Football Talk

Παναθηναϊκός: Μία χρονιά με στόχους, φιλοδοξίες και επιστροφή στον… πρωταθλητισμό (video)

Παναθηναϊκός: Μία χρονιά με στόχους, φιλοδοξίες και επιστροφή στον… πρωταθλητισμό (video)

Ο Παναθηναϊκός μετά την περασμένη επιτυχημένη χρονιά θέλει φέτος να κάνει ακόμα ένα βήμα παραπάνω, με τις φιλοδοξίες του να φτάνουν ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και η αγωνιστική ανάκαμψη του Παναθηναϊκού έχει... ανοίξει την όρεξη στην ομάδα για περισσότερα. Οι πράσινοι επέστρεψαν στην Ευρώπη και ετοιμάζονται για τη σεζόν 2022-2023 στην Super League. Το BN Sports σας παρουσιάζει το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς...

Ξέρω τι έκανες πέρσι

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο την σεζόν 2021/22. Το «τριφύλλι» έκανε μερικές μαζεμένες εκτός έδρας ήττες, ενώ δυνατό του όπλο ήταν η έδρα του, η "Λεωφόρος Αλεξάνδρας". Την υπερασπίστηκε στο έπακρο, αλλά οι 10 ήττες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τον υποχρέωσαν να παίξει με το… μαχαίρι στα δόντια για το μεγαλύτερο διάστημα των play off, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Με μόνο μια ήττα στους δέκα αγώνες των play off, ο στόχος επετεύχθη και μετά από πέντε χρόνια το τριφύλλι πήρε ξανά το "εισιτήριο" για τα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία φυσικά, ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι πράσινοι επικράτησαν 1-0 του ΠΑΟΚ και επέστρεψαν στους τίτλους μετά από 8 χρόνια!

Πιάσε το τιμόνι οδηγέ

Ο 60χρονος, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έπιασε δουλειά από τον περασμένο Ιούλιο (2021). Από την πρώτη μέρα κιόλας, από τα λόγια του αντιλήφθηκαν όλοι πως γνωρίζει τόσο που βρίσκεται, όσο και πόσο θα πρέπει να μοχθήσει για να επαναφέρει την ομάδα εκεί που της αρμόζει. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν προσπάθησε να περάσει την δική του φιλοσοφία και το πέτυχε. Με 4-3-3 και 4-2-3-1 πορεύτηκε όλη τη χρονιά και δικαιώθηκε. Τα προαναφερθέντα συστήματα τα χρησιμοποίησε σαν… ευαγγέλιο, αλλά όχι εμμονικά. Όταν χρειάστηκε προσαρμόστηκε με τριάδα στην άμυνα και πάλι το αποτέλεσμα ήταν επιτυχημένο. Την νέα σεζόν θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και ο ίδιος χτίζει πάνω στην περσινή πολύ καλή δουλειά του.

Καλός ο παλιός, ακόμα καλύτερος ο νέος!

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ την περσινή σεζόν επέστρεψε από τραυματισμό, αλλά ήταν ένας πραγματικός «βράχος» στην άμυνα. Αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα στην πορεία του Παναθηναϊκού! Φέτος, μετά την αποχώρηση του Βέλεθ, πρόκειται να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής, αρκεί να μείνει μακριά από τραυματισμούς. Έτσι θα αποτελέσει μία έξτρα μεταγραφή στην ουσία. 

Παράλληλα, ένα πρόσωπο που πιστεύουν πολύ στο «τριφύλλι» είναι ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο νεαρός επιθετικός αποτελεί ένα μεγάλο πρότζεκτ για τον Παναθηναϊκό και αυτό αντικατοπτρίζεται όχι μόνο στο τερέν και τις ευκαιρίες τις οποίες έχει πάρει ο 22χρονος, αλλά και σε πράξεις. Ο Παναθηναϊκός τον περασμένο Φεβρουάριο έλαβε πρόταση 2 εκατομμυρίων ευρώ από το MLS, για τον Έλληνα φορ, αλλά αυτή απορρίφθηκε γιατί οι "πράσινοι" θεωρούν πως η προοπτική του παίκτη μπορεί να προσφέρει πολλά παραπάνω. Η επαφή του με την μπάλα και το παιχνίδι με πλάτη είναι μερικά από τα δυνατά του στοιχεία.

Η προετοιμασία – Η Ευρώπη

Η προετοιμασία για τους "πράσινους" ξεκίνησε από το Βόλο, ενώ το βασικό κομμάτι πραγματοποιήθηκε στην Αυστρία. Εκεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς… τέντωσε τους ποδοσφαιριστές του. Εν συνεχεία ενσωματώθηκαν και τα νέα αποκτήματα του συλλόγου, Άνταμ Τσέριν και Χόρντουρ Μάγκνουσον. Από την άλλη, Σπόραρ και Βέρμπιτς, δεν έκαναν καθόλου προετοιμασία στο εξωτερικό μαζί με το «τριφύλλι». Επί αυστριακού εδάφους, η ομάδα έδωσε «δυνατά» φιλικά και αντιμετώπισε την Γουότφορντ (0-0) και την Μπάγερ Λεβερκούζεν (0-0). Η εικόνα δεν ήταν ολοκληρωμένη, αλλά μέρα με την μέρα ο Παναθηναϊκός ένιωθε όλο και πιο έτοιμος.

Στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League κληρώθηκε με την Σλάβια Πράγας, από την οποία ηττήθηκε 2-0 στο πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας, όντας αρκετά κακός αμυντικά. Ακολουθεί η ρεβάνς στις 11 Αυγούστου. 

Για που το έβαλε;

Η φετινή χρονιά για τον Παναθηναϊκό δεν θα μπορούσε να μην είναι γεμάτη στόχους και φιλοδοξίες. Ο Γιοβάνοβιτς διατήρησε μεγάλο ποσοστό από τον περσινό κορμό και παράλληλα έκανε τις απαραίτητες προσθήκες στο ρόστερ για να υπάρξει η δυναμική και η ομάδα να επιστρέψει στον πρωταθλητισμό. Οι πράσινοι βρίσκονται 11 χρόνια μακριά από την τελευταία τους κατάσταση και είναι ένας δελεαστικό στόχος. Ένα ρεαλιστικό πλασάρισμα για τον Παναθηναϊκό θα είναι οι θέσεις από 1 έως 3, καθώς οι επενδύσεις που έγιναν, έχουν στόχο την επιστροφή στην κορυφή και την καθιέρωση στα πρώτα σκαλιά του ελληνικού πρωταθλήματος. 

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0