Football Talk

Παναιτωλικός: Να πατήσει στο... χθες, για ένα καλύτερο αύριο!

Παναιτωλικός: Να πατήσει στο... χθες, για ένα καλύτερο αύριο!

Άκρως θετική η περσινή πορεία των Αιτωλών, οι οποίοι πέτυχαν το στόχο της παραμονής από νωρίς. Εξαιρετική δουλεία από τον Γιάννη Αναστασίου. Aπό τις εκπλήξεις της σεζόν μαζί με τον Ιωνικό των playout.

Ο εντυπωσιακός δρόμος των play out κράτησε την όρεξη για περισσότερα, στα ύψη στο Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός ετοιμάζει ωραία πράγματα και τη νέα σεζόν, αλλά πόσο έτοιμος θα ήταν σήμερα, σε ενδεχόμενη έναρξη της σεζόν; 


Ξέρω τι έκανες πέρυσι

Καλύτερα και από το προσδοκώμενο κύλησε πέρυσι η χρονιά στο Αγρίνιο με την ομάδα να συνδυάζει την άνετη παραμονή με το όμορφο ποδόσφαιρο ανά διαστήματα. Το μυστικό της επιτυχίας για τα «καναρίνια» ήταν η αισθητή βελτίωση στα εκτός έδρας παιχνίδια, με highlight τα «διπλά» απέναντι σε ΑΕΚ και ΟΦΗ. Αξιοπρόσεκτη και η πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου έφτασαν στο αμήν τον Ολυμπιακό για να μείνουν εκτός τετράδας.
mentosa.jpg

Το «ταμείο» έδειξε 9η θέση στην κανονική διάρκεια (11η μετά τη λήξη των playout) και 32 βαθμούς. Μία σαφώς πιο «φουσκωμένη» συγκομιδή συγκριτικά με τις δυο προηγούμενες σεζόν που «καρδιοχτύπησαν». Πρώτο «κανόνι» του Παναιτωλικού ήταν ο αναγεννημένος Νίκος Καρέλης με 7 γκολ, ενώ οι Αγρινιώτες ήταν η πιο «καθαρή» ομάδα του πρωταθλήματος μαζί με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού κανένας παίκτης τους δεν αποβλήθηκε.

Πιάσε το τιμόνι οδηγέ!

Για δεύτερο συναπτό έτος, ο Γιάννης Αναστασίου θα αποτελέσει τον «καπετάνιο», με τον ίδιο να πιστώνεται ένα μεγάλο μερίδιο της περσινής επιτυχημένης πορείας. Οι Αγρινιώτες είναι η έκτη ομάδα που κοουτσάρει στην καριέρα του, με τον πάγκο του Παναθηναϊκού να αποτελεί φυσικά εκείνον που έχει καθίσει τις περισσότερες φορές.

Ο 49χρονος από την Άρτα, με τον πλούσιο αθλητικό βίο σε Εθνικό, ΟΦΗ και Ολλανδία, αποτελεί θιασώτη του 4-2-3-1, το οποίο βέβαια μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες του ματς και αυτά που αποζητά από εκείνο ο Έλληνας τεχνικός. Στην εναρκτήρια σεζόν του στο Αγρίνιο δημιούργησε ένα πολύ θελκτικό σύνολο, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.
anastasiou-1.jpg

Καλός ο παλιός αλλά και ο νέος είναι ωραίος

Στον έκτο του χρόνο με τα «καναρίνια» μπαίνει ο Ουρουγουανός δεξιός εξτρέμ, Χόρχε Ντίαζ, ο οποίος φορά μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο «δαιμόνιος» βραχύσωμος μεσοεπιθετικός έχει βρει την Ιθάκη του στο Αγρίνιο και η συνεισφορά του είναι πολύτιμη όχι μόνο στο αγωνιστικό σκέλος αλλά και στα αποδυτήρια, όντας μεταξύ άλλων ο πρεσβύτερος ηλικιακά.

diaz-1.jpg
Ανέκαθεν ένας από τους στόχους του Παναιτωλικού, από όταν καθιερώθηκε στην πρώτη κατηγορία, ήταν η ανάδειξη γηγενών παικτών από τα σπάργανα του συλλόγου. Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και ο Γιώργος Λιάβας. Ο 21χρονος, διεθνής με U-21 της «γαλανόλευκης», δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος. Ο σοβαρός τραυματισμός του όμως, τον κράτησε μακριά από τα γήπεδα ενάμιση χρόνο και πλέον έχει επιστρέψει, πιο αποφασισμένος από ποτέ να ξεχωρίσει.

Προετοιμασία

Στη Σερβία και το Ζλάτιμπορ μπήκαν οι βάσεις του νέου Παναιτωλικού με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να δίνει τρία φιλικά παιχνίδια με ομάδες μικρότερων κατηγοριών και να έχει μοιρασμένο απολογισμό (ήττα, ισοπαλία, νίκη με τη σειρά). Ακόμα, δυο ματς έχει δώσει και σε ελληνικό έδαφος, γνωρίζοντας ισάριθμές ήττες απέναντι σε ΠΑΟΚ (4-0) και ΠΑΣ Γιάννινα (1-0).


Παρά την καλή δουλεία που γίνεται όλο αυτό το διάστημα στο «Emileon» και όχι μόνο, η ανάγκη για ενίσχυση σε νευραλγικές θέσεις είναι επιτακτική. Μια συμπαγής ομάδα με τρεξίματα και επικίνδυνες αντεπιθέσεις θέλει να παρουσιάσει και φέτος ο Έλληνας τεχνικός, δίνοντας βάρος στην τακτική και τη συγκέντρωση στην εκκίνηση των αγώνων, που ήταν το κύριο πρόβλημα της περσινής χρονιάς.

Για που το έβαλε;

Μια ομάδα που θέλει να εξελίσσεται (και ο Παναιτωλικός εδώ και χρόνια αποτελεί ένα σωματείο υπόδειγμα) οφείλει να κοιτάζει μακρύτερα απ’ όσα έχει καταφέρει. Με τον ανταγωνισμό όμως που υπάρχει, η όσο το δυνατόν ταχύτερη εξασφάλιση της σωτηρίας είναι το επιδιωκόμενο.

Η παραμονή των Αναστασίου, Καρέλη και των «βράχων» στην άμυνα είναι τα μεγαλύτερα οφέλη και αυτά στα οποία πρέπει να πατήσει ο «Τιτορμός». Ωστόσο η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί αν θέλει να μην μπλέξει, διότι με τα έως τώρα δεδομένα, δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα, κυρίως λόγω της δυσκολίας στη δημιουργία φάσεων.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0