Football Talk

Η παρουσίαση του Κάρλος Κορμπεράν: «Να δείξουμε πως είμαστε ο Ολυμπιακός – Περιμένω αντίδραση από τους παίκτες»

Η παρουσίαση του Κάρλος Κορμπεράν: «Να δείξουμε πως είμαστε ο Ολυμπιακός – Περιμένω αντίδραση από τους παίκτες»

Η εποχή του Κάρλος Κορμπεράν στον Ολυμπιακό ξεκίνησε, με τον Ισπανό κόουτς να παρουσιάζεται για πρώτη φορά και να μιλάει για τις πρώτες του εντυπώσεις στην ομάδα.

Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει σηκώσει μανίκια και έχει αναλάβει τα ηνία του Ολυμπιακού αντικαθιστώντας τον Πέδρο Μαρτίνς μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας.

Ο 39χρονος κόουτς μίλησε για πρώτη φορά για την φιλοσοφία του, τις αλλαγές αλλά και το τι θέλει να υιοθετήσει τον Ολυμπιακό.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ στην αρχή «άνοιξε» την παρουσίαση του Κάρλος Κορμπεράν. Ο Ισπανός κόουτς ξεκίνησε τις δηλώσεις του με το ελληνικό «καλησπέρα» και στη συνέχεια παρουσιάστηκε λέγοντας:

«Σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Γνωρίζω που βρίσκομαι και το ξέρω. Ξεκινάμε με ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Όλοι οι σπουδαίοι προπονητές τους αρέσει να έχουν τέτοια ματς και έχουν ένα κίνητρο. Ευχαριστώ τους πάντες και είμαι εδώ για να δουλέψουμε και να μοιραστούμε τις ίδιες φιλοδοξίες

Ποια είναι η φιλοσοφία του και τι θέλει να αλλάξει στον Ολυμπιακό: «Θέλω να ξαναφέρω τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που του αξίζει. Οι μεγάλες ομάδες θα πρέπει να παίζουν με μία φιλοσοφία του νικητή και να κάνουμε αυτό που πρέπει για τον Ολυμπιακό. Να κυριαρχούμε στα μεγάλα παιχνίδια. Να είμαστε η ομάδα που έχει τις πρωτοβουλίες του παιχνιδιού και να δείχνουμε τον ξεκάθαρο στόχο που είναι η νίκη»

Θα συνεχίσει να παίζει το 4-3-3 και αν θεωρεί πως το ποδόσφαιρο με την Χάντερσφιλντ ταιριάζει στον Ολυμπιακό: «Μετά τον δεύτερο χρόνο αυτό που κατάφερα να εφαρμόσω ήταν να έχω τρία διαφορετικά συστήματα στην επίθεση και τρία για άμυνα. Όταν έχεις πολλές εναλλακτικές σου δίνει και δύναμη στο παιχνίδι σου. Αφού στη Χάντερσφιλντ δεν είχα τον χρόνο, θα πρέπει να έχουμε ένα σταθερό σχήμα και να βρούμε τη βάση μας»

Πως νιώθει που αντικαθιστά έναν προπονητή που ήταν 4 χρόνια στον Ολυμπιακό και πως δεν έχει τον απαραίτητο χρόνο να δουλέψει: «Το πρώτο πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι να εκμεταλλευτώ όσα στοιχεία έχει αφήσει ο Πέδρο Μαρτίνς εδώ μετά από καιρό. Δεν έχω όντως χρόνο να αλλάξω κάτι στην τακτική του αγώνα. Ο ψυχολογικός παράγοντας θα είναι σημαντικός για το αυριανό παιχνίδι»

Τι κενά έχει εντοπίσει και πως θα κινηθεί μεταγραφικά: «Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι στο παιχνίδι με την Σλόβαν και να δουλέψω με τους παίκτες που έχω στην κατοχή μου. Πολλές φορές στο μέλλον θα σκεφτούμε για το μετά αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παρόν»

Τι γνώση είχε για τον Ολυμπιακό και πόσο χρόνο χρειάζεται για να δείξει αυτό που θέλει: «Πρώτα από όλα, αύριο παίζουμε με μία δύσκολη και ανταγωνιστική ομάδα (Σλόβαν). Ξέρουμε πως τα επόμενα δύο ματς είναι πολύ σημαντικά ματς και να δείξουμε πως ο Ολυμπιακός είναι ένας σύλλογος που μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό που θέλουμε. Ξέρω πως έχουμε παίκτες με την σωστή νοοτροπία για τον Ολυμπιακό και αύριο είναι ευκαιρία να αποδείξουμε πως αξίζουμε να βρισκόμαστε σε αυτή την ομάδα. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις την ομάδα στην οποία θα πας. Έχει γνωρίσει αρκετά καλά τους αντίπαλους αλλά και τους παίκτες του. Είμαστε σε μία δύσκολη στιγμή αλλά τώρα φαίνονται οι μεγάλες ομάδες»

