Football Talk

Ολυμπιακός και προκριματικά Ευρώπης: Οι «εφιάλτες» όταν δε νικάει το πρώτο ματς (video)

Ολυμπιακός και προκριματικά Ευρώπης: Οι «εφιάλτες» όταν δε νικάει το πρώτο ματς (video)

Ο Ελ Αραμπί μπορεί να… έσωσε τις ελπίδες πρόκρισης του Ολυμπιακού επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας και να τον κράτησε ζωντανό για τη ρεβάνς. Όμως, το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν κέρδισαν τους ξυπνάει μόνο… εφιάλτες και το BN Sports σας θυμίζει τις έγινε τις προηγούμενες φορές.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αγωνιστική (και όχι μόνο) κρίση. Η απόλυση του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ένα ισχυρό ταρακούνημα για την κατάσταση, με τον Κάρλος Κορμπεράν να… τρέχει να μαζέψει τα πράγματα προκειμένου ο ελληνικός σύλλογος να μείνει εντός των στόχων του.

Κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός κατάφερε, χάρη στον Ελ Αραμπί, να σώσει την κατάσταση και να μην υποστεί ακόμα ένα κάζο μετά από αυτό με τη Μακάμπι Χάιφα. Ωστόσο, το γεγονός πως δεν κέρδισε (1-1), μόνο άσχημες αναμνήσεις φέρνει το «ερυθρόλευκο» προσκήνιο και το BN Sports σας θυμίζει τι συνέβη τις προηγούμενες πέντε φορές.

Ανόρθωση – Ολυμπιακός 3-0

Κάπως… έτσι συστήθηκε στον κόσμο του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ήταν γνωστό πως ο Ισπανός κόουτς παρέλαβε μία ομάδα σε κακή κατάσταση και δύσκολα θα προλάβαινε να γυρίσει τον τροχό. Έτσι, η Ανόρθωση εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και με το επιβλητικό 3-0, πήρε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης. Παρά το δυναμικό κλίμα στη ρεβάνς, η ομάδα του Βαλβέρδε το μόνο που κατάφερε ήταν απλά να… κερδίσει με το «φτωχό» 1-0 και να μείνει εκτός συνέχειας Champions League.

Ολυμπιακός – Χαποέλ Μπερ Σέβα 0-0

Από τα μεγαλύτερα κάζο στην «ερυθρόλευκοι» ιστορία. Καλοκαίρι του 2016 και ένας ακόμα Ισπανός προπονητής καλείται να φέρει στον Ολυμπιακό στους ευρωπαϊκούς ομίλους. Ο Βίκτορ Σάντσες (άλλοτε βοηθός του Μίτσελ) αναλαμβάνει να διαδεχτεί τον Μάρκο Σίλβα και στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, συναντάει την Χαποέλ Μπερ Σέβα. Έναν αντίπαλο πολύ μικρότερο του Ολυμπιακού σε δυναμική.

Το «λευκό» 0-0 στον Πειραιά φέρνει ανησυχία αλλά όχι φόβο, με τον Ολυμπιακό να ταξιδεύει στο Ισραήλ για την πρόκριση. Τελικά, ο Τζέντεκ έχει διαφορετική άποψη και παγώνει τους Πειραιώτες με το γκολ του. Το τελικό 1-0 πετάει εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό από το Champions League.

Βικτόρια Πλζεν – Ολυμπιακός 0-0

Η μοναδική αντίπαλος που παρότι δεν έχασε από τον Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα, εν τέλει έμεινε εκτός. Η Βικτόρια Πλζεν κατάφερε να κρατήσει στο 0-0 τον Ολυμπιακό για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League μέσα στη Τσεχία όμως δεν τα πήγε τόσο καλά στον Πειραιά.

Το γκολ του Γκιγιέρμε ξεκλείδωσε τους «ερυθρόλευκους» στο 51’ και ακολουθήσε ένας καταιγισμός τερμάτων με το ματς να λήγει στο 4-0 (!) και η ομάδα του Μαρτίνς να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Ολυμπιακός – Λουντογκόρετς 1-1

Και φτάνουμε στο περσινό… κάζο. Ο αήττητος Πέδρο Μαρτίνς σε ευρωπαϊκά προκριματικά, υπέστη τον πρώτο του αποκλεισμό. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Λουντογκόρετς στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και ο Ντεσπότοφ παγώνει το στάδιο στο 50ο λεπτό κάνοντας το 1-0. Το σκορ έμενε μέχρι το 87’, όταν ο Αγκιμπού Καμαρά ισοφάρισε σε 1-1 και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόκρισης.

Όπως ακριβώς έχει συμβεί και τώρα με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ωστόσο, στη ρεβάνς, οι Βούλγαροι έπαιξαν πιο παθιασμένα, έστειλαν το ματς στην παράταση με το τελικό 2-2 και στα πέναλτι, επικράτησαν με 4-1, πανηγυρίζοντάς την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μακάμπι Χάιφα – Ολυμπιακός 1-1

Τελευταίο παράδειγμα, το φετινό. Λίγες εβδομάδες πριν, ο Ολυμπιακός φιλοξενήθηκε στην έδρα της Μακάμπι Χάιφα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό με το παρθενικό του τέρμα στα «ερυθρόλευκα» αλλά η χαρά δεν κράτησε μέχρι το τέλος. Το τρελό γκολ του Αζίζα στο 95’, έδωσε αυτοπεποίθηση στους Ισραηλινούς ενόψει ρεβάνς με το 1-1.

Αυτά που έγιναν στον Πειραιά, βγήκαν από τον χειρότερο εφιάλτη του Ολυμπιακού. Η Μακάμπι Χάιφα επικρατεί με το βαρύ 4-0 (!) και πετάει εκτός τους πρωταθλητές Ελλάδας από το Champions League, με την χειρότερη εντός έδρας ήττα στην ιστορία τους.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0