Football Talk

Άρης: Να αποβάλλει τα «εγώ» και να πιστέψει στο «εμείς»! (video)

Άρης: Να αποβάλλει τα «εγώ» και να πιστέψει στο «εμείς»! (video)

Κλειδί της νίκης στη ρεβάνς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον Άρη, θα είναι μόνο το ΟΜΑΔΙΚΌ, συγκεντρωμένο και ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Ο Άρης κοιτάει μπροστά του και αυτό που αντικρίζει είναι κάτι δύσκολο. Σε καμία περίπτωση ακατόρθωτο, ωστόσο απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης (11/8, 21:00) το έργο του στο Κλεάνθης Βικελίδης θα έχει εμπόδια.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι «κίτρινοι» έχουν ορισμένα πραγματάκια να κρατήσουν από το κατά τους 2-0 του πρώτου αγώνα. Την ίδια στιγμή και όσο επεξεργάζεται τα γεγονότα, ο Χερμάν Μπούργος κρατά σε γενικές γραμμές τα χαρτιά του κλειστά όμως φαίνεται πως ένας εκ των νέων προσώπων έχει κερδίσει πόντους για τη ρεβάνς.

Πίστη στον Μάνου Γκαρθία

Στις προπονήσεις αυτής της εβδομάδας ο Αργεντινός κόουτς φέρεται να έχει ξεχωρίσει τον Μάνου Γκαρθία, θέτοντάς τον υποψήφιο προκειμένου να φορέσει φανέλα βασικού στην επερχόμενη αναμέτρηση. Ο 24χρονος μέσος ντεμπούταρε την προηγούμενη εβδομάδα αντικαθιστώντας τον Ματέο Γκαρσία στο 50ο λεπτό, χρόνος στον οποίο ο ίδιος προσπάθησε να βρει τα πατήματά του ανάμεσα στην υπόλοιπη ομάδα.

Εξάλλου αυτά που έχει να προσφέρει στο παιχνίδι της επιθετικά είναι πολλά. Από τη γρηγοράδα του, μέχρι τις ντρίμπλες και τις πάσες-κλειδιά. Έτσι λοιπόν οι πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα είναι αρκετές, έχοντας μπροστά του μια καλή ευκαιρία να αποδείξει γιατί είναι η ακριβότερη μεταγραφή!

manu.jpg

Το συνολικό ζήτημα

Δεδομένης της προβληματικής εικόνας των παικτών όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού καταλαβαίνει κανείς πως στο συγκεκριμένο κομμάτι οφείλουν να συμβάλλουν όλοι, κάτι που προς το παρόν δεν έχουμε δει να συμβαίνει. Ουσιαστικά αυτό φάνηκε περισσότερο στο παιχνίδι με τη Μακάμπι, αφού η Γκόμελ δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση στο ίδιο βεληνεκές με την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς.

 Βασική αιτία αυτού αποτελεί το γεγονός πως μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των τριών παιχνιδιών προέρχονται από ατομικές παρουσίες. Ο Γκρέι με τον Πάλμα στο 5-1 επί της Γκόμελ, ο Τζαμαϊκανός ξανά στο 2-1 με τους Λευκορώσους και ο Κουέστα στο πιο πρόσφατο παιχνίδι. Αυτό θα πρέπει ως έναν βαθμό να προβληματίσει τον Μπούργος και ύστερα ο ίδιος να βάλει το… χεράκι του.

Άλλωστε από τη στιγμή της πρόσληψής του, αποτυπώθηκε στο χορτάρι η αλλαγή στην ψυχολογία των παικτών. Ο ένας έπαιζε για τον άλλο και αυτό τους οδήγησε στο να προβούν σε υπερβάσεις στο τέλος της χρονιάς.

Με λίγα λόγια το ματς θα πρέπει να το αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, τακτική και οι παίκτες να μείνει ανεπηρέαστοι από τα όσα συνέβησαν στο πρώτο σκέλος. Αλλιώς, θα μπορούσε και να το διαχειριστεί όπως έκανε στην έδρα του προ μηνών, όπου είδε την ΑΕΚ να αλωνίζει με δύο τέρματα όμως εκείνος κατάφερε να αλλάξει πλήρως τις ισορροπίες. Μάλιστα τώρα θα έχει ολόκληρο ενενηντάλεπτο προκειμένου να το (ξανά)κάνει κι όχι μόνο ένα μισάωρο…

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0