Football Talk

ΠΑΟΚ: Στους επτά οι αμυντικοί, αλλά…

ΠΑΟΚ: Στους επτά οι αμυντικοί, αλλά…

Ο ΠΑΟΚ έχει πια επτά κεντρικούς αμυντικούς στο ρόστερ του, όμως οι αριθμοί… ΔΕΝ λένε την αλήθεια στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Γράφει ο Φοίβος Πεφάνης

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» βρίσκεται στον μήνα Αύγουστο και στα «μετόπισθεν» υπάρχουν επτά κεντρικοί αμυντικοί. Ωστόσο, αυτός είναι μόνο ένας… αριθμός, καθώς η πλειονότητα δεν… υπολογίζεται για την αρχή της σεζόν. 

Ο Ιβάν Νάσμπεργκ είναι το νεότερο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, που έρχεται στην Τούμπα για να φέρει λύσεις στην άμυνα, αλλά και για να κάνει το επόμενο βήμα. Μία κίνηση που είχε κλείσει από τα τέλη του Απριλίου αλλά καθυστέρησε αρκετά, με τον Νορβηγό να γίνεται ο σέντερ μπακ νο7, μετά τους Ίνγκασον, Κάργα, Μιχαηλίδη, Μιχάι, Κουλιεράκη και Μορικέλι.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Ίνγκασον είναι ο «ηγέτης» στην άμυνα του ΠΑΟΚ και η εμπειρία του φαίνεται σε κάθε αναμέτρηση. Από την άλλη, ο Γιάννης Κάργας που αγοράστηκε φέτος από τον ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία ακόμα αξιόπιστη λύση, ακόμα και αν στα παιχνίδια επί της Λέφσκι Σόφιας δεν έδειξε τον καλύτερο εαυτό του. 

Από εκεί και έπειτα, ο Ραούλ Μορικέλι, ο Ιταλός από την Ρόμα είναι μέλος της Β’ ομάδας, ενώ και ο Κουλιεράκης, που έδειξε θετικά δείγματα στην προετοιμασία, δύσκολα θα πάρει συμμετοχές από τον Ραζβαν Λουτσέσκου στη νέα σεζόν. 

Παράλληλα, ο Γιάννης Μιχαηλίδης μπορεί να έχει μπει σε ρυθμούς επιστροφής, μετά την ρήξη χιαστού που υπέστη, αλλά αυτή δεν θα έρθει πιο νωρίς από τα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου. Ο Έλληνας θεωρείται σημαντικό κομμάτι στα πλάνα του Λουτσέσκου και ο τραυματισμός του από τη περσινή σεζόν έχει «πληγώσει» αρκετά τον ΠΑΟΚ στο αμυντικό κομμάτι, που τον περιμένει να γυρίσει. 

Τέλος, ο διεθνής Αλβανός, Ενέα Μιχάι, βρίσκεται υπό παραχώρηση και σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν από τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι έχουν στο μυαλό τους την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού που θα καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν, αλλά και αυτά των Κρέσπο-Βαρέλα, δύο έμπειρων αμυντικών που είχαν δέσει στον ΠΑΟΚ τα τελευταία έτη, οδηγώντας την ομάδα σε κατακτήσεις τίτλων.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0