Football Talk

Παναθηναϊκός: Με το «μαχαίρι στα δόντια» για την πρόκριση – Ο αντικαταστάτης του Παλάσιος και το ερωτηματικό Σπόραρ!

Παναθηναϊκός: Με το «μαχαίρι στα δόντια» για την πρόκριση – Ο αντικαταστάτης του Παλάσιος και το ερωτηματικό Σπόραρ!

Μια διαφορετική προσέγγιση από το ματς της Πράγας ετοιμάζει ο Γιοβάνοβιτς για τη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με την Σλάβια το βράδυ της Πέμπτης (11/8, 20:30) στη Λεωφόρο. Οι επιστροφές του «τριφυλλιού», ο Βαγιαννίδης που αρέσει και το ερωτηματικό… Σπόραρ!

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται πυρετωδώς για την ρεβάνς του 2-0 από την Σλάβια Πράγας στην Τσεχία, με μοναδικό στόχο την ανατροπή του σκορ και την πρόκριση στα playoff του Europa Conference League.

Φυσικά, το έργο είναι αρκετά δύσκολο και όλοι στο «τριφύλλι» το γνωρίζουν. Η... δίψα όμως για επιστροφή σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι τεράστια και αυτό φαίνεται από την ανυπομονησία των φιλάθλων, που μέσα σε λιγότερο από μια ώρα «εξαφάνισαν» τα εισιτήρια του αγώνα.

Έτσι, ο Γιοβάνοβιτς μπορεί να υπολογίζει κανονικά τον… 12ο παίκτη της ομάδας. Τι γίνεται όμως με τους υπόλοιπους 11;

Ο Σέρβος τεχνικός σίγουρα θα πρέπει να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τον Σεμπάστιαν Παλάσιος, ο οποίος στο παιχνίδι της Πράγας αντίκρυσε, μια άδικη, δεύτερη κίτρινη κάρτα και κατά συνέπεια την κόκκινη, μια εξέλιξη που εν πολλοίς άλλαξε τη μοίρα της σειράς. Απών επίσης από την αναμέτρηση της Πέμπτης (11/8) θα είναι και ο νεοαποκτηθείς Βέρμπιτς, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA.

Το έργο του Γιοβάνοβιτς λοιπόν, επηρεάζει ουσιαστικά μονάχα ο Αργεντίνος, που αποτελεί «κινητήριο μοχλό» στον άξονα του Παναθηναϊκού. Τουλάχιστον, υπάρχουν πολύ σημαντικές επιστροφές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, αφού ο «βράχος» Σένκεφελντ πρόκειται να πάρει θέση στο βασικό σχήμα του «τριφυλλιού». Επιστρέφει επίσης ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, αλλά οι πιθανότητες να ξεκινήσει είναι λίγες, αφού έχασε αρκετές προπονήσεις λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρούσε.

Από εκεί και πέρα, ο Βαγιαννίδης άφησε πολύ καλές εντυπώσεις από την συμμετοχή του στον αγώνα της Πράγας και πολύ πιθανό να είναι αυτός που θα «γεμίσει τα παπούτσια» του Παλάσιος. Τέλος, το μεγαλύτερο ερωτηματικό αποτελεί το πρόσωπο στην κορυφή της επίθεσης. Τόσο ο Ιωαννίδης, όσο και ο Αντράζ Σπόραρ «παίζουν» για τη αυτή τη θέση, με τον Γιοβάνοβιτς σίγουρα να προβληματίζεται με την τελική επιλογή. Ο Σλοβένος φορ μπορεί να βρίσκεται λίγο χρόνο στην ομάδα και σαφώς ο Φώτης να είναι πιο εγκλιματισμένος, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο.

Όμως το σίγουρο είναι ότι, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ετοιμάζει μια διαφορετική προσέγγιση για το παιχνίδι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας σε σχέση με αυτό της Πράγας, καθώς οι «πράσινοι» κυνηγούν πλέον το σκορ και πρέπει να επιτεθούν από νωρίς. Εξ’ ου και η προπόνηση της Τρίτης (9/8) περιλάμβανε έντονες ασκήσεις κυκλοφορίας και πρέσινγκ, καθώς και εξάσκηση στα τελειώματα.

Η τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού πριν τον αγώνα, θα λάβει χώρα το απόγευμα της Τετάρτης (10/8) και άπαντες ελπίζουν να μην υπάρξει πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο πλήρης για την «παλικαρίσια» πρόκριση!

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0