Football Talk

Αστέρας Τρίπολης: Με ολικό restart από Μεταξά, βλέπει ξανά play off (video)

Αστέρας Τρίπολης: Με ολικό restart από Μεταξά, βλέπει ξανά play off (video)

Ο Αστέρας Τρίπολης ονειρεύεται μια ανανεωμένη σεζόν φέτος, με τον Ηρακλή Μεταξά να παίρνει από τώρα θετικό βαθμό.

Είναι πάντα έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω ο Αστέρας Τρίπολης. Αλλά έχει τα φόντα φέτος; Είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες; Αρκετά τα ερωτήματα, αρκετές και οι απαντήσεις που δίνουμε για την ετοιμότητα των Αρκάδων. 

Ξέρω τι έκανες πέρσι

Ο Αστέρας πραγματοποίησε πέρσι μια σχετικά μέτρια αγωνιστική σεζόν. Το τέλος της χρονιάς τον βρήκε να τερματίζει ένατος με 41 βαθμούς, 33 γκολ υπέρ και 41 κατά του. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα αναδείχθηκε ο Αντριάν Ριέρα με 7 τέρματα, ωστόσο ένας από τους παίκτες του κέντρισαν το ενδιαφέρον ήταν ο Κέβιν Σονί.

Ο Καμερουνέζος φορ αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από την ομάδα της Τρίπολης και στάθηκε πολύ καλά στα πόδια του – αν αναλογιστεί και τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτή τη θέση. Κατάφερε να σκοράρει 6 γκολ, ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών στις επικίνδυνες φάσεις και σε γενικές γραμμές προτιμήθηκε από τον κόουτς της ομάδας.

Απεναντίας ο Χερόνιμο Μπαράλες θα έλεγε κανείς πως δεν ήταν αυτός που έχουμε συνηθίσει. Ο Αργεντινός κατέγραψε επίσης 6 γκολ, ωστόσο αν αναλογιστεί κανείς πως τις προηγούμενες χρονιές ο αριθμός των τερμάτων του είχε διψήφιο μέσο όσο, τότε γίνεται εύκολα κατανοητό πως κάτι δεν πήγε καλά.

Πιάσε το τιμόνι οδηγέ

Μια νέα πρόκληση έχει ανοίξει για τον Ηρακλή Μεταξά. Ο 55χρονος προπονητής αποχαιρέτησε τα Γιάννενα για να μεταβεί στην Αρκαδία φέτος το καλοκαίρι. Φυσικά ακόμη δεν είναι εύκολο να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι έχει στα πλάνα του, ωστόσο η χρονιά του στον ΠΑΣ ήταν κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα.

Από την άλλη η εικόνα της ομάδας στην προετοιμασία ήταν αρκετά καλή και ο συνδυασμός των δύο παραμέτρων, δημιουργούν μόνο ενθουσιασμό για το μέλλον. Αγαπημένο σύστημα του Μεταξά το 4-4-2 με διπλό εξάρι, δίνοντας έμφαση στη μεσαία γραμμή.  

Καλός ο παλιός, ακόμα καλύτερος ο νέος!

Φυσικά σήμα κατατεθέν της ομάδας αποτελεί ο Ματίας Ιγκλέσιας, ο οποίος στα 37 του ακόμα δεν έχει κουραστεί καθόλου! Ο Αργεντινός στόπερ είναι η πιο αξιόπιστη λύση για την αμυντική λειτουργία και φέτος είναι έτοιμος να μπει στην 8η του σεζόν με τα χρώματα της ομάδας.

Απεναντίας ένας… μικρός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί φέτος περισσότερο, είναι ο Σουντάις Αλί Μπαμπά. Ο 22χρονος, στις έως τώρα συμμετοχές του με την πρώτη ομάδα, έχει δείξει έτοιμος να μπει σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ φετινή προετοιμασία μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το σκαλοπάτι που θέλει αφού ο ίδιος πήρε άριστο βαθμό.

Η προετοιμασία

Η προετοιμασία της ομάδας στη Γερμανία ήταν ένα πολύ καλό δείγμα ενόψει της φετινής χρονιάς. Η ομάδα φάνηκε να ξέρει πού πατάει επιθετικά, στα τρία παιχνίδια που έδωσε (Σίγκμπεργκερ(4-0), Βικτόρια Κολωνίας (2-1) και Μπόνερ (2-0) σημείωσε ισάριθμες νίκες και σε γενικές γραμμές έδειξε μια φρεσκάδα.

Ο Μεταξάς είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει διάφορα, κυρίως δίνοντας βάση στο κέντρο και χρησιμοποιώντας αρκετά τις νέες προσθήκες της ομάδας.

proet.jpg

Για πού το έβαλε;

Ο ανταγωνισμός φέτος θα είναι αρκετά ανεβασμένος. Όλες οι ομάδες έχουν προβεί σε σημαντικές προσθήκες, όμως ο Αστέρας μπορεί άνετα να βρει μια θέση στα play off.

Άλλωστε δεν είναι κάτι άγνωστο για τον ίδιο, καθώς τελευταία φορά που πάτησε σε αυτή τη ζώνη ήταν μόλις πριν δυο έτη. Από κει και πέρα όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, το έργο του θα είναι πιο δύσκολο εκεί πέρα. Φυσικά όλα είναι δυνατά και γι’ αυτό έχοντας όπλο την ανανεωμένη επιθετική του γραμμή, τότε βλέπει ψηλά.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0