Football Talk

Super Cup: «Ντεμπούτο» για το ημι-αυτόματο οφσάιντ στο Ρεάλ Μαδρίτης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης!

Super Cup: «Ντεμπούτο» για το ημι-αυτόματο οφσάιντ στο Ρεάλ Μαδρίτης - Άιντραχτ Φρανκφούρτης!
Μία νέα καινοτομία, το ημι-αυτόματο οφσάιντ, θα κάνει ευρωπαϊκό «ντεμπούτο» στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, στο UEFA Super Cup του 2022.
Ρεάλ Μαδρίτης και Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ως νικήτριες του Champions League και του Europa League αντίστοιχα, αναμετριούνται στο Super Cup του 2022 (10/08). Η συνάντηση κρίνεται ως ιστορική. Όχι μόνο γιατί οι δύο σύλλογοι τίθενται αντιμέτωποι μετά από 62 χρόνια, αλλά γιατί θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων το ημι-αυτόματο οφσάιντ!

Πρόκειται για ένα σύστημα που περιλαμβάνει εξειδικευμένες κάμερες, οι οποίες παρακολουθούν 29 σημεία του σώματος κάθε παίκτη. Κατά αυτόν τον τρόπο, ο διαιτητής έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις φάσεις με τεράστια ακρίβεια, ώστε να λάβει την καλύτερη δυνατή απόφαση. Έχει δοκιμαστεί ήδη στο Αραβικό Κύπελλο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της περασμένης σεζόν, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

«Αυτό το καινοτόμο σύστημα θα επιτρέψει στις ομάδες βοηθών διαιτητών (VAR) να προσδιορίζουν τις καταστάσεις οφσάιντ γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενισχύοντας τη ροή του αγώνα και τη συνέπεια των αποφάσεων», δήλωσε ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροσέτι.

Η πρεμιέρα, λοιπόν, του εν λόγω συστήματος, αποφασίστηκε να γίνει στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, στην αναμέτρηση της Ρεάλ Μαδρίτης με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο UEFA Super Cup του 2022. Ένα ματς που θα διαιτητεύσει ο Άγγλος, Μάικλ Όλιβερ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0