Football Talk

Άρης: Οι προσδοκίες στα ύψη, πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά! (video)

Άρης: Οι προσδοκίες στα ύψη, πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά! (video)

Η νέα σεζόν της Super League βρίσκεται στη γωνία και το BN Sports σας παρουσιάζει τον Άρη του 2022/2023, ο οποίος δηλώνει πιο δυνατός από ποτέ.

 

Όνειρα κι όνειρα. Πολλά στριφογυρίζουν στους φίλους του Άρη σχετικά με τη νέα σεζόν. Ειδικά βλέποντας τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. Ο Άρης ψάχνει ξεκάθαρα το βήμα παραπάνω στη φετινή σεζόν.

Ξέρω τι έκανες πέρσι

Η περσινή χρονιά ήταν κάπως μοιρασμένη για τον Άρη. Το ξεκίνημά της ήταν κακό, αλλά στο τέλος κατάφερε να σώσει την παρτίδα προβαίνοντας μάλιστα σε υπερβάσεις.

Στο φινάλε, αφού έδωσε μάχη σώμα με σώμα κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση με 62 βαθμούς, 39 γκολ υπέρ, μόλις 28 κατά και πρώτο σκόρερ τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ο οποίος βρήκε δίχτυα 10 φορές. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησε ο Ντανιέλ Μαντσίνι, που δοκιμάστηκε σε διάφορες θέσεις της επίθεσης, ενώ ο Μοχανάντ Άλι δεν κατάφερε να φτάσει τις προσδοκίες λόγω του τραυματισμού που τον έθεσε εκτός.

Πιάσε το τιμόνι οδηγέ

Ο Χερμάν Μπούργος εμμέσως πλην σαφώς απεδείχθη η σωτηρία της ομάδας την περασμένη χρονιά. Ήρθε στην Ελλάδα ως μεγάλο όνομα, διαδέχθηκε τον Άκη Μάντζιο, ο οποίος αποχαιρέτησε την ομάδα στις 14/2 έπειτα από 1,5 χρόνο, τον περασμένο Φλεβάρη, και πράγματι σε μέχρι στιγμής 12 ματς του πρωταθλήματος, έχει αποτυπώσει τη συνεισφορά του (μετρά μόλις 2 ήττες).

Αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-4-2 (ή και 4-3-2-1) και ο Άρης αποτελεί τη δεύτερη ομάδα που ουσιαστικά κοουτσάρει. Πριν από τους Θεσσαλονικείς ο 53χρονος είχε κάτσει στον πάγκο της Νιούελς Ολντ Μπόις, ενώ φυσικά καλλιέργησε τις προπονητικές του ικανότητες πλάι στον Ντιέγκο Σιμεόνε και την Ατλέτικο Μαδρίτης για σχεδόν μια δεκαετία.

Καλός ο παλιός, ακόμα καλύτερος ο νέος!

Ο Άρης τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σε μια πλούσια μεσοεπιθετική γραμμή η οποία πέρα από κλάση, έχουν και πολλή… προσωπικότητα. Η αλήθεια είναι πως πολλοί εξ αυτών δεν αγωνίζονται πια με τα χρώματα της ομάδας (Μπρούνο Γκάμα, Χαβιέ Ματίγια, Λούκας Σάσα), πλην όμως του Ντανιέλ Μαντσίνι.

Κάναμε λόγο για τις περσινές του εμφανίσεις, οι οποίες ήταν και οι καλύτερες μέχρι στιγμής με την φανέλα της ομάδας, ωστόσο ο ίδιος στέκεται βράχος από το 2019 που πρωτοφόρεσε τα «κίτρινα».

Ένας… μικρός που έρχεται να μιμηθεί το παράδειγμα του δεν είναι άλλος από τον Λουίς Πάλμα, ο οποίος σε μόλις 13 εμφανίσεις έχει δείξει την ποιότητά του. Ο Μπούργος άργησε λίγο να τον εμπιστευτεί, αλλά ο 22χρονος εξτρέμ από την Ονδούρα τον έχει δικαιώσει με το παραπάνω και σίγουρα με τον χρόνο στο πλευρό του θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει τον… παλιό!

παλμα.jpg

Η προετοιμασία – Η Ευρώπη

Το διάστημα της προετοιμασίας για τον Άρη κύλησε σε γενικές γραμμές ήσυχα και ιδανικά. Η ομάδα έφερε θετικά αποτελέσματα στα τέσσερα από τα έξι φιλικά παιχνίδια που έδωσε, ενώ ο Μπούργος επέλεξε να ρίξει στο παιχνίδι και μερικούς «μικρούς» όπως οι Παναγίδης, Χρυσόπουλος, Τανούλης.

Όσον αφορά την έως τώρα ευρωπαϊκή του παρουσία, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είχαν πάει καλύτερα. Στην πρεμιέρα του τρίτου προκριματικού γύρου του Europa Conference League οι «κίτρινοι» διέλυσαν τη Γκόμελ με 5-1, ενώ πήραν και τη ρεβάνς με 2-1.

Οι αλλαγές στο βασικό σχήμα, όσον αφορά τα πρόσωπα, ήταν πολυάριθμες καθώς η ομάδα αγωνίστηκε σε αμφότερα τα ματς με σχεδόν μισή ενδεκάδα νέων παικτών! Εξ αυτών, βέβαια, ο Αντρέ Γκρέι… έβγαλε μάτια καθώς σκόραρε από δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι και φαίνεται πως θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις άμυνες των υπόλοιπων ομάδων της Super League.

Στο πιο πρόσφατο ματς κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τα πράγματα δεν πήγαν όπως ο ίδιος θα ήθελε και η ήττα με 2-0 ήταν αναπόφευκτη. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να είχε πάρει καλύτερο αποτέλεσμα μιας και η αμυντική λειτουργία της ομάδας σαν σύνολο πήρε… κακό βαθμό, με εξαίρεση τον γκολκίπερ Κουέστα.

Για πού το έβαλε;

Φυσικά και οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές για τη νέα σεζόν. Οι Θεσσαλονικείς έχουν πραγματοποιήσει τις περισσότερες και πιο ουσιαστικές μεταγραφές από κάθε άλλη ομάδα αυτό το καλοκαίρι (9), φέροντας ονόματα όπως εκείνο του Ζερβίνιο!

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος μπορεί να είναι μια μεγάλη κουβέντα καθώς από πίσω έρχονται και οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν επίσης δυναμώσει, ωστόσο αυτό δεν τον σταματά. Αν πέρσι κατάφερε να «σφραγίσει» την τρίτη θέση του πίνακα, τότε φέτος με ένα σωστό πλάνο από τον Μπούργος και σωστή διαχείριση των παικτών – τα οποία ήδη έχουμε δει μέχρι στιγμής –, η δεύτερη θα είναι παιχνιδάκι.

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0