Football Talk

Έβερτον – Τσέλσι: Ένα ματς γεμάτο… ντεμπούτο και μία εκτέλεση πέναλτι διαφορετική από τις άλλες! (video)

Έβερτον – Τσέλσι: Ένα ματς γεμάτο… ντεμπούτο και μία εκτέλεση πέναλτι διαφορετική από τις άλλες! (video)
Το πρώτο της «διπλό» στο Γκούντισον Παρκ μετά από το 2017 πανηγύρισε η Τσέλσι, η οποία επικράτησε με 1-0 της Έβερτον, χάρη στο πέναλτι – γκολ του Ζορζίνιο κόντρα στον Πίκφορντ. Ένα ματς που απέδειξε γιατί η PremierLeagueείναι… κορυφαία, με τα ντεμπούτο των νέων να δίνουν και να παίρνουν, αλλά τον Ιταλό να είναι διπλά κερδισμένος στο τέλος της ημέρας.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει πως ακόμη και ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι δυνατό να επηρεάζεται στο τέλος της ημέρας, από μία άστοχη εκτέλεση πέναλτι; Από επίπεδο ChampionsLeague, μέχρι και αναμετρήσεις τοπικού πρωταθλήματος, η ψυχολογία είναι η ίδια. Σκοράρεις και νικάς τον προσωπικό σου αντίπαλο, αστοχείς και ο τερματοφύλακας γίνεται ήρωας. 

Τέτοιος έγινε ο Πίκφορντ πριν από ένα χρόνο στο Wembleyαπέναντι στον Ζορζίνιο, για μερικά δευτερόλεπτα, τέτοιος έγινε και ο Ιταλός, στο Γκούντισον Παρκ, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που σημείωσε, να σηματοδοτεί δύο πράγματα.

Το πρώτο «διπλό» της Τσέλσι στο Γκούντισον Παρκ μετά το 2017 και το γεγονός πως ο Ζορζίνιο έφτασε πλέον τα 18 στα 20 εύστοχα πέναλτι με τους Λονδρέζους, όντας και ο δεύτερος παίκτης σε ολόκληρη την ιστορία τους, που ξεπερνά τα 19 γκολ στην Premier Leagueμε αυτόν τον τρόπο.

Όσον αφορά την αναμέτρηση του Γκούντισον Παρκ λοιπόν, ο Ζορζίνιο κέρδισε το παρελθόν του και ο Φρανκ Λάμπαρντ έχασε από αυτό. Το έκανε όμως με τον δικό του τρόπο. Παίζοντας επιθετικά, δίχως να φοβάται την Τσέλσι και «μιμούμενος» σε κάτι τον Τόμας Τούχελ.

Τι είναι αυτό; Το γεγονός πως αμφότεροι δεν φοβήθηκαν να χρησιμοποιήσουν τους ποδοσφαιριστές που αγόρασαν το καλοκαίρι. Οι μεν γηπεδούχοι τον Ταρκόφσκι και τον ΜακΛιν ως βασικούς, με τον Βινάγκρε επίσης να κάνει ντεμπούτο, και οι δε φιλοξενούμενοι, τους Κουλιμπαλί και Ραχίμ Στέρλινγκ, με τον πρώτο να είναι εξαιρετικός και τον δεύτερο να σκοράρει αλλά να ακυρώνεται το γκολ του, έχοντας παράλληλα και μία τεράστια ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και ο Μαρκ Κουκουρέγια, που πλέον συμπεριλαμβάνεται στην πιο ακριβή τετράδα αμυντικών στην PremierLeagueαλλά και ο Αρμάντο Μπρόγια, που άνηκε στην Τσέλσι και πέρυσι, έπαιξε ως δανεικός στη Σαουθάμπτον, εντυπωσίασε, επέστρεψε και η αποχώρηση του Λουκάκου, σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη του Βέρνερ, του έδωσαν θέση στο ρόστερ.

Σε ένα ιδιαίτερο ματς λοιπόν, με επτά ντεμπούτο νέων παικτών και εξαιρετικό ρυθμό, η Τσέλσι αναδείχθηκε ψυχραιμότερη και το κέρδος της είναι «διπλό». Οι νέοι έδειξαν να προσαρμόζονται άμεσα, η παράδοση του Γκούντισον Παρκ «έσπασε» και ο Ζορζίνιοκέρδισε τον «δήμιό» του σε τέτοιου είδους καταστάσεις, Τζόρνταν Πίκφορντ. Ωραία ημέρα για να είναι κανείς με τους «μπλε» του Λονδίνου!

Δημήτρης Μανάκος

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0