Football Talk

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Προσπάθησε ο Κουέστα αλλά δεν αρκούσε και τώρα «τρέχει» για τη ρεβάνς! (video)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Προσπάθησε ο Κουέστα αλλά δεν αρκούσε και τώρα «τρέχει» για τη ρεβάνς! (video)

Ήττα για τον Άρη με 2-0 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι του 2ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League, σ’ ένα ματς που ο Κουέστα είδε την άμυνά του να… εξαφανίζεται.

Μια κακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Άρης απέναντι στη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Μια εμφάνιση στην οποία η άμυνα της ομάδα του Χερμάν Μπούργος δήλωσε απούσα και είχε ως αποτέλεσμα την ήττα της με 2-0, στο πρώτο ματς του 2ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο Άρης έδειχνε να είναι αρκετά διστακτικός, δίνοντας αρκετά χώρο στη Μακάμπι. Εκείνη φυσικά εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και ξεκίνησε να… πυροβολά.

Στο 9ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή από πλευράς γηπεδούχων, με τον Κανικόβσκι να τσιμπά τη μπάλα μέσα στην περιοχή των «κιτρίνων», αλλά πριν προλάβει να κάνει το οτιδήποτε ο Κουέστα κατάφερε να τον ανατρέψει. Λίγο αργότερα (13’) ο Σάμποριντ χτύπησε εκείνος την πόρτα του Ισπανού τερματοφύλακα και τόσο με το δικό του σουτ όσο και με την κακή αντίδραση του Κουέστα, οι Ισραηλινοί «άγγιξαν» και σε αυτή την περίπτωση το γκολ.

Χρειάστηκαν να περάσουν σχεδόν είκοσι λεπτά προκειμένου να απειλήσει την αντίπαλη εστία ο Άρης. Αυτό έγινε στο 19’ όταν έπειτα από μια αντεπίθεση ο Ιτούρμπε άνοιξε τη μπάλα προς τον Μαντσίνι, εκείνος έκανε ένα καλό σουτ, αλλά ο Πέρετζ με δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να μπλοκάρει.

Στην επόμενη φάση, όμως, τίποτα δεν μπόρεσε να αποτρέψει τους γηπεδούχους από το να σκοράρουν. Στο 29’ οι παίκτες του Ίβιτς βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Κανισόβσκι να ανοίγει στον Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός βρέθηκε μόνος του μπροστά από τον Κουέστα και με πλασέ έγραψε το 1-0.


Δευτερόλεπτα πριν από την ανάπαυλα οι Θεσσαλονικείς κατέγραψαν μόλις τη δεύτερη τελική τους ευκαιρία, με τον Μαντσίνι να έχει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Αργεντινός εξτρέμ έγινε δέκτης μιας ωραίας πάσας από τον Ματέο Γκαρσία και προσπάθησε να νικήσει τον Πέρετζ με σουτ έξω από την περιοχή το οποίο πήρε ύψος. Εκείνος, όμως, λειτούργησε γρήγορα και μπόρεσε να στείλει τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα σε γενικές γραμμές κύλησαν με τον ίδιο τρόπο. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τις καλές ευκαιρίες από νωρίς, με τον Μπίτον να δοκιμάζει το πόδι του στο 59’, αλλά τη μπάλα να περνάει εν τέλει λίγα μέτρα άουτ.

Στο 67ο λεπτό η Μακάμπι είχε ξανά δυο πολύ καλές ευκαιρίες να αυξήσει τα τέρματά της, ωστόσο ο Κουέστα και η… αστοχία δεν της έκαναν τη χάρη. Πιο συγκεκριμένα ο Ζαχάβι, έπειτα από μια πολύ ωραία σέντρα, έπιασε μια κεφαλιά αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κλοχ ο οποίος σούταρε έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Άρης μπόρεσε να απειλήσει στο 75’ με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Καμάτσο. Ο ίδιος, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, έπιασε ένα δυνατό σουτ μακριά από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε κάπου, όμως ο Πέρετζ μπόρεσε να τη διώξει εντυπωσιακά

Λίγο αργότερα ο άλλοτε μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, χειροτέρεψε τον πόνο του Άρη. Συγκεκριμένα στο 84’ ο Περίτσα έφυγε στην αντεπίθεση, απέφυγε ωραία τον Μπράμπετς και έστρωσε στον Ζαχάβι. Εκείνος με ένα εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 2-0.


Αυτό που όμως πόνεσε περισσότερο απ’ όλα του Θεσσαλονικείς, είναι το τι έγινε λίγο πριν το φινάλε του ματς. Στο 90+5’ ο Ντιόπ πραγματοποίησε μια εξαιρετική ενέργεια και αφού αντάλλαξε πάσες με Πάλμα και Μάνου Γκαρθία, μοίρασε στον Καμάτσο. Εκείνος όμως παρόλο που βρέθηκε σε κενή εστία, δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα…

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Βλάνταν Ιβιτς): Πέρετς, Ζεράλδες, Γείνι, Σάμποριτ, Χοζές (63’ Γκλοχ), Μπίλτον (63’ Ναχμίας), Γκλάζερ, Φαν Όβεριμ (90+ Ρίκαν), Κανικόφσκι, Κουγάς (67’ Ζάχαβι), Γιοβάνοβιτς (67’ Πέριτσα)

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (81’ Μαζικού), Νταμπό (81’ Πάπε Σέικ Ντιόπ), Ντουκουρέ, Ματέο Γκαρσία (51’ Μάνου Γκαρθία), Ιτούρμπε (64’ Καμάτσο), Μαντσίνι (64’ Πάλμα), Γκρέι

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0