Football Talk

Ρεάλ Μαδρίτης – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0: Από νωρίς στα… τρόπαια η «βασίλισσα» – Δια χειρός recordman Μπενζεμά το 5ο Super Cup! (video)

Ρεάλ Μαδρίτης – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0: Από νωρίς στα… τρόπαια η «βασίλισσα» – Δια χειρός recordman Μπενζεμά το 5ο Super Cup! (video)
Αν την βρεις μπροστά σου, μάλλον θα χάσεις! Αυτό έγινε και στο Ελσίνκι σήμερα το βράδυ στο φετινό Super Cup, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 2-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και πανηγύρισε έτσι τον 5ο της τίτλο.

Για ακόμη μία φορά η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε γιατί την λένε «βασίλισσα». Το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι επιβλήθηκε 2-0 της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο Super Cup, με τον Ιταλό προπονητή να προσθέτει το τέταρτο τρόπαιο της συγκεκριμένης διοργάνωσης στο ράφι του και δεύτερο με τον ισπανικό σύλλογο. Μάλιστα κατάφερε να διευρύνει το προσωπικό του ρεκόρ, μετρώντας πλέον 17 νικηφόρους τελικούς στους 19.

Μιλώντας για ρεκόρ, αν ο Καρίμ Μπενζεμά δεν κατέγραφε ένα σήμερα τότε δεν θα μιλούσαμε για ματς της Ρεάλ! Ο Γάλλος επιθετικός με το γκολ που σημείωσε κατάφερε να φτάσει τα 324 με την φανέλα του συλλόγου, όντας πλέον ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία του αφού ξεπέρασε τον Ραούλ. Φυσικά την πρώτη θέση στη λίστα κατέχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 450.

Στο πλαίσιο ενός τρελού, ωστόσο ισορροπημένου ρυθμού κύλησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Κατά βάση η Ρεάλ ήταν αυτή που είχε κυρίως τη μπάλα στα πόδια της, με την Άιντραχτ να προσπαθεί σε γενικές γραμμές με αντεπιθέσεις να βγει μπροστά.

Αυτό έγινε στο 14ο λεπτό οι «αετοί» ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση, με τον Καμάντα να βγαίνει σε τετ α τετ απέναντι στον Κουρτουά. Ο Βέλγος τερματοφύλακας όμως πρόλαβε και αντέδρασε γρήγορα, αποκρούοντας σωτήρια.


Στη συνέχεια η «βασίλισσα» (17’) είχε άμεση απάντηση. Ο Μπενζεμά βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής, έπειτα από την πάσα του Βαλβέρδε, και μοίρασε στον Βινίσιους. Εκείνος πλάσαρε από πλεονεκτική θέση ωστόσο τελευταία στιγμή ο Τούτα έδιωξε τη μπάλα.


Λίγο αργότερα, στο 24’, ο Κνάουφ επιχείρησε να νικήσει τον Κουρτουά με το δεξί μέσα από την περιοχή. Τελικά ο κίπερ της Ρεάλ χρειάστηκε και σε αυτή την περίπτωση να επέμβει, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Εκείνη κατέληξε τελικά στα δίχτυα, αλλά για τους «μερένχες»! Έπειτα από την εκτέλεση του κόρνερ και τις κεφαλιές των Μπενζεμά και Κασεμίρο στο 37’, ο Αλάμπα βρέθηκε μόνος του απέναντι σε κενή εστία. Με… μηχανικές κινήσεις πλάσαρε για να κερδίσει τον Τραπ και να γράψει το 1-0.


Δεν πέρασαν καλά καλά πέντε λεπτά και η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, λίγο έφτασε από το να διπλασιάσει τα τέρματά της. Πιο συγκεκριμένα στο 41’ ο Βαλβέρδε έκανε την κούρσα από τα δεξιά και μοίρασε στον Μπενζεμά, ο οποίος βρισκόταν στα όρια της περιοχής. Στη συνέχεια εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.


Σε γενικές γραμμές ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο είχε πέσει αισθητά. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 55’ από πλευράς Ισπανών, με τον Βινίσιους να σουτάρει και τον Γερμανό τερματοφύλακα να αποκρούει με δυσκολία.

Εν συνεχεία, ήταν η σειρά του Κασεμίρο να… ανάψει πάλι τα αίματα. Στο 61’ ο Κρόορς, ο Κασεμίρο και ο ίδιος συνεργάστηκαν με πλήρη αρμονία, ωστόσο το σουτ του Βραζιλιάνου τράνταξε στο τέλος το οριζόντιο δοκάρι.


Τελικά η απάντηση κρυβόταν πίσω από το όνομα του Καρίμ Μπενζεμά. Ό,τι δεν έκανε ο Γάλλος στο 41ο λεπτό, κατάφερε να κάνει στο 65ο καθώς έπειτα από την ωραία πάσα του Βινίσιους ο ίδιος έπιασε ένα σουτ και με τη μία έγραψε το τελικό 2-0.


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
(Κάρλος Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (85’ Ρίνκιγκερ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Μόντριτς (66’ Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Κρόος (85’ Τσουαμενί), Βαλβέρδε (76’ Καμαβινγκά), Βινίσιους (85’ Θεμπάγιος), Μπενζεμά

ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Εντινγκά, Τούτα, Τουρέ, Λενς, Σο, Ρόντε (58’ Γκέτσε), Κνοφ, Καμάντα, Λίντστρομ (57’ Μουανί), Μπορέ

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0