Football Talk

Πώς ο πλουσιότερος Βρετανός και ιδιοκτήτης της Νις παραλίγο να αγοράσει ιστορική ελληνική ομάδα!

Πώς ο πλουσιότερος Βρετανός και ιδιοκτήτης της Νις παραλίγο να αγοράσει ιστορική ελληνική ομάδα!
Η Νις είναι πιθανή αντίπαλος του Άρη στα play off του Conference League και το bnsports γυρίζει τον χρόνο πίσω και γράφει για μια άγνωστη ιστορία που ήθελε τον ιδιοκτήτη της γαλλικής ομάδας και πλουσιότερο Βρετανό στον κόσμο, τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, να αγοράζει ελληνική ομάδα!
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Ο Άρης στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος στην κλήρωση αφού η πιο δύσκολη ομάδα από το γκρουπ των ανίσχυρων, η Νις, θα είναι το τελευταίο εμπόδιο για την είσοδο στους ομίλους του Conference League εφόσον βέβαια οι «κίτρνοι» ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Για το ποια είναι η Νις δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μια βόλτα στο διαδίκτυο και όλοι θα καταλάβουν για την δυναμικότητα της ομάδας της Κυανής Ακτής.

Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως ο ιδιοκτήτης της, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Μεγάλη Βρετανία, ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, παραλίγο να αγοράσει ελληνικό σύλλογο! Μια ιστορία την οποία θα σας παρουσιάσει το bnsports.

Η συγκεκριμένη ιστορία είναι από αυτές που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, που αν όμως γίνουν γνωστές τότε θα προκαλέσουν ντόρο και το ενδιαφέρον όλων των ταμπλόιντς. Μια ιστορία η οποία αν είχε προχωρήσει τότε θα άλλαζε το ρουν μιας συγκεκριμένης ελληνικής ομάδας η οποία αυτή την στιγμή βολοδέρνει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, ο Άγγλος δισεκατομμυριούχος είναι λάτρης των σπορ και ειδικότερα του ποδοσφαίρου. Ο ιδιοκτήτης της βρετανικής εταιρίας χημικών προϊόντων, Ineos, είναι ο πιο πλούσιος Βρετανός και όπως κάθε πλούσιος έψαχνε τρόπο να μπει και στο ποδόσφαιρο. Έτσι, αρχικά αποφάσισε να αγοράσει τον πρώτο του κλαμπ, την ελβετική Λωζάνη, ενώ δύο χρόνια αργότερα το 2019 στην κατοχή του ήρθε και η Νις.

jim-ratcliffe-.jpg

Τα πλάνα του όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού οι άνθρωποι του έψαχναν για άλλον έναν σύλλογο - αυτή την φορά όμως από τη Νότια Ευρώπη και ανάμεσα στις χώρες που κοιτούσαν οι άνθρωποι της Ineos ήταν και η Ελλάδα. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ πως μέσω των επαφών τους με τους εν Ελλάδι ανθρώπους τους είχαν τονίσει πως δεν επιθυμούσαν να αγοράσουν κάποια από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες, αλλά έναν σύλλογο που θα ήταν ένα σκαλί πιο κάτω και θα μπορούσε υπό την καθοδήγησή τους να ανέβει επίπεδο, αν όχι σε σημείο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά να είναι σταθερά στην πρώτη πεντάδα και στα ευρωπαϊκά εισιτήρια έχοντας παράλληλα συγκεντρώσει ότι καλύτερο θα διέθετε το ελληνικό πρωτάθλημα σε εγχώριο ταλέντο.

Για τον λόγο αυτό είχαν ζητήσει από τους συνεργάτες τους να τους προτείνουν πιθανές ομάδες που θα πληρούσαν αυτά τα κριτήρια. Η ομάδα που συγκέντρωνε τα περισσότερα από αυτά τα κριτήρια ήταν ο Πανιώνιος. Μια ομάδα κορυφαία ως προς την ιστορία της, μια ομάδα με σημαντική δυναμική στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μια ομάδα γνωστή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μια ομάδα που είχε πάντα ως μοντέλο τα δικά της παιδιά από τις Ακαδημίες αλλά και άλλα παιδιά ταλέντα από την υπόλοιπη χώρα, ενώ παράλληλα διέθετε γήπεδο δικό της. Τέλος, το σημαντικότερο βρσκόταν στην πρωτεύουσα της χώρας, στην Αθήνα, κάτι που θα μπορούσε πιο εύκολα να προσελκύσει κάποιον ξένο ποδοσφαιριστή.

Η ιδέα άρεσε στους ανθρώπους της Ineos οι οποίοι δεν υπολόγιζαν τα χρέη που είχαν οι «κυανέρυθροι», άλλωστε μιλάμε για τον Τζιμ Ράτκλιφ ο οποίος τον Απρίλιο προσέφερε 4,25 δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά της Τσέλσι, και τα όποια χρέη του Πανιωνίου ήταν κάτι αστείο γι αυτούς. Κάπου εκεί μπήκαν στην διαδικασία να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την κατάσταση που επικρατούσε. Και οι πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια τους μόνο καλές δεν ήταν. Ηταν η εποχή που οι τέσσερις μεγάλοι είχαν βγάλει τα μαχαίρια είτε μέσω των ίδιων των ιδιοκτητών είτε μέσω των ΜΜΕ που είχαν στην κατοχή τους. Η τοξικότητα αυτή δεν άρεσε καθόλου στην Ineos η οποία αποφάσισε τελικά να μην μπει στην διαδικασία να ασχοληθεί με την αγορά του Πανιωνίου, αλλά και να κάνει γοργά πηδηματάκια και να κοιτάξει σε μια άλλη χώρα πάλι στη Νότια Ευρώπη, και στην πιο προηγμένη ποδοσφαιρικά την Πορτογαλία για πιθανή αγορά συλόγου.

panionios_1.jpg

Καταλαβαίνει κανείς πως αν ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ έκανε δικό του τον Πανιώνιο θα άλλαζε εντελώς όχι μόνο την ιστορία των Νεοσμυρνιωτών αλλά και τις ισορροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τελικά η ιστορία έγραψε πως το όποιο φλερτ δεν προχώρησε με τον Πανιώνιο πλέον να βρίσκεται στην Γ' Εθνική και την Ineos έστω και έμμεσα να έχουν την δυνατότητα μέσω της Νις - αν βέβαια όπως είπαμε και πιο πάνω ο Άρης αποκλείσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ - να αγωνιστούν σε ένα ελληνικό γήπεδο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0