Football Talk

Λιόν: Έτοιμη για την «αναγέννηση», με μπροστάρηδες τα δικά της παιδιά! (video)

Λιόν: Έτοιμη για την «αναγέννηση», με μπροστάρηδες τα δικά της παιδιά! (video)

Το καλοκαίρι αυτό, οι «λιονέ» άλλαξαν πλεύση στον μεταγραφικό τους σχεδιασμό, ρίχνοντας το βάρος στον επαναπατρισμό των Λακαζέτ και Τολισό και διατηρώντας τα σημαντικότερα «περιουσιακά στοιχεία» της ομάδας.

Γαλλία και «Αναγέννηση» είναι δυο λέξεις αλληλένδετες στο μυαλό πολλών τους τελευταίους αιώνες. Μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση να μην πρόκειται περί κάποιου ανθρωπιστικού, κοινωνικού ή καλλιτεχνικού κινήματος, ωστόσο η Ολυμπίκ Λιόν, η οποία τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης, ψάχνει μία τέτοια για να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών.

Ο επί 35 χρόνια πρόεδρος της ομάδας, Ζαν Μισέλ Ολάς, έχοντας ως γνώμονα αυτό, αποφάσισε να μη ρισκάρει στο μεταγραφικό παζάρι, σπαταλώντας αρκετά χρήματα, αλλά να στραφεί σε δοκιμασμένες λύσεις. Τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν και οι επιστροφές των Λακαζέτ και Τολισό από Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα. Το BN Sports σκιαγραφεί το φετινό σκεπτικό στο Ζερλάν, στην προσπάθεια του club να διακριθεί ξανά, εντός και εκτός συνόρων.

Λακαζέτ: Το πρώτο «κανόνι» είναι εδώ!

Έπειτα από πέντε χρόνια ξενιτιάς στο βόρειο Λονδίνο και την Άρσεναλ, ο Αλεξάντερ Λακαζέτ γύρισε στον «τόπο του εγκλήματος» για να ηγηθεί της ομάδας που ανδρώθηκε . Ο 31χρονος πλέον επιθετικός, ο οποίος φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των σκόρερ στην ιστορία της Λιόν με 130 γκολ, επέστρεψε για να «ματώσει» τα αντίπαλα δίχτυα, ακριβώς όπως έκανε πριν αφήσει τη Ligue 1 για το Νησί.

Ο αρχηγός της Ολυμπίκ αποτελεί «γέννημα-θρέμμα» παιδί του club, όντας ο μοναδικός μαζί με τον γκολκίπερ Άντονι Λόπεζ που έχουν πανηγυρίσει τον τελευταίο τίτλο της ομάδας, το γαλλικό Σούπερ Καπ, μια δεκαετία πίσω. Ως εκ τούτου, ο Αλεξάντερ Λακαζέτ φαντάζει ως η πιο ενδεδειγμένη λύση για «σημαιοφόρος» στη Λιόν της νέας εποχής.


Κορεντίν Τολισό: ‘Ένα λαμπερό «αστέρι» που γυρίζει στα παλιά του λημέρια!

Ο Κορεντίν Τολισό αποτέλεσε το δεύτερο μεγάλο come back του φετινού καλοκαιριού. Πέντε χρόνια μακριά από εκεί που έμαθα τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και συστήθηκε στο ποδοσφαιρικό κοινό, επιστρέφει πιο έτοιμος ποτέ για να πάρει επ’ ώμου το κέντρο των «λιονέ» και να βοηθήσει στο restart. Οι τραυματισμοί του, δεν τον άφησαν να ξεδιπλώσει στο Μόναχο όλη τη γκάμα των δυνατοτήτων του, όμως πλέον σε γνώριμα μέρη, επιζητά να βρει και πάλι τον πολύ καλό του εαυτό και να επεκτείνει την τροπαιοθήκη του. Εκεί που νιώθει δεύτερο «σπίτι» του.

Στοχευμένη ενίσχυση με παίκτες-κλειδιά

Σε αντίθεση με τα προηγούμενη χρόνια, η λίστα των αφίξεων είναι λιτή και περιεκτική. Ο βασικός «κορμός» του ρόστερ της περασμένης σεζόν παρέμεινε αμετάκλητος, συνεπώς οι κινήσεις περιορίστηκαν σε επιδιορθωτικές και όχι προς αντικατάσταση.

Ο διεθνής Αργεντινός, Νίκολας Ταλιαφίκο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο πρώην παίκτης του Άγιαξ, ο οποίος έφτασε κοντά στη Μπαρτσελόνα το χειμώνα, είχε απογοητευτεί από τους ανθρώπους του «Αίαντα», γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι Γάλλοι, κάνοντάς τον δικό τους και ξοδεύοντας μόλις τέσσερα εκατομμύρια.

Στο ίδιο «μήκος κύματος» οικονομικά κινήθηκαν και για τον πολλά υποσχόμενο μέσο, Γιοάν Λεπανάν από την Καέν, ο οποίος αν και μόλις 19 χρονών, μετρά ήδη δυο γεμάτες σεζόν στη Ligue 2, με εξαιρετικά δείγματα γραφής. Μία επένδυση χαμηλού ρίσκου τόσο για το παρόν όσο κυρίως για το αύριο στο Ζερλάν.

Κράτησε ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει

Πέρα από τις λιγοστές αλλά στοχευμένες και εντυπωσιακές προσθήκες, η Λιόν διατήρησε στο ρόστερ της, ως ώρας τουλάχιστον, ότι καλύτερο έχει από έμψυχο δυναμικό. Οι νεαροί Λουκεμπά, Ντιομαντέ, Μάγιο Γκούστο, Κακερέ, Αουάρ, Φαβρ, Σερκί, Τετέ αλλά και οι κάπως πρεσβύτεροι Μούσα Ντεμπελέ, Τοκό Εκαμπί και Τιάγκο Μέντες δείχνουν αμετακίνητοι στα πλάνα του Πίτερ Μπος. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί ο ταλαντούχος Βραζιλιάνος, Λούκας Πακετά, με τις «σειρήνες» από το Νησί να ηχούν δυνατά.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν διατηρήσει και τον Πακετά στο έμψυχο δυναμικό της, η Λιόν έχει ενισχυθεί αισθητά ενόψει της νέας σεζόν, θέλοντας να αφήσει πίσω το «φιάσκο» της 8ης θέσης που κατέλαβε στην τελευταία κούρσα του πρωταθλήματος.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0