Football Talk

ΠΑΟΚ: Η δύσκολη αποστολή της κατάκτησης της Super League, για την επαναφορά της τάξης! (video)

ΠΑΟΚ: Η δύσκολη αποστολή της κατάκτησης της Super League, για την επαναφορά της τάξης! (video)

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο από την αρχή της νέας σεζόν μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό του από τη Λέφσκι Σόφιας για το Conference League και στοχεύει στους εγχώριους τίτλους. Αρχικός στόχος είναι να απαλύνει τον πόνο από τον χαμένο τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, αλλά και το… Grexit

Αν η αρχή είναι το ήμυσι του παντός, τότε ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά. Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός τον «πλήγωσε», αλλά ίσως να τον πεισμώσει κιόλας ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Στόχος η κορυφή. Τίποτα άλλο...

Ξέρω τι έκανες πέρσι

Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2021/22 τερμάτισε στη 2η θέση της Super League με 64 βαθμούς ύστερα από 36 αγωνιστικές, ενώ για τον θεσμό του Κυπέλλου έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά ηττήθηκε με 1-0 από τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα σκόραρε 58 φορές και δέχθηκε 33 γκολ. Η τελική διαφορά του από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό ήταν στους 19 βαθμούς.

Ο Γιάσμιν Κούρτιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 γκολ και ο δεύτερος  του πρωταθλήματος, πίσω από τον Τομ Φαν Βέερτ που σημείωσε μόλις δύο τέρματα παραπάνω (17). 
cna_t786a3136ae4d4deaa632b38aabba7b86.jpg
Δίχως αμφιβολία, η χρονιά στο πρωτάθλημα δεν ήταν επιτυχημένη, καθώς ο ΠΑΟΚ παλεύει για το τρόπαιο και πέρσι δεν τα κατάφερε. Ο τελικός του Κυπέλλου επίσης δεν του απέφερε κάτι, άρα έμεινε στην ουσία με... άδεια χέρια. 

Πιάσε το τιμόνι οδηγέ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο «Στρατηγός» της ομάδας και ο άνθρωπος που οδήγησε τον «Δικέφαλο» στο νταμπλ του 2019 και στη κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2018. Επιπλέον, σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και η διάκριση του ΠΑΟΚ στο περσινό UEFA Europa Conference League, φτάνοντάς τον μέχρι τα προημιτελικά. 

Βέβαια, η χρονιά έχει ξεκινήσει με το… αριστερό για τον ίδιο, λόγω του ότι δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε ευρωπαϊκούς ομίλους, έχοντας μεγάλη πίεση για τη σεζόν που μας έρχεται 

razvan-2.jpg

Καλός ο παλιός, ακόμα καλύτερος ο νέος

Ο αρχηγός και ο «παλιός» στην ομάδα του ΠΑΟΚ δεν είναι κάποιος άλλος πέραν του Αντρέ Βιεϊρίνια. Ένας αθλητής-πρότυπο που γύρισε στη Τούμπα και οδήγησε τους «ασπρόμαυρους» στην ιστορική κατάκτηση πρωταθλήματος το 2019 και παρά την ηλικία του (36) δίνει το 100% σε κάθε αγώνα για την ασπρόμαυρη φανέλα. 

Ο νέος ΠΑΟΚ βρίσκεται υπό κατασκευή και «αστέρι» του για τη νέα σεζόν μπορεί να θεωρηθεί ο Τιάγκο Ντάντας. Ο Πορτογάλος μέσος της Μπενφίκα είναι 21 ετών και στο βιογραφικό του πέραν από τους «Λουζιτανούς» έχει γραμμένο και το όνομα της Μπάγερν Μονάχου. Κυρίαρχος στο δημιουργικό κομμάτι, θα πρέπει να αφήσει τα διαπιστευτήριά του στην Τούμπα.

Η προετοιμασία – Η Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ έκανε μια «πειραματική» προετοιμασία και μέτρησε τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στα φιλικά της Ολλανδίας και σε αυτό με τον Παναιτωλικό. Ο «λεκές», όμως, της σεζόν είναι ο πρόωρος αποκλεισμός από την Λέφσκι Σόφιας (3-1 συνολικό σκορ) για τα προκριματικά του UEFA Europa Conference League που σαφώς θα «κουβαλάει» όλη τη φετινή χρονιά. Κάκιστη εικόνα, ηττήθηκε στη Βουλγαρία, έφερε ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη. Φάνηκε ανέτοιμος για τη συγκεκριμένη πρόκληση. 
paok_5.jpg

Για που το έβαλε

Είναι αντιληπτό ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βρει τι φταίει, αλλά δεν παύει να μην έχει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όντας δεύτερος τη περσινή σεζόν είναι η υποχρέωσή του να κυνηγήσει την πρωτιά. Ωστόσο, πιο πιθανό είναι να τερματίσει μέσα στην πρώτη τριάδα. 
SUPERLEAGUE / Ёϊ - ˅ąɁʏӠ/ ։œԁ ԏՠЁϊ Éԇ͠ʁԁʔǓǠԏՠБٔHˇ́ԏӠ(֙ԏÑVɁ: MOTION TEAM)

Φοίβος Πεφάνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0