Football Talk

ΑΕΚ: Γυρίζει στη Φιλαδέλφεια, μπορεί να γυρίσει και στην κορυφή!

ΑΕΚ: Γυρίζει στη Φιλαδέλφεια, μπορεί να γυρίσει και στην κορυφή!

Η ΑΕΚ της περσινή σεζόν… πέθανε! Η ΑΕΚ της νέα αγωνιστικής περιόδου με νέο γήπεδο, με νέα φιλοσοφία και με σωστή συμπεριφορά μέσα στη σεζόν μπορεί να πιστέψει και να κάνει πράξη τον μεγάλο της στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος

Πόσα μπορούν να αλλάξουν σε έναν σύλλογο, μέσα σε μόλις μερικούς μήνες; Αν ρωτήστε τους οπαδούς της ΑΕΚ, πολλά. Πάρα πολλά. Η ανυπομονησία στα ύψη για τους φίλους του "Δικεφάλου". Αλμέιδα, γήπεδο, τίτλοι. Όλα στο... πιάτο της! 

Ξέρω τι έκανες πέρσι

Η περσινή σεζόν για την ΑΕΚ αποδείχθηκε θλιβερή. Άλλαξε προπονητές, άλλαξε παίκτες και φιλοσοφία, όμως στο φινάλε δεν κατάφερε να βγει ούτε Ευρώπη! Η ΑΕΚ τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας έχοντας 56 βαθμούς, βάζοντας 56 γκολ και δεχόμενη 42! Πρώτος της σκόρερ ήταν ο Αραούχο με 12 τέρματα. Κανείς ωστόσο ποδοσφαιριστής δεν έκανε την υπέρβαση. Αντίθετα οι απογοητεύσεις ήταν πάρα πολλές. Συνοπτικά; Όλη η ομάδα!

Πιάσε το τιμόνι οδηγέ

Η ΑΕΚ έχει αλλάξει πολλούς προπονητές τα τελευταία χρόνια. Τώρα ήρθε ο Ματίας Αλμέιδα να πιάσει το τιμόνι της. Στόχος; Να πετύχει ότι δεν πέτυχαν οι προκάτοχοί του. Και πραγματικά το στοίχημα δεν είναι μικρό όπως έχει δείξει η ιστορία. Έχει μπει καλά όμως στο DNΑ της ΑΕΚ ο Αργεντινός. Έχει δώσει ήδη το στίγμα του, θέλει να δώσει μία ταυτότητα στην ομάδα και προσπαθεί με πολλή δουλειά, μαζί τους συνεργάτες του, να τα καταφέρει όσο γίνεται πιο σύντομα.

Καλός ο παλιός, ακόμα καλύτερος ο νέος

Ο Σέρχιο Αραούχο είναι πλέον από τους παλιούς στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Φέτος ήρθαν νέοι παίκτες, έμπειροι, οι οποίοι μπορούν να τις δώσουν το κάτι διαφορετικό. Το κάτι παραπάνω. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα αποφασίσει τελικά ο Αλμέιδα με τους νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Ενδιαφέρον έχει η εξέλιξη των Γιούση και Κορνέζου. Ο πρώτος δείχνει δυνατός σωματικά, πήρε ευκαιρίες στα φιλικά, όμως χρειάζεται το κάτι παραπάνω για να παίξει στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο δεύτερος είναι ένα στόπερ από την ΑΕΚ Β με καλά πατήματα, ψηλό κορμί και διάθεση να προχωρήσει.
ματιας.jpg

Η προετοιμασία

Ο Ματίας Αλμέιδα δουλεύει πάρα πολύ στην προετοιμασία της ΑΕΚ. Προσπαθεί να ξανακάνει την Ενωση ομάδα, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Ως τώρα έχουμε δει να στηρίζεται στο 3-4-1-2 και τις παραλλαγές του. Έχει ενδιαφέρον αυτό το φουλ επιθετικό σχήμα, με την επιθυμία για γρήγορη ανάκτηση της μπάλας και πίεση στον αντίπαλο ψηλά στην άμυνά του. Ενδιαφέρον έχει και η χρησιμοποίηση παικτών όπως του Τσούμπερ και του Άμραμπατ ως μπακ – χαφ, αλλά και του Λιβάι Γκαρσία ως επιθετικός. Εκτός από το παραπάνω σύστημα η ΑΕΚ μπορεί να παίξει και 4-2-3-1 και 4-3-3. Γενικά ο Αλμέιδα στα νικηφόρα φιλικά ως τώρα (έχει κι αυτό με την Ομόνοια το βράδυ της Παρασκευής στην Κύπρο) δείχνει να βγάζει το σχέδιό του στο χορτάρι.
αεκκκ1.jpg

Για πού το έβαλε;

Η αγωνιστική σεζόν που ξεκινάει για την ΑΕΚ είναι κομβική και ιστορική. Καταρχάς, επιστρέφει μετά από 19 ολόκληρα χρόνια στη φυσική της έδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτό από μόνο του είναι ένα σπουδαίο γεγονός που θα δώσει στην Ένωση ώθηση. Από εκεί και πέρα έχουν γίνει σημαντικές μεταγραφές πρώτης γραμμής και σε συνδυασμό με τη δουλειά του Αλμέιδα η ΑΕΚ φέτος στοχεύει ψηλά. Δεν εννοούμε πιο ψηλά από πέρυσι, γιατί κάτω από την 5η θέση δε νοείται να πάει. Εννοούμε να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος! Και ναι μπορεί να το κάνει. Μπορεί φέτος να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα, αρκεί να «δέσει» ο Αλμέιδα την ομάδα. Να μην «πετούν» όλοι στα σύννεφα με κάποιες νίκες και να μην… θρηνούν σε κάποιες ήττες. Το νέο γήπεδο σε συνδυασμό με την αγωνιστική ταυτότητα που προσπαθεί να δώσει στην ΑΕΚ ξανά ο Αλμέιδα είναι δυο βασικά νέα στοιχεία που μπορούν να φέρουν ξανά τον τίτλο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
aekara.jpg

Θοδωρής Καρβουνιάρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0