Football Talk

Ολυμπιακός: Νέα εποχή, ίδιοι στόχοι (video)

Ολυμπιακός: Νέα εποχή, ίδιοι στόχοι (video)

Ο πρωταθλητής Ελλάδας ξεκινάει την κούρσα υπεράσπισης των σκήπτρων του με νέο προπονητή, μετά από μια τετραετία, ίδια φιλοδοξία, αλλά και επαναπροσδιορισμό του ποδοσφαίρου του. 

Σε κομβικό σημείο βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι αλλαγές στο προπονητικό κομμάτι είναι αρκετές, η Ευρώπη κρέμεται από μία κλωστή. Αν ξεκινούσε σήμερα το πρωτάθλημα, οι "ερυθρόλευκοι" θα είχαν μία μεγάλη δοκιμασία μπροστά τους. 

 


Ξέρω τι έκανες πέρσι

Μπορεί να θυσίασε το θέαμα για την ουσία και να έριξε την παραγωγικότητα του ποδοσφαίρου του, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατέκτησε πανεύκολα ακόμα ένα πρωτάθλημα, το 47ο της ιστορίας του. Γνώρισε την πρώτη του ήττα (από τον Άρη) στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας και το τέλος της διαδρομής τον βρήκε στο +19 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

Οι Πειραιώτες είχαν την καλύτερη επίθεση (62), την καλύτερη άμυνα μαζί με τον Παναθηναϊκό (26) και την καλύτερη διαφορά τερμάτων (+11) μακράν του δεύτερου. Στο Κύπελλο  αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον ΠΑΟΚ σε ένα σημείο της σεζόν όπου το ντεπόζιτο της ομάδας είχε αδειάσει από τα συνεχόμενα παιχνίδια. 

Πιάσε το τιμόνι οδηγέ

Μετά από μια τετραετία, τρία πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και σημαντικές ευρωπαικές βραδιές ο Πέδρο Μαρτίνς αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας και η νέα εποχή ακούει στο όνομα Κάρλος Κορμπεράν. Οι ερυθρόλευκοι εμπιστεύτηκαν στον 39χρονο Ισπανό τεχνικό την επιχείρηση επαναπροσδιορισμού του ποδοσφαίρου τους, αφού τους τελευταίους μήνες είχε αλλοιωθεί σημαντικά το στυλ που ορίζει το dna του συλλόγου. 

Νέος, φιλόδοξος, με εξαιρετική παρουσία την περσινή σεζόν στην Χάντερσφιλντ, μαθητής του Μπιέλσα και του Γκουαρδιόλα, υπόσχεται επιθετικό στυλ και ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Αντίπαλος του ο χρόνος καθώς ανέλαβε 20 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία και εν μέσω συνεχόμενων κρίσιμων αγώνων για τα ευρωπαικά προκριματικά.

Καλός ο παλιός, ακόμα καλύτερος ο νέος!

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί αναμφίβολα έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες των Πειραιωτών τα τελευταία χρόνια. Πλέον είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του κλαμπ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στις τρεις προηγούμενες σεζόν πέτυχε σε όλες πάνω από 20 τέρματα. Στο περσινό πρωτάθλημα σταμάτησε στα 16 και έχασε το βραβείο του πρώτου σκόρερ (που είχε κερδίσει την προηγούμενη διετία) για ένα μόλις γκολ από τον Φαν Βέερτ.

Το μεταγραφικό παζάρι έχει δρόμο ακόμα αλλά έως τώρα η προσθήκη που ξεχωρίζει βάσει βιογραφικού ακούει στο όνομα Σίμε Βρσάλκο. Μετά από 100 συμμετοχές με την Ατλέτικο Μαδρίτης ο διεθνής Κροάτης (βασικός στον τελικό του Μουντιάλ του 2018) μετακόμισε στον Πειραιά για να δώσει άλλο κύρος στην αμυντική γραμμή χάρη στα προσόντα, τις εμπειρίες και την προσωπικότητα του. 

VRSALJKO.jpg

Η προετοιμασία – Η Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του προπόνηση για την σεζόν 2022-23στις αρχές Ιουνίου. Μετά από μια εβδομάδα οι Πειραιώτες αναχώρησαν για την Αυστρία, όπου ενσωματώθηκαν και οι διεθνείς, για το βασικό στάδιο. Εκεί έπαιξε 6 δυνατά φιλικά με απολογισμό μία νίκη, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Μετά από δύο εβδομάδες επέστρεψαν στην Ελλάδα και έδωσαν άλλα δύο ματς. Επικράτησαν με 1-0 της Άλκμααρ στο Φάληρο και ηττήθηκαν με 2-1 από τον Άρη στο Βικελίδης.

Ελάχιστα από αυτά, όμως, έχουν πια σημασία μιας και ο Κάρλος Κορμπεράν στοχεύει να αλλάξει πολλά πράγματα στην ομάδα σχετικά με το σύστημα, τους παίκτες και την συνολική αγωνιστική φιλοσοφία. 

Από την άλλη όσον αφορά στις έως τώρα ευρωπαϊκές του παρουσίες, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι μακράν καλύτερα. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 1-1 του πρώτου αγώνα του 3ου προκριματικού στο Champions League με τη Μακάμπι Χάιφα, ενώ ο επαναληπτικός επιφύλασσε το βαρύ 4-0.

Το πρώτο ματς και στα προκριματικά του Europa δεν άφησε ούτε εκείνο θετικές εντυπώσεις, με τον Ελ Αραμπί να λυτρώνει την ομάδα του στο παρά πέντε και τον Ολυμπιακό να μένει στο 1-1 με την Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Για πού το έβαλε;

Ως γνωστόν οτιδήποτε λιγότερο από το πρωτάθλημα θα αποτελεί αποτυχία για τον Ολυμπιακό. Πόσω μάλλον τώρα που υπάρχει ο επιπλέον στόχος των 50 πρωταθλημάτων στα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό καθώς έχει νέο προπονητή και αναμένονται σημαντικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Πάντως, έχει με διαφορά το μεγαλύτερο μπάτζετ από τους αντιπάλους του και ξεκινά από θέση φαβορί και την φετινή κούρσα. 

Δημήτρης Σπηλιόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0