Football Talk

ΟΦΗ: Με πλάνο και όρεξη να καταφέρει το βήμα παραπάνω! (video)

ΟΦΗ: Με πλάνο και όρεξη να καταφέρει το βήμα παραπάνω! (video)

Νέα σεζόν, ίδιοι στόχοι για τον ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια! Λίγες, αλλά καίριες αλλαγές στο ρόστερ των Κρητικών που έχουν ως στόχο την είσοδο στα play off!

Ο ΟΦΗ, μια από τις παραδοσιακές επαρχιακές δυνάμεις της Ελλάδας, θέλει φέτος να ξεπεράσει ξανά τον εαυτό του και στοχεύει στην συμμετοχή του στα play off! Το BN Sports σας παρουσιάζει την μοναδική ομάδα της Super League 2022-2023 που αγωνίζεται σε νησί!

Ξέρω τι έκανες πέρσι

Έφτασε στην πηγή, αλλά δεν… ήπιε νερό. Παρότι με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας ο ΟΦΗ ήταν στην 6η θέση, τελικά ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε πίσω τους πέντε βαθμούς που του είχαν αφαιρεθεί και έτσι οι Κρητικοί αγωνίστηκαν στα play out. Εκεί, ελλείψει κινήτρου, τερμάτισαν στην 8η θέση συγκεντρώνοντας 44 βαθμούς. Στα αξιοσημείωτα η συγκομιδή που είχε στα εκτός έδρας, όντας η 5η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Συνολικά ο ΟΦΗ σκόραρε 40 φορές, ενώ δέχθηκε 44 γκολ. Πρώτος σκόρερ του αναδείχθηκε ο Χουάν Νέιρα με 6 τέρματα.

Συνολικά ήταν μια πετυχημένη χρονιά για τον σύλλογο, όμως ο τρόπος που χάθηκαν τα play off άφησε μια πικρία.

Πιάσε το τιμόνι οδηγέ

Ο Νίκος Νιόπλιας επέστρεψε στην άκρη του πάγκου του ΟΦΗ τον Μάρτιο του 2021 για την δεύτερη θητεία του στον σύλλογο, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Σίμο και έκτοτε έχει αλλάξει προς το καλύτερο την ομάδα. Η 12η θέση της σεζόν 20/21, έδωσε τη θέση της στην 8η της 21/22, με τον 57χρονο τεχνικό να χρησιμοποιεί σαν «ευαγγέλιο» το 4-3-3.

νιόπλιας_1.jpg

Στο παρελθόν, έχει κατακτήσει το «νταμπλ» με τον Παναθηναϊκό το 2010, ενώ έχει εργαστεί στον Ατρόμητο (2015), στην εθνική Κύπρου (2011-13) αλλά και στις εθνικές κ21 και κ19 της Ελλάδας (2005-2009).

Καλός ο παλιός, ακόμα καλύτερος ο νέος!

Ο ηγέτης της ομάδας δεν είναι άλλος από τον Χουάν Νέιρα. Ο Αργεντίνος διανύει την πέμπτη του σεζόν στην ομάδα, όντας ο μακροβιότερος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ (μαζί με τον Μεγιάδο). Αποτελεί το «Α και το Ω» του οργανωτικού παιχνιδιού του ΟΦΗ, ενώ το έχει και με το σκοράρισμα.

Τον Ιανουάριο του 2021, ο Όμιλος παραχώρησε τον Αντίλ Ναμπί στον Ατρόμητο με αντάλλαγμα τον Χρήστο Μανδά. Ο 21χρονος γκολκίπερ, αν και αναπληρωματικός την περσινή σεζόν, ίσως βρει την ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητές του φέτος, μετά την αποχώρηση του βασικού, Ντέβις Επασί.

Η προετοιμασία

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΟΦΗ πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία από τις 15 ως τις 30 Ιουλίου. Εκεί οι Κρητικοί έδωσαν τέσσερα φιλικά, με το Νιόπλια να κάνει αρκετές δοκιμές, τόσο σε ρόλους, όσο και πρόσωπα, και να αποδεικνύεται πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση.  Στο πρώτο ήρθε η ήττα με 4-0 από την Ουτρέχτη, ενώ ακολούθησαν δύο νίκες με Εξέλσιορ Μάασλουις (1-0) και με Φίτεσε (2-1) στο πιο δυνατό τεστ των Κρητικών. Τέλος, η προετοιμασία «έκλεισε» με βαριά ήττα 4-1 από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς.

 
 

Για που το έβαλε;

Στόχος των Κρητικών είναι η είσοδος στα play off, ότι δηλαδή δεν κατάφεραν οριακά πέρυσι. Ο στόχος ρεαλιστικά είναι δύσκολος, αλλά όχι ακατόρθωτος.

Φυσικά, θα χρειαστεί να δούμε την τελική μορφή του ρόστερ, αφού πρώτα πραγματοποιηθούν όλες οι μεταγραφικές κινήσεις, για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Πιθανό πλασάρισμα είναι μεταξύ των θέσεων 6 ως 8.

γεντι-κουλέ.jpg

Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει και η έδρα του ΟΦΗ, καθώς την περσινή σεζόν δεν κατάφερε να μετατρέψει σε «κάστρο» το Γεντί Κουλέ και αν το καταφέρει φέτος, το κέρδος θα είναι μεγάλο!

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0