Football Talk

Ντόρτμουντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0: Δια πυρός και σιδήρου ξεκίνησαν νικηφόρα τη σεζόν οι Βεστφαλοί (video)

Ντόρτμουντ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-0: Δια πυρός και σιδήρου ξεκίνησαν νικηφόρα τη σεζόν οι Βεστφαλοί (video)

Ποδαρικό με το δεξί στη Bundesliga για την Μπορούσια, καθώς επικράτησε δύσκολα της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην έδρα της με 1-0.

Σχετικά Άρθρα

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Μπορούσια Ντόρτμουντ καθώς επικράτησε της της Μπάγερ Λεβερκούζεν στην έδρα της με 1-0. Το πρώτο μέρος είχε αρκετές φάσεις και για τις δύο ομάδες, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Οι Βεστφαλοί μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 10’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Ρόις έπειτα από σουτ του Αντεγέμι κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ και να τη στείλει στα δίχτυα για το 1-0.  

Στο 14’ ήταν σειρά της Λεβερκούζεν να απειλήσει ωστόσο το σουτ του Ινκαπιέ έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Κόμπελ. Στο 21’ η Ντόρτμουντ απάντησε, με τον Ρόις να πατάει περιοχή, όμως το πλασέ που έκανε πέρασε λίγο δίπλα από την εστία του Χραντέτσκι. Με το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς και το πρώτο, με τους παίκτες της Ντόρτμουντ να μπαίνουν δυνατά και να έχουν πολύ καλή στιγμή στο 50’, όταν ο Μάλεν έκανε το γύρισμα από τα αριστερά της περιοχής, ο Αζάρ πλάσαρε από κοντά, όμως η μπάλα πήγε πάνω στον κίπερ της Λεβερκούζεν. Τρία λεπτά αργότερα, η Λεβερκούζεν θα φτάσει στο γκολ όταν ο Σικ έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Κόμπελ απέκρουσε και ο Παλάσιος πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ωστόσο το γκολ εν τέλει δεν μέτρησε έπειτα από έλεγχο στο VAR, με τον Παλάσιος να είναι εκτεθειμένος.

Στο 63’ η Λεβερκούζεν θα απειλήσει και πάλι με σουτ του Σικ ενώ στο 68’ ο ίδιος παίκτης θα βρεθεί απέναντι από τον Κόμπελ, ο οποίος θα κάνει πολύ μεγάλη απόκρουση και θα κρατήσει το προβάδισμα υπέρ της ομάδας του. Στο 85’ ήταν σειρά της Ντόρτμουντ να φτάσει κοντά στο γκολ, με τον Βολφ να κάνει δυνατό πλασέ, το οποίο πήρε φάλσα όμως δεν έφτασε ποτέ στα δίχτυα του Χραντέσκι.

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης ενώ στο 92’ είδαν τον τερματοφύλακά τους να αποβάλλεται με κόκκινη κάρτα, καθώς ο Χραντέσκι έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής. Στα τελευταία δευτερόλεπτα χρέη κίπερ ανέλαβε ο Ταψόμπα.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Γκερέιρο, Σλότερμπεγκ, Χούμελς, Μενιέ, Μπέλιγχαμ, Ρόις, Νταχούντ, Μάλεν, Μουκοκό, Αντεγέμι

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Φριμπόνγκ, Ταψόμπα, Χινκαπί, Άντριτς, Παλάσιος, Μπελαράμπι, Ντεμιρμπάι, Ντιαμπί, Σικ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0