Football Talk

Έβερτον – Τσέλσι 0-1: Σταμάτησαν το σερί οι Λονδρέζοι, με… εκτελεστή τον Ζορζίνιο! (video)

Έβερτον – Τσέλσι 0-1: Σταμάτησαν το σερί οι Λονδρέζοι, με… εκτελεστή τον Ζορζίνιο! (video)

Έβερτον και Τσέλσι ανέβασαν πολύ τον πήχη της 1ης αγωνιστικής της Premier League, μιας και το ματς ήταν εξαιρετικό, αλλά το τελικό 1-0 έφερε την υπογραφή του πρώτου σκόρερ των «μπλε», όσο και αν δεν είναι… προβλέψιμος. Ο Ζορζίνιο σκόραρε ξανά με πέναλτι, πήρε ρεβάνς από τον Πίκφορντ για τον τελικό του EURO και οι «μπλε» έφυγαν με το «διπλό» από το Γκούντισον Παρκ, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια!

Δυσκολεύτηκε, πιέστηκε πολύ, αλλά κατάφερε να ξεκινήσει με νίκη στην πρεμιέρα η Τσέλσι, η οποία επικράτησε με 1-0 της βελτιωμένης Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ, χάρη στο πέναλτι – γκολ του Ζορζίνιο, που πήρε ρεβάνς από τον Πίκφορντ, για τον τελικό του EURO 2020! Τέλος έλαβε το σερί των γηπεδούχων απέναντι στους «μπλε», με την ομάδα του Τούχελ να φεύγει με το «διπλό» από την εν λόγω έδρα, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια!

Το ματς ξεκίνησε με τον σοκαριστικό τραυματισμό του Γκόντφρεϊ που αποχώρησε στο 18’ με φορείο, μετά από 8 λεπτά που βρισκόταν κάτω στο έδαφος και η πρώτη καλή στιγμή έλαβε χώρα πέντε λεπτά μετά, όταν ο Μεντί αντέδρασε εξαιρετικά στην δύσκολη κεφαλιά του Ταρκόφσκι.

Κάπου εκεί, η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα, το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά, ο Στέρλινγκ σκόραρε για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ, μετά το ωραίο σουτ του απίστευτου σήμερα, Καντέ, αλλά τα οκτώ λεπτά καθυστερήσεων αποδείχθηκαν κομβικά για την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο Τσίλγουελ, που έπαιξε βασικός έναντι του Μαρκ Κουκουρέγια που βρέθηκε στην αποστολή, πήρε πέναλτι από τον Ντουκουρέ και ο Ζορζίνιο… σκόραρε στο 53’ δίχως αλματάκι, με αποτέλεσμα να μετρά 18 γκολ στα 20 τελευταία πέναλτι που ανέλαβε τη ευθύνη.

Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι πήγαν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, ο ρυθμός έπεσε μετά την δεύτερη τρομερή επέμβαση του Μεντί, αυτή την φορά σε προσπάθεια του Ντουκουρέ στο 52’ και η Τσέλσι διατήρησε το υπέρ της 1-0 μέχρι τέλους, παρά την πίεση που δέχθηκε.

Ξεκινά λοιπόν νικηφόρα, κρατά το θετικό στοιχείο του clean sheet και μετά την… ρεβάνς επί του Φρανκ Λάμπαρντ, αναμένεται να υποδεχθεί την Τότεναμ στην 2η αγωνιστική της Premier League, στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν!

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Μίνα (70' Βινάγκρε), Γκόντφρι (18' Χόλγκεϊτ), Ταρκόβσκι, Πάτερσον, Ντουκουρέ, Ιγουόμπι, Μικολένκο, Γκόρντον, ΜακΝιλ (61' Άλι), Γκρέι

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Κουλιμπαλί (75' Κουκουρέγια), Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο (90+9' Γκάλαχερ), Τσίλγουελ (65' Λόφτους-Τσικ), Μάουντ (65' Πούλισικ), Στέρλινγκ, Χάβερτς (75' Μπρόγια)

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0