Football Talk

Ένας Γάλλος που τα χάλασε όλα, στην ευρωπαϊκή επιστροφή του Παναθηναϊκού και μια δύσκολη ρεβάνς στη Λεωφόρο!

Ένας Γάλλος που τα χάλασε όλα, στην ευρωπαϊκή επιστροφή του Παναθηναϊκού και μια δύσκολη ρεβάνς στη Λεωφόρο!
Δυστυχώς, η πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού μετά από πέντε χρόνια, δεν πήγε όπως θα περίμενε κανείς. Το τριφύλλι γνώρισε την ήττα με 2-0 στην Πράγα, αλλά πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο διαιτητής, Ρούντι Μπουκέ.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια στα ευρωπαϊκά κύπελλα και αντιμετώπισε την Σλάβια στην Πράγα. Δυστυχώς ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γάλλος διαιτητής, Ρούντι Μπουκέ, ο οποίος μετέτρεψε τον αγωνιστικό χώρο σε… τσίρκο. Την ώρα που σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν βρει ρυθμό και οι κόντρες σώμα σε σώμα έδιναν και έπαιρναν, ο Ρούντι Μπουκέ σκαρφίζεται μια εξαιρετική απόφαση εξόντωσης για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παλάσιος έχει διασχίσει πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο κάθετα, αλλά φτάνοντας στην μεγάλη περιοχή ο Ούσου πέφτει και κλέβει με απόλυτη διαφάνεια την μπάλα από τον Αργεντινό. Ο Τούκου έρχεται με φόρα και πέφτει στο χορτάρι. Ο διαιτητής σφυρίζει, κατευθύνεται προς τον παίκτη και του δείχνει δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δεν έχει κάνει την παραμικρή νύξη. Ούτε καν έχει γυρίσει να κοιτάξει τον διαιτητή, εκείνος του δείχνει τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Μια απαράδεκτη απόφαση, που τίναξε στον αέρα τον αγώνα, για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
παλ.jpg

Κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός χάνει το μυαλό του και όλα γυρίζουν εις βάρος του. Στο 40ο λεπτό ο Αργεντινός οδεύει προς τα αποδυτήρια και οι εναπομείναντες παίκτες καλούνται να διαχειριστούν την κατάσταση, όμως η ψυχραιμία έχει χαθεί. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σε μια καραμπόλα εντός της περιοχής, η άμυνα απομάκρυνε, ο Μπρινιόλι χάνει την ισορροπία του κατά την έξοδο του και ο Στράνζ βρίσκει το χώρο και το χρόνο και δίνει προβάδισμα στους γηπεδούχους. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα, με την ελληνική ομάδα πίσω στο σκορ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προσπάθησε με μερικές διορθωτικές κινήσεις να εξισορροπήσει την κατάσταση και έβαλε στην θέση του Φώτη Ιωαννίδη τον Αντράζ Σπόραρ, ενώ ο Γιώργος Βαγιαννίδης αντικατέστησε τον Αϊτόρ. Μια εξαιρετική επιλογή από τον Σέρβο τεχνικό και όχι επειδή του βγήκε η αλλαγή, αλλά διότι ο Γιώργος Βαγιαννίδης έχει κάνει μια εξαιρετική προετοιμασία και σε όσες ευκαιρίες του έχουν δοθεί, έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει. Με πολλά τρεξίματα, θάρρος και επιθετικότητα, «φωνάζει» πως έχει όλα τα προσόντα για να πάρει ευκαιρίες.

Το 1-0 εις βάρος του Παναθηναϊκού, δεν ήταν καθοριστικό. Έξι λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μισού ο Σπόραρ συνέβαλλε σε σε μια αντεπίθεση και ο Γκάνεα με μια μεγάλη μπαλιά τον έψαξε, αλλά ο Σλοβένος ανετράπη από τον Σάντος, ενώ οι προϋποθέσεις για γκολ ήταν πολλές, καθώς ο στράικερ του Παναθηναϊκού έφευγε μόνος του σε ελεύθερο γήπεδο με τον τερματοφύλακα. Ο Ρούντι Μπουκέ έσπευσε άμεσα στο σημείο και έδειξε επιδεικτικά κίτρινη κάρτα στο Σπόραρ, για λόγο τον οποίο γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Εν συνεχεία, οι συνεργάτες του, τον συμβούλευσαν και επικράτησε η λογική. Ο Σάντος αποβλήθηκε και επανήλθε η αριθμητική ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες στο 52'. Η κίτρινη κάρτα δεν πάρθηκε ποτέ πίσω παρόλα αυτά. Ο Παναθηναϊκός τέσσερα λεπτά αργότερα δέχθηκε ένα γκολ από το... πουθενα΄από τον Ουσόρ, μετά από μια τραγική συνεννόηση της… πράσινης άμυνας. 

Λίγες ήταν οι στιγμές που απείλησε από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός. Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και η απώλεια του Μπαρτ Σένκεφελντ, ήταν ηλίου φαεινότερο πως επηρέασε τους φιλοξενούμενους ανασταλτικά και οργανωτικά. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, αλλά το έργο των πρασίνων είναι δύσκολο. Όχι ακατόρθωτο, αλλά δύσκολο. Όλα πλέον θα παιχτούν στη Λεωφόρο, με το μόνο δεδομένο, το γεγονός πως το τριφύλλι δεν θα έχει στην διάθεση του τον Σεμπάστιαν Παλάσιος...

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0