Football Talk

Super League 2: Ο λόγος για να την παρακολουθήσεις φέτος, κρύβεται στους κορυφαίους σκόρερ! (video)

Super League 2: Ο λόγος για να την παρακολουθήσεις φέτος, κρύβεται στους κορυφαίους σκόρερ! (video)

Και μάλιστα είναι πολλοί και σκοράρουν… πολύ, με την έναρξη του πρωταθλήματος να είναι πλέον γεγονός!

Έχει αναρωτηθεί κανείς τι έγινε στη Super League 2 την περασμένη χρονιά; Όχι, δεν αναφερόμαστε στην άνοδο του Λεβαδειακού και τον υποβιβασμό του Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά στους πολυάριθμους σκόρερ των ομάδων που… πήραν φωτιά!

Ο πρώτος σκόρερ ολόκληρης της χρονιάς ακούει στο όνομα του Γιάννη Πασά, ο οποίος με τη φανέλα της Βέροιας κατάφερε να βρει δίχτυα 24 φορές. Όμως το πράγμα δεν σταματάει εκεί. Αρχικά η πρώτη τριάδα της σχετικής λίστας, συν οι Λουκίνας και Ρόβας, είχαν όλοι από τουλάχιστον 20 γκολ. Επιπλέονμ μέχρι και ο 15ος σκόρερ είχαν από 10 γκολ και πάνω, ενώ όλοι τους -εκτός από δύο περιπτώσεις- αγωνίστηκαν για χάρη διαφορετικών ομάδων.

Δείτε τον σχετικό πίνακα:

1. Γιάννης Πασάς (Βέροια) 24

2. Γιάννης Λουκίνας (Καλαμάτα) 21

3. Χρήστος Ρόβας (Αλμωπός Αριδαίας)20

4. Χρήστος Γιούσης (ΑΕΚ Β’) 17

5. Αντμίρ Μπαΐροβιτς (Χανιά) 17

6. Αντονί Μουνιέ (Καλλιθέα) 17

7. Χίκαμ Κάνις (Πανσερραϊκός) 17

8. Αλέξανδρος Αρναρέλλης (Αιγάλεω) 15

9. Μάριος Όγκμποε (ΑΕΛ) 14

10. Ανδρέας Βασιλόγιαννης (Χανιά) 11

11. Νικολάς Αντερέγκεν (Ο.Φ. Ιεράπετρας) 11

12. Νίλι (Λεβαδειακός) 11

13. Ανδρέας Τεττέι (Κηφισιά) 11

14. Ματίας Τομάς Ηρακλής) 10

15. Αλέξις Μεσιντόρο (Ο.Φ. Ιεράπετρας) 10


Γιατί όμως αυτό προξενεί εντύπωση; Όπως όλοι γνωρίζουν η περασμένη σεζόν για την κατηγορία ήταν, σε ένα σχετικό πλαίσιο, πειραματική. Αυτό λόγω των ομίλων και των πολλών ομάδων που έλαβαν μέρος σ’ αυτή (συν τις Β’ ομάδες, οι οποίες από μόνες τους αποτελούν ένα πείραμα).

Σε συνδυασμό, λοιπόν, με τους αριθμούς των περασμένων δύο ετών (δηλαδή από τότε που δημιουργήθηκε η Super League 2) γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο αριθμός που αφορά τα γκολ των πρώτων σκόρερ, βλέπει κατακόρυφη αύξηση! Τη σεζόν 2020-2021 πρώτος στη σχετική λίστα είχε αναδειχθεί ο Ματίας Κάστρο του Ιωνικού με 14 γκολ, ενώ την τριάδα συμπλήρωναν οι Γιώργος Μανουσάκης με 7 (Εργοτέλης) και Χρήστος Αραβίδης με 6 (Παναχαϊκή).

1. Ματίας Κάστρο (Ιωνικός) 14

2. Γιώργος Μανουσάκης (Εργοτέλης) 7

3. Χρήστος Αραβίδης (Παναχαϊκή) 6

4. Ταϊρόν Κόνραντ (Εργοτέλης) 6

5. Μιγκέλ Μπιανκόνι (Λεβαδειακός) 6

6. Λούκας Πολέτο (Λεβαδειακός) 5

7. Νίκος Κασκουνάς (Παναχαϊκή) 5

8. Αντώνης Καπνίδης (Ξάνθη) 5

9. Βασίλης Ευθυμίου (Τρίκαλα) 5

10. Ανδρέας Τάτος (Ξάνθη) 5

Επιπλέον αν πάμε τον χρόνο ακόμη πιο πίσω και συγκεκριμένα τη χρονιά 2019-2020, οι αριθμοί είναι ακόμη πιο κάτω. Πρώτος σκόρερ είχε αναδειχθεί τότε ο Τζόσεφ Έφορντ ο οποίος βρήκε δίχτυα 11 φορές με την φανέλα του Εργοτέλη, δεύτερος ήταν ο Ζαν Μπατίστ Λεό του ΠΑΣ Γιάννινα με 10 γκολ και τρίτος ο Τομάς Μπεντινέλι (Απόλλων Σμύρνης) με επίσης 10.

1. Τζόσεφ Έφορντ (Εργοτέλης) 11

2. Ζαν Μπατίστ Λεό (ΠΑΣ Γιάννινα) 10

3. Τομάς Μπεντινέλι (Απόλλων Σμύρνης) 10

4. Γιάννης Λουκίνας (Πλατανιάς) 10

5. Σάντι Κρίζμαν (ΠΑΣ Γιάννινα) 10

6. Μανώλης Ροβίθης (Εργοτέλης) 9

7. Ζήσης Χατζησταύρος (Καραϊσκάκης) 9

8. Γιώργος Παμλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα) 8

9. Λεωνίδας Κυβελίδης (Καραϊσκάκης) 8

10. Μάρκο Καρκόβσκι (Απόλλων Σμύρνης) 8

*Οι ομάδες στις λίστες είναι βάσει κρίνων στις οποίες άνηκαν τότε οι παίκτες

Το συμπέρασμα; Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτήν την ανάλυση. Αρχικά φαίνεται πως δεν είναι αναγκαίο η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα να έχει ταυτόχρονα κάποιον δικό της παίκτη ως πρώτο σκόρερ (κάτι το οποίο συνέβη και στη Super League, βλέπε Φαν Βέερτ).

Δεύτερον αποδεικνύεται πως το πρωτάθλημα γίνεται ακόμη πιο ανταγωνιστικό. Σίγουρα αυτό από μόνο του δεν είναι το μόνο «συστατικό» που προσδιορίζει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ωστόσο η κάθετη αυτή άνοδος δείχνει τουλάχιστον πως υπάρχει ένα σημαντικό level up.

Τρίτο, τελευταίο και παρεμφερές με το προηγούμενο συμπέρασμα είναι η ποιότητα των παικτών που έχει επίσης ανέβει κατακόρυφα. Αρκετοί παίκτες που αγωνίζονται πλέον στη SL2 βρίσκονται σε υψηλό ποιοτικά επίπεδο και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών έχουν πάρει τον δρόμο τους και για τα μεγάλα σαλόνια της Super League όπως για παράδειγμα οι Παναγιώτης Τζίμας (ΠΑΣ Γιάννινα), Γιώργος Ξενιτίδης (Παναιτωλικός), Πέτρος Γιακουμάκης (Λαμία), Πάρης Μπάμπης (Λαμία) and the list goes on.

Σε καμία περίπτωση η Λίγκα δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο ωστόσο όσο υπάρχουν τέτοιες βελτιώσεις, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια στιγμή θα φτάσει εκεί που θέλει...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0