Football Talk

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (3-4 πεν.): Χορταστικό παιχνίδι με τους Ηπειρώτες να κατακτούν την 3η θέση του τουρνουά (video)

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα 2-2 (3-4 πεν.): Χορταστικό παιχνίδι με τους Ηπειρώτες να κατακτούν την 3η θέση του τουρνουά (video)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι του Αστέρα Τρίπολης και κατέκτησε έτσι την 3η θέση του τουρνουά Φλόγα στο Βόλο. Ισόπαλες 2-2 αναδείχθηκαν οι ομάδες στην κανονική διάρκεια, μέσα από ένα χορταστικό αγώνα.

Ευκαιρία για ακόμα ένα δυνατό τεστ προσέφερε ο μικρός τελικός του τουρνουά Φλόγα. Τόσο ο Θανάσης Στάικος του ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και ο Ηρακλής Μεταξάς του Αστέρα Τρίπολης, που βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, δοκίμασαν πράγματα και τέσταραν την ετοιμότητα των παικτών τους ενόψει της νέας σεζόν.

Νικητής σε αυτό τον μικρό τελικό αναδείχθηκε ο «Άγιαξ της Ηπείρου», που μπορεί να ήταν μπροστά στο σκορ ως το 87’ αλλά τελικά χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι για να κατακτήσει την 3η θέση. «Πλήρωσε» την αδυναμία του στα στημένα ο Αστέρας, καθώς και τα δύο τέρματα που δέχθηκε προήλθαν από στημένη φάση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από νωρίς, καθώς ο ΠΑΣ είχε την τύχη να προηγηθεί πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 13ο λεπτό ο Μορέιρα εκτέλεσε «γλυκά» ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή με αποδέκτη τον Εραμούσπε, ο οποίος νίκησε στον αέρα και τους αμυντικούς του Αστέρα και τον γκολκίπερ Τσιφτσή για το 1-0.


Στην συνέχεια, ο Αστέρας Τρίπολης πίεσε αρκετά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Η πρώτη προειδοποίηση ήρθε στο 21’, όταν ο Μπερτόγλιο βρέθηκε ολομόναχος στην περιοχή των Ηπειρωτών, αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Πριόρ. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και η δεύτερη προειδοποίηση, με τον Μπαράλες να βρίσκεται μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά να μην κατορθώνει να πιάσει «γεμάτο» σουτ και τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να μπλοκάρει άνετα.

Η οπισθοχώρηση των παικτών του Θανάση Στάικου τελικά στοίχησε, αφού οι Αρκάδες είχαν ανεβάσει αρκετά τις γραμμές τους και η πίεση απέφερε πέναλτι. Ο Βαλιέντε έκανε γέμισμα από την μεσαία γραμμή με στόχο τον Ρούμπεν Γκαρσία, ο οποίος προσπάθησε να παίξει με τη μια για τον Μπαράλες, αλλά ο Κιάκος παρενέβη στην πορεία της μπάλας χρησιμοποιώντας το χέρι. Ο ρέφερι της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μπαράλες που ανέλαβε την εκτέλεσε δεν αστόχησε, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 38’.


Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες στο σκορ, αλλά η επιστροφή τους στον αγωνιστικό χώρο συνδυάστηκε με γκολ, με «θύτη» τον Μπαγκαλιάνη. Στο 51ο λεπτό, ο Σόρια εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο Ροσέρο πήρε μια πρώτη κεφαλιά και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Μπαγκαλιάννη για να καταλήξει στα δίχτυα.


Παρά το προβάδισμα, ο ΠΑΣ αυτή τη φορά δεν οπισθοχώρησε και συνέχισε να ψάχνει ακόμα ένα γκολ, χωρίς όμως να δημιουργεί την μεγάλη ευκαιρία. Οι Αρκάδες μετά το 80ο λεπτό έκανα την ύστατη προσπάθεια για να ισοφαρίσουν και το πέτυχαν.

Στο 87’ ο Ρεγκίς με μια προσωπική ενέργεια απέφυγε δύο αμυντικούς του ΠΑΣ, πάτησε περιοχή και με διαγώνιο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου για το 2-2. Μάλιστα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής, ένα λεπτό αργότερα παραλίγο να ολοκληρώσει την ανατροπή, αλλά αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας των Ηπειρωτών με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.


Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί οι παίκτες του «Άγιαξ της Ηπείρου» ήταν πιο ψύχραιμοι στις εκτελέσεις τους και κατόρθωσαν να πάρουν τη νίκη με 4-3.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Η. Μεταξάς): Τσιφτσής, Ρούμπεν Γκαρσία, Τασουλής, Χριστόπουλος, Αντζουλάς, Βαλιέντε, Μουνάφο, Λέο Τιλίκα, Μπερτόγλιο, Σονί, Μπαράλες.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θ. Στάικος): Πρίορ, Μπιλμπάο, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος, Καραχάλιος, Μορέιρα, Ριένστρα, Σόρια, Ροσέρο, Παμλίδης.


Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0