Football Talk

Ολυμπιακός: Τα 3+1 «όπλα» της Χάντερσφιλντ και του Κορμπεράν, που θα μπορούσαν να πιάσουν… λιμάνι (video)

Ολυμπιακός: Τα 3+1 «όπλα» της Χάντερσφιλντ και του Κορμπεράν, που θα μπορούσαν να πιάσουν… λιμάνι (video)

Με τον Κάρλος Κορμπεράν στο τιμόνι, ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται να κοιτάξει λίγο στο ρόστερ της Χάντερσφιλντ για ενίσχυση και το BN Sports σας παρουσιάζει κάποιες από τις επιλογές που θα μπορούσαν να απασχολήσουν τους «ερυθρόλευκους».

Η εποχή του Κάρλος Κορμπεράν ξεκίνησε στον Ολυμπιακό και συνδυάστηκε με την ισοπαλία επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ισπανός τεχνικός, προερχόμενος από δύο αρκετά καλές σεζόν στη Χάντερσφιλντ, καλείται να διορθώσει την εικόνα των «ερυθρολεύκων» και να πορευτεί με το υλικό που του άφησε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Τα μεταγραφικά, από την άλλη, «τρέχουν», με τον Ολυμπιακό να ψάχνει τις καλύτερες λύσεις κάθε θέση στον αγωνιστικό χώρο, αφού εκτός από αριστερό μπακ και εξτρέμ, στον Πειραιά αναζητούν μεσοεπιθετικό, δεκάρι και, ίσως, τερματοφύλακα. Το BN Sports περνάει από τα παλιά του… λημέρια και σας παρουσιάζει ποιοι παίκτες θα μπορούσαν να σταθούν στον Ολυμπιακό από την Χάντερσφιλντ.

Μάτι Πίρσον (Στόπερ)

Σίγουρα, η θέση των στόπερ είναι γεμάτη στον Ολυμπιακό, με τους Σισέ, Μανωλά, Σωκράτη και Μπα να υπάρχουν στο ρόστερ. Ωστόσο, κανείς δεν λέει με σιγουριά πως αμφότεροι θα βρίσκονται μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στον Πειραιά, οπότε πρέπει να υπάρχει έτοιμη μια λίστα για παν ενδεχόμενο.

Ο Μάτι Πίρσον, λοιπόν, είναι μία περίπτωση που θα μπορούσε να ακολουθήσει τον Γκονζάλο Άβιλα στον Ολυμπιακό. Ο 29χρονος υψηλόσωμος (1,90 μ.) αμυντικός είναι ο βασικός στόπερ της Χάντερσφιλντ και πραγματοποίησε γεμάτη σεζόν πέρσι (42 συμμετοχές με τέσσερα γκολ), φτάνοντας μέχρι τον τελικό της ανόδου για την Premier League. Η αξία του αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ στο transfermarkt.

Ντουάν Χολμς (Μεσοεπιθετικός)

Ένα πολυεργαλείο που μπορούσε να παίξει… παντού. Ο Ντουάν Χολμς έβγαλε μάτια με την Χάντερσφιλντ την περσινή σεζόν και ήδη έχει προτάσεις για το επόμενο βήμα. Ο 27χρονος διεθνής με τις ΗΠΑ, χαφ, μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις του άξονα αλλά και των «φτερών». Ενδεικτικό πως την περασμένη σεζόν, αγωνίστηκε σε επτά διαφορετικές θέσεις (!).

Συνολικά είχε 45 παρουσίες σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό πέντε γκολ, με τη θέση του μεσοεπιθετικού να είναι αυτή που κάλυψε περισσότερες φορές. Έχει παίξει δύο φορές με το εθνόσημο των ΗΠΑ και είναι μία περίπτωση που θα μπορούσε να σταθεί στην Ελλάδα. Στα 2,2 εκατ. ευρώ το κόστος του στο transfermarkt.

Σόρμπα Τόμας (Εξτρέμ)

Ο MVP της περσινής σεζόν. Ο Σόρμπα Τόμας έκανε τα… πάντα στην επιθετική λειτουργία της Χάντερσφιλντ και δικαίως αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη του ρόστερ της. Ο 23χρονος εξτρέμ ολοκλήρωσε την χρονιά με 16 ασίστ (!) σε 51 αγώνες αλλά και τρία γκολ.

Ήταν ο άνθρωπος που σέρβιρε με κάθε ευκαιρία, κερδίζοντας και μία θέση στις επιλογές της Εθνικής Ουαλίας, με την οποία αγωνίστηκε κιόλας (έχοντας και μία ασίστ). Πρόκειται για ένα παιδί που «μεγάλωσε» ποδοσφαιρικά στη Γουέστ Χαμ αλλά έκανε την εκτόξευση μέσω της Μπόρεχαμ, πριν τον πάρει η Χάντερσφιλντ. Στα δύο εκατ. ευρώ η αξία του.

Ντάνι Γουόρντ (Επιθετικός)

Και τέλος, το βαρύ πυροβολικό της Χάντερσφιλντ. Ο Ντάνι Γουόρντ ήταν προσωπική επιλογή του Καρμπεράν για την κορυφή της επίθεσης και τελικά δεν το μετάνιωσε. Με τον 30χρονο φορ να έχει περάσει από την ομάδα για τέσσερα χρόνια μέχρι το 2015, ο Ισπανός κόουτς ήξερε πως πάνω του μπορεί να εμπιστευτεί το εύκολο γκολ. Και όμως, τον πρώτο χρόνο, μόνο απογοήτευση υπήρξε.

Οι τραυματισμοί δεν άφησαν τον Βρετανό άσο να πάρει πολλά ματς πάνω του και έφτασε κοντά στην έξοδο το καλοκαίρι του 2021. Εν τέλει, την περσινή χρονιά, τα σάρωσε όλα. Μέτρησε συνολικά 14 γκολ (!) σε 47 συμμετοχές ενώ μοίρασε και τρεις ασίστ, κάνοντας την απόλυτη διαφορά και αποτελώντας κορυφαίο δίδυμο με τον Τόμας. Μόλις ένα εκατ. ευρώ η αξία του.

Το παράδειγμα του Άβιλα…

Πριν καν αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ο Κάρλος Κορμπεράν, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ζητήσει τη μεταγραφή του Γκονζάλο Άβιλα. Ο Ισπανός μπακ έκανε δύο αρκετά καλές σεζόν στη Χάντερσφιλντ και αποκτήθηκε από τους Πειραιώτες για εναλλακτική του Σίμε Βρσάλικο στο δεξί άκρο της άμυνας.

Βέβαια, ο Πορτογάλος τεχνικός φάνηκε να μην είναι ευχαριστημένος από τον έμπειρο μπακ καθώς τον είχε θέσει μέχρι και εκτός ευρωπαϊκής λίστα για τα προηγούμενα ματς. Ωστόσο, ο Κορμπεράν, όπως τον επέλεξε το 2020 στην Χάντερσφιλντ, έτσι τον επανάφερε και τώρα στην Ευρώπη, με τον ίδιο να δείχνει αρκετά καλό πρόσωπο και να το επιβεβαιώνει και στο BN Sports πως είναι χαρούμενος που συνεργάζεται ξανά με τον Ισπανό κόουτς.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0