Football Talk

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Συστήθηκε στην Premier League ο Χάαλαντ και πήραν εύκολα το τρίποντο οι «πολίτες»! (video)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2: Συστήθηκε στην Premier League ο Χάαλαντ και πήραν εύκολα το τρίποντο οι «πολίτες»! (video)

Κάνοντας απολύτως τα απαραίτητα και δίχως να θέλξει με την απόδοσή της, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ανώτερη της Γουέστ Χαμ και επικράτησε με 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, στην πρώτη αγωνιστική της Premier League, με τον Έρλινγκ Χάαλαντ να σκοράρει δις στο επίσημο ντεμπούτο του!

Πριν μία εβδομάδα κατακρίθηκε και σχολιάστηκε πολύ από τον αγγλικό Τύπο, επειδή δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, στο Community Shield απέναντι στη Λίβερπουλ, αλλά ο ίδιος έδωσε άμεσα την απάντησή του.

Η Μάντσεστερ Σίτι, δίχως να εντυπωσιάσει, πήρε τους τρεις βαθμούς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, δεν απειλήθηκε διόλου από τη Γουέστ Χαμ (0-2) και είδε τον Έρλινγκ Χάαλαντ να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας αμφότερα τα γκολ της νίκης.

Αναλυτικότερα, το ματς ήταν ισορροπημένο μέχρι και το 20ο λεπτό, με κάθε ομάδα να έχει από μία καλή στιγμή και αυτή των φιλοξενούμενων να έχει στο επίκεντρο τον Νορβηγό επιθετικό. Οι ισορροπίες ανατράπηκαν όμως στο 36΄, όταν ο Αρεολά, που είχε αντικαταστήσει τον Φαμπιάνσκι, ανέτρεψε τον Χάαλαντ και εκείνος μετουσίωσε σε γκολ την εκτέλεση πέναλτι, έχοντας πλέον 7/7 εκτελέσεις εντός του 2022.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Ντέκλαν Ράις να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Μάλιστα, εξίσου σημαντική ήταν και η ευκαιρία του Ιλκάι Γκιντογκάν στο 62’ αλλά το τελείωμά του δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός βελτιώθηκε, και αυτό ευνόησε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Ντε Μπρόινε να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Χάαλαντ στο 65’ και τον Νορβηγό να μην λαθεύει με υπέροχο πλασέ!

Δώδεκα λεπτά μετά, ο πρώην επιθετικός της Ντόρτμουντ αντικαταστάθηκε, το ματς ολοκληρώθηκε ως είχε και με το τελικό 2-0, η Μάντσεστερ Σίτι μοιάζει να έχει «διπλό» κέρδος. Τους τρεις βαθμούς, που πέρυσι δεν κατέκτησε στο εν λόγω γήπεδο και την εμφάνιση του Χάαλαντ, που έδειξε από νωρίς να προσαρμόζεται στα δεδομένα της Premier League!

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι (29’ Αρεολά), Τσουφάλ, Ζούμα, Κρέσγουελ, Τζόνσον, Σούτσεκ, Ράις, Λαντσίνι (57’ Σκαμάκα), Φορνάλς (93' Ντάουνς), Μπόουεν (93' Κόβεντρι), Αντόνιο (57’ Μπενράχμα)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ρόδρι (87’ Φίλιπς), Γκιντογκάν (78’ Μπερνάρντο Σίλβα), Ντε Μπρόινε (87’ Πάλμερ), Φόντεν (87’ Μαχρέζ), Γκρίλις, Χάαλαντ (78’ Χάαλαντ)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0