θεματάκια που βγάζει ο Κόντε.

pas-asteras.jpg

Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να τερμάτισε 4ος στο τουρνουά αλλά αυτό ελάχιστη σημασία είχε. Οι Αρκάδες μπαίνουν σε νέα εποχή με τον Ηρακλή Μεταξά στον πάγκο σε μια προσπάθεια να χτυπήσουν τα πλέι οφ. Για άλλη μια χρονιά είδαμε μια ομάδα πλούσια σε ταλέντο με τους Αργεντίνους και τους Ισπανούς, αλλά πίσω να μην έχει την ίδια σιγουριά. Ο Ηρακλής Μεταξάς προσπαθεί να περάσει την φιλοσοφία του αλλά και να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα αφού έχει πληθώρα επιλογών σε σχέση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Σταθερή αξία για άλλη μια χρονιά ο Μπαράλες που στην ημέρα του είναι ασταμάτητος, ανεβάζει επίπεδο ο Μπερτόγλιο την ομάδα.

Το τουρνουά του Βόλου αποτέλεσε μια καλή ευκαιρία και για τους τέσσερις προπονητές να δούνε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ομάδες του και που χρειάζονται βελτίωση. Το σίγουρο είναι ότι καμία δεν είναι έτοιμη και ούτε θα είναι για την πρεμιέρα της επόμενης εβδομάδας.

Τέλος, μια κουβέντα για την διαιτησία. Δεν γίνεται σε τουρνουά που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, τα σφυρίγματα των διαιτητών να χαλάνε το παιχνίδι. Δηλαδή στα επίσημα τι έχει να γίνει;

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0