Football Talk

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Νικητές οι Κρητικοί, στο πρώτο ματς του τουρνουά Φλόγα στο Βόλο (video)

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Νικητές οι Κρητικοί, στο πρώτο ματς του τουρνουά Φλόγα στο Βόλο (video)

Ένα γκολ του Μπουζούκη από το σημείο του πέναλτι ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στον ΟΦΗ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά Φλόγα που διεξάγεται στον Βόλο.

ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης συναντήθηκαν στο Πανθεσσαλικό στάδιο στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού τουρνουά «Φλόγα» που διοργανώνει ο Βόλος. Οι Κρητικοί κατόρθωσαν να επικρατήσουν με 1-0, χάρη σε γκολ-πέναλτι του Μπουζούκη, με το σκορ ωστόσο να μην αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς.

Πρωταγωνιστές για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια, οι Τοράλ και Νέιρα, οι οποίοι για ακόμα έναν αγώνα έδειξαν τις αρετές τους, καθώς και ο νεαρός γκολκίπερ, Μανδάς, ο οποίος στάθηκε στο ύψος του και κατόρθωσε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία που με σημαντικές επεμβάσεις!

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με μια πολύ καλή ευκαιρία για τον Αστέρα Τρίπολης, χωρίς ωστόσο να αποφέρει το γκολ. Στο 3’ ο Ριέρα με μπαλιά… πάρε – βάλε, έβγαλε σε θέση βολής τον Γκαρντάφσκι, αλλά ο Μανδάς έσωσε τον ΟΦΗ.

Από το 10ο λεπτό κι έπειτα, οι Κρητικοί ανέβασαν ρυθμό και πίεσαν αρκετά την άμυνα του Αστέρα. Έτσι, στο 18’ κατόρθωσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα του Παπαδόπουλου. Συγκεκριμένα, ο Τοράλ κέρδισε πέναλτι, με τον Μπουζούκη να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να ευστοχεί, παρότι ο γκολκίπερ του Αστέρα άγγιξε την μπάλα.


Οι Αρκάδες προσπάθησαν να απαντήσουν αμέσως, αλλά ο Καστάνο στο 22’ δε κατάφερε να σκοράρει μέσα από την μικρή περιοχή. Το cooling break που ακολούθησε για να πάρουν ανάσες οι ποδοσφαιριστές έριξε αρκετά το ρυθμό του παιχνιδιού με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος των 45’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις χωρίς όμως να τα καταφέρει. Στο 51’ ο Τοράλ με ωραία κεφαλιά δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Παπαδόπουλου. Ο Μπουζούκης στο 64’ απείλησε χωρίς αποτέλεσμα από απόσταση, προτού αφήσει τη θέση του στο νεοαποκτηθεί Ντικό, ο οποίος έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο με την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Ο επιθετικός από το Μάλι στο 81’ προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο τερματοφύλακας του Αστέρα του αρνήθηκε το γκολ, ενώ δύο λεπτά αργότερα Ντικό και Γιοχού έπαιξαν… βόλεϊ με το κεφάλι μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά η άμυνα του Αστέρα έδιωξαν τη μπάλα λίγο πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Στα τελευταία λεπτά ο ΟΦΗ υποχώρησε στο γήπεδο, με τον Αστέρα να βρίσκει χώρο για να φτιάξει παιχνίδι. Μάλιστα, στο 88’ ο Αντζουλάς προσπάθησε να σκοράρει με το κεφάλι αλλά ο Μανδάς εκτινάχθηκε στο «παραθυράκι» της εστίας του και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.

Το σκορ ως το φινάλε δεν άλλαξε και έτσι ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη με 1-0. Στις 21:00 ακολουθεί ο έτερος ημιτελικός, Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα, με το νικητή του ζευγαριού να αντιμετωπίζει τον Όμιλο στον τελικό του τουρνουά την Τρίτη (9/8).


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Μανδάς, Γιαννούλης, Πασαλίδης, Μαρινάκης, Μπαλογιάννης, Ντιουσέ, Μεγιάδο, Νέιρα, Τοράλ, Μπουζούκης, Τσιλιανίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Η. Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Βαλβέρδε, Καστάνο, Καρμόνα, Άλβαρεζ, Στάνκο, Ρεγκίς, Μπερτόγλιο, Ριέρα, Γκαρντάφσκι, Πασκουάλ.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0