Football Talk

Επιστροφή στα… θρανία: Μαθήματα περί σεξουαλικής παρενόχλησης για τους ποδοσφαιριστές της Premier League και Ligue 1

Επιστροφή στα… θρανία: Μαθήματα περί σεξουαλικής παρενόχλησης για τους ποδοσφαιριστές της Premier League και Ligue 1

«Πόλεμο» κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης με… όπλο την εκπαίδευση στους ποδοσφαιριστές έχει ξεκινήσει η Premier League και μέλλεται να ακολουθήσει η Ligue 1. 

Σύμφωνα με την αγγλική Telegraph και τη γαλλική RMC Sport, τα πρωταθλήματα της Premier League και Ligue 1 θα καταστήσουν υποχρεωτική την εκπαίδευση για τη σεξουαλική συναίνεση για όλους τους παίκτες και το προσωπικό που στελεχώνουν κάθε σύλλογο.

Σε συνεννόηση με αυτόνομους συλλόγους ευαισθητοποιημένους με τέτοιας φύσεως θέματα και με σκοπό την διασφάλιση της ακεραιότητας του προϊόντος, αναμένεται να υπάρξουν σεμινάρια σε όλους τους συλλόγους, με σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου σε Γαλλία και Αγγλία.

Μάλιστα, η Γιαέλ Μελούλ, πρόεδρος της φεμινιστικής οργάνωσης «Femme et libre», ζητά να γίνει στη γαλλική Ligue 1 εκπαίδευση σχετικά με τη συναίνεση. Η ιδέα θα ήταν να ενημερωθούν οι παίκτες για αυτά τα ζητήματα καθώς και να τους διδαχθούν τα όρια που θέτει ο νόμος.

Αναλυτικά, η Γιαέλ Μελούλ τοποθετήθηκε για το τι θα μπορούσε να προσφέρει η εκπαίδευση:

«Συνίσταται στο να διδάξουμε σε αυτούς τους άνδρες τι είναι η συναίνεση. Πρέπει να τους μάθεις τα βασικά για το ποια είναι η σχέση με τον άλλον. Αυτό ισχύει και για τον εκφοβισμό. Πρέπει να διδαχθούν να σέβονται ο ένας τον άλλον. Είναι επίσης σημαντικό να τους ενημερώσουμε για τις ποινικές κυρώσεις για να αποδειχθεί ότι πρόκειται για σοβαρά αδικήματα που τιμωρούνται με φυλάκιση». 

Ενώ στο «Νησί» φέρεται να βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο αυτή η πρωτοποριακή κίνηση που ελπίζει στην πλήρη εξάλειψη σεξουαλικών περιστατικών που έχει λάβει χώρα παρελθόν. Εκ των οποίων οι Μέισον Γκρίνγουντ, Γκίλφι Σίγκουρντσον και Μπεντζαμίν Μεντί έχουν τιμωρηθεί από τον νόμο ανάλογα. 

Αναμένουμε να δούμε και αν θα υπάρξει κάποια αντίστοιχη κίνηση μέσα στις επόμενες μέρες ή στο κοντινό μέλλον από την Super League. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0