Football Talk

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Ο Ελ Αραμπί γλύτωσε την… αυτοκτονία στο ντεμπούτο του Κορμπεράν και άφησε ανοιχτή την πρόκριση

Ολυμπιακός – Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Ο Ελ Αραμπί γλύτωσε την… αυτοκτονία στο ντεμπούτο του Κορμπεράν και άφησε ανοιχτή την πρόκριση

Και εκεί που όλα έδειχναν πως ο Ολυμπιακός θα υποστεί ακόμα ένα ευρωπαϊκό σοκ, ο Ελ Αραμπί επέστρεψε στα γκολ και άφησε ανοικτή την πρόκριση επί της Σλόβαν Μπρατισλάβας (1-1) ενόψει της ρεβάνς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Επηρεασμένος από τον αποκλεισμό από την Μακάμπι Χάιφα, ο Ολυμπιακός παραλίγο να υποστεί και δεύτερο «σοκ» μέσα στην έδρα του, αλλά ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί επέστρεψε στα γκολ και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν.

1ο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να πιέσει κάτι που φάνηκε από την πρώτη στιγμή που η Σλόβαν Μπρατισλάβας πήρε τη μπάλα στα πόδια της. Ο Κάρλος Κορμπεράν το είχε παραδεχθεί στην συνέντευξη Τύπου πως θέλει μία επιθετική ομάδα για 90 λεπτά και έτσι μπήκαν οι παίκτες του. 

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 7ο λεπτό, όταν ο Τικίνιο γύρισε τη μπάλα στον Μασούρα αλλά εκείνος από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Γενικά, ο Ολυμπιακός είχε μπει πολύ καλά στο ματς, με την αυτοπεποίθηση αλλά και την στήριξη του κόσμου να διχάζουν τους Σλοβάκους. Τρία λεπτά μετά, ο Βραζιλιάνος φορ προσπάθησε να κάνει το σουτ, όμως η μπάλα κατέληξε αργά στα χέρια του Τσόβαν.

Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα ήρθε σε… νεκρό χρόνο από την Σλόβαν. Ο Γκριν βγήκε στην πλάτη του Σισέ έπειτα από εξαιρετική κάθετη, έκανε ένα αδύναμο σουτ με τον Τσακβετάτζε να προλαβαίνει τη μπάλα αλλά η προβολή του να καταλήγει στο δοκάρι του Ολυμπιακού. Όλα αυτά στο 16ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους.

Η απάντηση του Ολυμπιακού τρία λεπτά μετά, όταν ο Ρέαμπτσιουκ συνεργάστηκε ωραία με τον Ζινκερνάγκελ, έκανε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Τικίνιο πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Τσόβαν. Η Σλόβαν συνέχισε να είναι απειλητική και ο Σισέ για ακόμη μία φορά, είδε παίκτη των Σλοβάκων στην πλάτη του. Αυτή τη φορά, ο Μπαρσεγιάν πλάσαρε τον Βατσλίκ αλλά ο Τσέχος απέκρουσε με τα πόδια.

Ο ρυθμός σιγά-σιγά έπεφτε, με τον Εμβιλά να έχει ένα καλό σουτ στο 36’ αλλά χωρίς ιδιαίτερες προοπτικές. Το πρώτο μέρος έμεινε στο λευκό 0-0, με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει με διάθεση αλλά η Σλόβαν Μπρατισλάβας να έχει τις ουσιαστικές ευκαιρίες για να ανοίξει σκορ, χωρίς να είναι καλύτερη.

2ο ημίχρονο

Η πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 53’ από τον Ολυμπιακό, όταν ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες στην περιοχή της Σλόβαν, έκανε δυνατό δεξί σουτ αλλά ο Τσόβαναπέκρουσε σε κόρνερ. Με τον ρυθμό να πέφτει ξανά, ο Ολυμπιακός έπρεπε να περιμένει το 62ολεπτό για να κάνει ξεσηκώσει πάλι το κοινό του.

Ο Μαντί Καμαρά βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι, έπιασε ένα πλασέ με πλάτη στην εστία αλλά ο Τσόβαναπέκρουσε εξαιρετικά με πολύ δυσκολία. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας όμως έριξε τη… βόμβα της λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Γκριν έκλεψε τη μπάλα από τον Σωκράτη και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Βατσλίκ για το 1-0. Όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε για τα καλά.

Η είσοδος του Γκάρι Ροντρίγκες έφερε και την πρώτη τελική του Ολυμπιακού μετά το γκολ. Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί πήρε τη κεφαλιά και αυτή έφτασε στον διεθνή εξτρέμ του οποίου το σουτ πέρασε άουτ. Η ισοφάριση τελικά από τον σωστό άνθρωπο.

Ο Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα στο 87ο λεπτό και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες πίεσαν στα τελευταία λεπτά αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, με το σκορ να μένει στο 1-1 και πλέον όλα να είναι ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς στη Σλοβακία.

Το επόμενο είναι προγραμματισμένο σε μία εβδομάδα από τώρα, δηλαδή την Πέμπτη 11 Αυγούστου στην Σλοβακία.

Ολυμπιακός (Κορμπεράν): Βατσλίκ, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (69' Βαλμπουενά), Κούντε, Μασούρας (79' Ροντρίγκες), Ζινγκερνάγκελ (55' Ραντζέλοβιτς), Τικίνιο (69' Ελ Αραμπί)

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βάις): Τσόβαν, Πάουσεκ, Κάσια, Αμπένα, Ντε Μάρκο, Κανκάβα, Κούτσκα (90+2' Άγκμπο), Ζμραλ (85' Μεντβέντεφ), Κακβετάτζε (90+2' Τσάβριτς), Μπαρσεγκιάν (82' Ραμίρες), Γκριν

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0