Football Talk

Ιωνικός: Με οδηγό τα περσινά play out για το όνειρο της… εξάδας!

Ιωνικός: Με οδηγό τα περσινά play out για το όνειρο της… εξάδας!
Κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις μέσω των play out ο Ιωνικός. Τρώγωντας έρχεται η όρεξη, οπως λέει και ο λαός. Κάτι το οποίο γνωρίζει καλά ο Δημήτρης Σπανός και προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά την μπάλα. 

Ο «πρωταθλητής» των play out της περσινής σεζόν που έχει βλέψεις για ακόμα ψηλότερα. Ο Ιωνικός θα μπορούσε να έχει το βραβείο της «έκπληξης» από την πορεία του πέρσι και έρχεται έτοιμος να κοιτάξει ακόμα πιο ψηλά τη νέα χρόνια, με τον στόχο να μένει ίδιος. Η παραμονή.

ionikos_163822.jpg

Ξέρω τι έκανες πέρσι

Ως νεοφώτιστος, στην επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια, ο Ιωνικός έκανε ακριβώς την σεζόν που ήθελε. Μπορεί μέχρι τα play out να ήταν μέσα στις ομάδες που ίσως πέσουν αλλά η απίστευτη πορεία στο μίνι πρωτάθλημα ως αήττητος, του χάρισε την πρωτιά στην κατηγορία και την 7η θέση στη Super League 1. Σε 33 αγωνιστικές, σύλλεξε 45 βαθμούς, έχοντας στο ρόστερ του τον MVP της σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, Αίας Άοσμαν. Φυσικά, η χρονιά είχε θετικό πρόσημο αφού πρωταρχικός στόχος ήταν η παραμονή.

Πιάσε το τιμόνι οδηγέ

Ο Δημήτρης Σπανός (53 ετών) μπορεί να μην είχε περάσει μεγάλη επιτυχία στους προηγούμενους πάγκους που έκατσε στην Ελλάδα, όμως στον Ιωνικό έχει πετύχει το μεγαλύτερο έργο της καριέρας του. Από το 2020, όταν και ανέλαβε, όχι απλώς έφτιαξε με μικρό μπάτζετ μία συμπαγή ομάδα, αλλά την επανάφερε στα μεγάλα σαλόνια στην πρώτη του σεζόν. Η ανανέωση για να οδηγήσει την ομάδα και στη Super League 1, δικαιώθηκε με την πορεία των Νικαιωτών πέρσι, δείχνοντας πως ο Σπανόςέχει βρει την… Ιθάκη του, με το αγαπημένο του 3-5-2 που δεν πρόκειται να αλλάξει φέτος.

spanos_003842.jpg

Καλός ο παλιός, ακόμα καλύτερος ο νέος

Με τον MVP της περσινής σεζόν, Αίας Άοσμαν να έχει αποχωρήσει για την Αντάνα Ντεμιρσπόρ, ο Ιωνικός μπορεί να χαμογελάει με τις ανανεώσεις των Τσιγκρίνσκι και Ρομάο που θα κληθούν να πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα με την εμπειρία τους. Αμφότεροι βοήθησαν στα μέγιστα για να παραμείνει η ομάδα στη κατηγορία και φέτος, θα έχουν τον ίδιο ρόλο. Από την άλλη, ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η απόκτηση των Χαβιέ Μεντόσα από τον Παναιτωλικό, που ουσιαστικά έρχεται να αντικαταστήσει τον Άοσμαν.

Screenshot_1_13.jpg

Η προετοιμασία

Ο Ιωνικός πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στα 3-5 Πηγάδια, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος έγινε στην Αθήνα ενώ τα φιλικά έχουν γίνει εκτός έδρας. Συγκεκριμένα, φιλοξενήθηκε στις έδρες των Άρη, Βόλο ΝΠΣ και Λεβαδειακό, έχοντας ισάριθμες ήττες (2-0, 2-1, 2-1 αντίστοιχα) αλλά εμφάνιση που αφήνει υπόσχεση για την έναρξη της σεζόν.

Για που το έβαλε

Εννοείται, πως στόχος είναι η  συνέχεια της περσινής σεζόν. Ο Ιωνικός έκανε πορεία… πρωταθλητή στα play out και φυσικά ονειρεύεται την… εξάδα φέτος με κάθε λόγο. Η ενίσχυση είναι σωστή, το πλάνο οργανωμένο και η συνταγή γνωστή. Οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να βρεθεί στα play outαλλά ίσως διεκδικήσει και μία θέση στην 6άδα.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0