Football Talk

ΑΕΚ: Αυτές είναι οι τρεις βασικές μεταγραφικές της προτεραιότητες

ΑΕΚ: Αυτές είναι οι τρεις βασικές μεταγραφικές της προτεραιότητες

Πού έχουν ρίξει μεταγραφικά το βάρος τους οι άνθρωποι της ΑΕΚ και τι μπορεί να συμβεί μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου;

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Η ΑΕΚ το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι έχει αλλάξει φιλοσοφία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Δεν έχει αποκτήσει ένα «καράβι» παίκτες, αλλά κινείται και έχει πάρει λίγες, καλές και ποιοτικές μεταγραφές που να κάνουν τη διαφορά. Και πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία θα συνεχίσει… Οι μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ είναι συγκεκριμένες: Θέλει να αποκτήσει έναν (τουλάχιστον) κεντρικό αμυντικό, έναν επιθετικό και έναν εξτρέμ και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει! Ας τα πάρουμε ένα – ένα.

Για την άμυνα τις τελευταίες ημέρες η ΑΕΚ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ομάδα ενός βασικού μεταγραφικού στόχου. Πρόκειται για παίκτη υψηλού επιπέδου που μπορεί να «κουμπώσει» αμέσως στην ομάδα. Αυτή η περίπτωση παίκτη δεν είναι ο Μπόγνταν Πλάνιτς, ο οποίος πάντως ακόμα δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μακάμπι Χάιφα. Εφόσον ο Σέρβος στόπερ συνεχίζει να μην υπογράφει νέα συνεργασία με τους Ισραηλινούς, οι οποίου του έχουν κάνει σούπερ πρόταση, κάποια στιγμή θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ – είτε φέτος, είτε του χρόνου, κλείνοντας από τώρα. Η Ένωση λοιπόν, πάει για έναν βασικό αμυντικό, τον οποίο έχει εντοπίσει και προσπαθεί να τον κλείσει. Δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση, όμως η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαρκείς επαφές τόσο με την ομάδα του όσο και με τον παίκτη, ελπίζοντας σε ευτυχή κατάληξη.

Η απόκτηση επιθετικού

Η ΑΕΚ θα πάρει και επιθετικό μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Ωστόσο, λόγω του ότι ο Λιβάι Γκαρσία τα πάει εξαιρετικά και ως φουνταριστός, είναι πολύ πιθανό η Ένωση να αποκτήσει έναν νεαρό επιθετικό ή έναν φορ που να έρχεται ως εναλλακτική από τον πάγκο ως τρίτη επιλογή. Να είναι δηλαδή ο Αραούχο με τον Γκαρσία ως δυάδα μπροστά και ως τρίτος η μεταγραφή. Αυτό το θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Όμως είναι ένα σενάριο που δεν αποκλείεται να γίνει πράξη. Εκτός βέβαια κι αν προκύψει κάποια εντυπωσιακή επιλογή, ένα όνομα «δυνατό», δηλαδή, για μπροστά, τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν.

Ο εξτρέμ και τα χαρακτηριστικά του

Με βάση λοιπόν το ενδεχόμενο να αποκτήσει έναν επιθετικό η ΑΕΚ ως… τρίτη επιλογή, είναι πάρα πολύ πιθανό πιο δυνατή μεταγραφή να είναι αυτή του εξτρέμ! Θέλει ο Αλμέιδα έναν wingerκαι η Ένωση κοιτάει στην αγορά για μία τέτοια μεταγραφή. Να αποκτηθεί δηλαδή ένας παίκτης που να παίζει τόσο δεξιά όσο κι αριστερά σε διάταξη 4-3-3, αλλα να έχει τη δυνατότητα να καλύψει και όλη την πλευρά εφόσον το κρίνει απαραίτητο ο προπονητής. Εξάλλου βλέπουμε ως τώρα στα φιλικά πως στο 3-1-4-2 ο Αλμέιδα επιλέγει για μπακ – χαφ παίκτες όπως ο Τσούμπερ, ο Άμραμπατ, ο Γκατσίνοβιτς. Επιθετικογενείς καθαρά δηλαδή. Γι’ αυτό και έχει μπει ψηλά ο στόχος να αποκτηθεί, εκτός του Βίντα κι άλλο ένα τουλάχιστον στόπερ υψηλών προδιαγραφών.

Οι έξτρα κινήσεις

Οι μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ λοιπόν είναι: αμυντικός, επιθετικός και εξτρέμ. Από εκεί και πέρα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κι άλλες μεταγραφικές κινήσεις. Είναι ανοικτό να έχουμε κάποια αποχώρηση, άρα δεδομένα θα υπάρξει αντικατάστασή του, αλλά και να παρουσιαστούν κάποιες ευκαιρίες, όσο πλησιάζουμε στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Το σημαντικό είναι πως δεν υπάρχει πίεση χρόνου στην ΑΕΚ. Δεν βιάζεται ο Αλμέιδα να κλείσουν άμεσα οι μεταγραφές κι αυτό είναι πολύ θετικό. Προτιμά να έρθουν παίκτες με σούπερ χαρακτηριστικά κι  ας έρθουν τον… Σεπτέμβρη, από το να έρθουν ποδοσφαιριστές που να υπάρχουν αμφιβολίες γι’ αυτούς, λόγω χρόνου.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0