Ποιο είναι το ποδόσφαιρο που θα ήθελε να πρεσβεύει: «Αν πρέπει να εξηγήσει πως θα ήθελε την ομάδα, θα ήθελε μία ομάδα να επιτίθεται για 90 λεπτά και να αμύνονται. Αυτό δεν είναι εύκολο γιατί έχεις μία αδύνατη ομάδα απέναντί σου και θα πρέπει να αμύνεσαι. Θα πρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Γιατί αν παίζεις μεγάλο διάστημα σε ένα από τα δύο, δεν μπορείς να είσαι δημιουργικός και να πάρεις κάτι. Κάποιες φορές, αν έχεις το μυαλό μόνο στον αντίπαλο, χάνεις την έλεγχο και αν έχεις στο μυαλό στον έλεγχο, δεν δημιουργείς ευκαιρίες. Όμως προτιμάω να βλέπω την ομάδα μου με την μπάλα και όχι χωρίς αυτή»

Τι ήταν αυτό που τον έπεισε να αναλάβει τον Ολυμπιακό: «Μετά από δύο χρόνια στην Χάντερσφιλντ ήθελα να κάνω ένα διάλλειμα αλλά όταν δέχεσαι μία πρόκληση από έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, τότε θα πρέπει να καταλάβεις πως είναι μία δουλειά που θα πρέπει να αποδεχθείς. Το γεγονός πως αυτή η ομάδα έχει τη νοοτροπία του νικητή, τον έκανε να αποφασίσει να έρθει στον Ολυμπιακό»

Τι έχει στο μυαλό του ότι πρέπει να αλλάξει σε πρώτη φάση: «Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξει είναι το πιο εύκολο. Η αντίδραση και να δείξουμε πως είμαστε μία ομάδα με την νοοτροπία του νικητή. Νομίζω πως το πιο σημαντικό πέρα από την τακτική είναι το κίνητρο και το συναίσθημα»

Πως είναι να αρχίσει να αρχίζει στα 23 του και ποιος τον επηρέασε περισσότερο: «Όταν έπαιζα ποδόσφαιρο, διάβαζα για την προπονητική από τα 18 μου. Είχα αρχίσει να νιώθω πως προτιμάω να είμαι προπονητής από ποδοσφαιριστής. Προσπάθησα να τα συνδυάσω αλλά στα 23 μου αφοσιώθηκα στην προπονητική και ξεκίνησα στη Βιγιαρεάλ. Ένιωθα πως έχω μεγαλύτερο κίνητρο ως προπονητής παρά ως ποδοσφαιριστής. Είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω την συνεργασία με μεγάλους προπονητές μέχρι και τώρα. Συνεργάστηκα με μεγάλους προπονητές όπως ο Πελεγκρίνι και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αποκτώντας εμπειρία. Ο Γκουαρντιόλα άλλαξε το ποδόσφαιρο στην Μπαρτσελόνα εκείνα τα χρόνια αλλά και η Εθνική Ισπανίας ξεκίνησε να κατακτάει τίτλους. Όλες αυτές οι ομάδες είχαν την επιτυχία με κοινό στοιχείο την κατοχή της μπάλας. Στη συνέχεια είχα την ευκαιρία να δουλέψω με μεγάλους προπονητές όπως ο Μαρσέλο Μπιέλσα. Ήταν ένα σημείο αναφοράς για να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα.»

Στη συνέχεια ο Κάρλος Κορμπεράν αναφέρθηκε ειδικά στο παιχνίδι με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας: «Νομίζω το μεγαλύτερο είναι το κίνητρο των παικτών και η αντίδραση σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Να δείξουμε ενότητα, ανάμεσα στους καταπληκτικούς φιλάθλους μας. Ξέρουμε ότι είμαστε σε ένα σύλλογο με δυνατούς οπαδούς. Να δείξουμε χαρακτήρα, να είμαστε ενωμένοι με σκοπό να κατακτήσουμε τον στόχο μας. Έχουμε δύο παιχνίδι να το καταφέρουμε. Το πρώτο όμως βήμα είναι το πιο σημαντικό»

Για το εάν έχει καταλήξει σε σύστημα και αλλαγή στη λίστα για την UEFA: «Θα κάνουμε δύο αλλαγές και μετά από τις δοκιμές, έχω καταλήξει ποια θα είναι η αρχική ενδεκάδα. Έχουμε ακόμη μία προπόνηση και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Μετά το τέλος της προπόνησης θα ανακοινωθούν οι αλλαγές»

Για το θα υπάρξει έκπληξη με επιστροφές παικτών που είναι εκτός πλάνων: «Δεν ξέρω, δουλεύω με την ομάδα αυτές τις δύο μέρες. Θα αποφασίσω με τα δικά μου κριτήρια. Θα πάρω τις δικές μου αποφάσεις σχετικά με τους παίκτες»

Για παίκτες που δεν ήταν στις προπονήσεις: «Όλοι οι παίκτες που θα βρεθούν στη λίστα προπονούνται με την ομάδα»

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0