Football Talk

Mamma Mia Ρόμα: Η «Αυτοκρατορία» του Μουρίνιο που… διψάει για Scudetto!

Mamma Mia Ρόμα: Η «Αυτοκρατορία» του Μουρίνιο που… διψάει για Scudetto!

Ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει αναλάβει να (ξανά)χτίσει τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, φέρνοντας τους Ντιμπάλα, Βαϊνάλντουμ, Μάτιτς στο «Ολίμπικο», με στόχο το Scudetto στην… Αιώνια Πόλη μετά από 22 χρόνια!

Σχετικά Άρθρα

Ο Μουρίνιο έχει επιστρέψει στην Ιταλία για να αποδείξει για μία ακόμα φορά στη Serie A και στο κόσμο του ποδοσφαίρου πως εκείνος είναι ο ένας και μοναδικός «Special One». 

Η πρώτη του χρονιά στην «Αιώνια Πόλη» ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς διασύρθηκε με 6-1 από την Μπόντο Γκλιμτ στους ομίλους του UEFA Europa Conference League, πήρε μόλις ένα από τα δέκα ντέρμπι του πρωταθλήματος (αυτό με τη Λάτσιο, το 3-0) και τερμάτισε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Ωστόσο, το καλύτερο το άφησε για το τέλος. Ο Πορτογάλος τεχνικός οδήγησε την Ρόμα σε κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου μετά από 61 χρόνια, και στη πρώτη της για τη διοργάνωση του Conference League, με τον Μουρίνιο να «σηκώνει» κάθε πιθανό τίτλο της UEFA!
3380376-69087788-2560-1440_1.jpg
Παρόλα αυτά, οι «τζιαλορόσι» δεν έχουν χορτάσει. Ο κόσμος της διψάει για το τέταρτο πρωτάθλημα Ιταλίας (1941-42, 1982-83, 2000-01) και ο Μουρίνιο είναι «πάνοπλος» για να παλέψει και να τους το φέρει. Όπως και οι «νέοι» της παρέας, οι Πάουλο ΝτιμπάλαΤζίνι Βαϊνάλντουμ, Νεμάνια Μάτιτς και Ζεκί Τσελίκ που εντάχθηκαν με την ομάδα για να γράψουν ιστορία στην Ιταλία.

Εξάλλου, τις ορέξεις και τους στόχους των «Ρωμαίων»… μαρτυράει η προετοιμασία τους. Αφού σε έξι αγώνες, μετράνε τέσσερις νίκες ενάντια σε Σάντερλαντ (2-0), Πορτιμονένσε (2-0), Τότεναμ (1-0), Σαχτάρ Ντόνετσκ (5-0), σκοράροντας δέκα γκολ και κρατώντας ανέπαφη την εστία τους, μία ισοπαλία με τη Νις (1-1) και μόλις μία ήττα από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2-3). 

Ένα είναι σίγουρο, ο δρόμος για τη δόξα και τη πρωτιά στη Serie A, θα είναι μεγάλος και μακρύς, αλλά εάν υπάρχει κάποιος που μπορούν να βασιστούν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Ρόμα για ξεχωριστές χαρές, ύστερα από 22 χρόνια, αυτός δεν είναι κάποιος άλλος, πέραν από τον Ζοζέ Μουρίνιο

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0